Nantes má nového trenéra, týmu se ujal Gourcuff

08.08.2019, 13:58
Aktuality
Christian Gourcuff se stal novým trenérem Nantes. Zkušený lodivod, který byl po odchodu z Al Gharafy bez angažmá, na lavičce "Kanárků" nahradil Vahida Halilhodžiće...

Bývalý záložník spojil svoji trenérskou kariéru zejména s Lorientem, kde působil hned třikrát. Dvakrát Gourcuff vedl Stade Rennes a Al Gharafu, pracoval i u reprezentace Alžírska.

Nyní se čtyřiašedesátiletý kouč vrací do Francie, kde se dohodl na spolupráci s Nantes. To hledalo náhradu za Vahida Halilhodžiće, pod jehož vedením loni skončilo dvanácté.

"Máme velké štěstí, že jsme Christiana získali. Je to trenér, kterého jsem chtěl angažovat již několikrát. Děkuji mu za to, že přijal naši nabídku," řekl prezident Waldemar Kita.

"V minulosti jsem do Nantes skoro zamířil. Když mi zavolal prezident Waldemar Kita, něco jsem mu dlužil. Jsem rád, že jsem se stal trenérem tohoto klubu," uvedl Gourcuff.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
Vincent Vegan

bretansky patriot..jeste mu chybi Brest a bude to mit komplet

Reagovat
tony223

Nantes není Bretaň

Reagovat
Vincent Vegan

Spravne sice ted ne, ale historicky do Bretane patri. Se koukni na klubove logo, je tam dokonce kus bretanske vlajky.

Reagovat
Vincent Vegan

Koukam, ze maji o tehle sezony nove logo. Tak v tom predchozim to je

Reagovat
Black Jagir

Je tam i zámek bretaňských vévodů

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
cetto

Říkám to nerad, protože jim v rámci Francie fandím, ale letos spadnou. Mají jediného stopera a křídla s útokem jsou tragedie. Pokud se třeba Youan zázračně nechytí a nevystřílí jim udržení, tak je ta střelecká impotence srazí až do L2.

Reagovat
Jeňa

S tím útokem je to pravda, ale zase mají hodně slušnou zálohu. Dijon a Brest mají podle mě horší kádry, s Remeší a Metz tak nastejno

Reagovat
Seydou Doumbia

Benavente, Abeid, Petric, Coco, Wague, Lafont, Appiah, Ndil nejsou na Nantes vůbec špatné posily. Dijón a Méty podle mého nezopakují lonské výkony nováčku a neskončí oba v první polovině tabulky. Do toho jak Reims tak Nimes může opustit ta eufórie z první sezony a mohou si hodně pohoršit i díky tomu, že jím odešel Mendy, Engels, respektive Savenier třeba. V dolních patrech tabulky tradičně očekávám nezajímavé Angers a Amiens, popřípadě Toulouse. Neříkám, že by Nantes měli bojovat o poháry, ale do boje o záchranu bych já osobně měl minimálně pět, šest větších adeptů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele