Nainggolan se do reprezentace nevrátí ani po změně kouče

22.11.2018, 21:10
Aktuality
Belgický záložník Radja Nainggolan se nevrátí do národního týmu. A to ani v případě, že by na lavičce už nebyl trenér Roberto Martínez. Fotbalista Interu Milán potvrdil, že jeho rozhodnutí skončit s reprezentací kvůli tomu, že se nedostal do týmu pro letní MS v Rusku, platí.

"Do národního týmu už se nevrátím. Řekl jsem jasně, že pokud nepojedu na mistrovství světa, tak končím. A jsem člověk, který drží slovo," řekl Nainggolan.

Platí to i pro případ, že by došlo ke změně v realizačním týmu a reprezentaci už nevedl španělský kouč Roberto Martínez. "I kdyby změnili zítra trenéra a ten mi volal, ať se vrátím, tak pořád platí moje ne. Když se rozhodnu, tak na tom trvám. Není to záležitost toho typu, že si nevyhovujete s trenérem. Když řeknu, že je konec, tak je konec. Promyslel jsem si to dobře," prohlásil třicetiletý středopolař, který se v létě přesunul z AS Řím do Interu.

Život bez národního týmu prý Nainggolanovi náramně vyhovuje. "Když je reprezentační přestávka, tak mám najednou čtyři nebo pět dnů volna. Můžu si odpočinout a koncentrovat se na kariéru v Interu, ale i na další věci mimo fotbal," říká.

Že nebude moct být se spoluhráči z výjimečné generace a pokusit se o další úspěchy, to ho už nemrzí. "Zahrál jsem si na mistrovství Evropy, to stačí. Byly to pro mě skvělé zkušenosti. Jsem dál fanouškem, se všemi hráči mám skvělé vztahy. Taky ale v národním týmu došlo k několika věcem, které se týkají mojí osoby a které prostě nemůžu akceptovat," uvedl Nainggolan.

Pod předchozím koučem Marcem Wilmotsem nastupoval Nainggolan pravidelně. Na zmiňovaném Euru 2016 odehrál všechny zápasy. Od příchodu Martíneze po turnaji hrál už ale za Belgii pouze třikrát.

K definitivnímu zpřetrhání vztahů došlo poté, co Martínez nevzal Nainggolana na mistrovství světa do Ruska, byť o něm sám hovořil jako o top hráči. Absenci záložníka vysvětlil taktickými důvody při skladbě 23členného týmu.

"Byl jsem opravdu velmi zklamaný. Na Euru jsem hrál dobře a pak jsem byl takhle vyškrtnutý," postěžoval si Nainggolan. "Nikdy jsem nepožadoval, že musím mít místo v základní sestavě, ale dostat se do týmu, to jsem si zasloužil. Mám prostě na věci odlišný názor. V mužstvu byli hráči, kteří ani nenastupovali pravidelně, za to já jsem odehrál v sezoně 50 zápasů, ale nejel jsem," poznamenal fotbalista, který měl také nejeden problém s životosprávou.

Omlouvat se musel například za novoroční večírek. Podle Nainggolana právě pomluvy na základě novinových článků mohly stát za jeho vynecháním z nominace.

"Všechna zdůvodnění, která padla, byla jen patetickými výmluvami. Myslím si, že je špatné, když o vás někdo něco říká, aniž by se nejdřív pobavil s vámi. Mohli jsme se potkat, vyříkat si to z očí do očí. Pak si potřást rukama a třeba i říct, že už místo v týmu nemám. Rozhodně bych pak měl pro takového člověka víc respektu," dodal Nainggolan.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
SpecialOne

Takovou generaci zadrbat Wilmotsem a Martinézem, to je sportovní tragédie

Reagovat
kilobyte

Tak 3. místo z MS není špatné.

Reagovat
VojtovaChelsea

třetí místo z MS je moc pěkný, ale těch úspěchů mohlo být s tímhle týmem určitě víc

Reagovat
kilobyte

Tak ale Martinez vedl tým od 2016, takže byl jen na tom MS, kde získal bronz.

Reagovat
smazaný uživatel

3. misto na ms omg vic nez na co objektivne meli

Reagovat
stas87

Tak to plati hlavne o Anglicku, ze dosiahli viac na co maju realne.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze ano co je na tom smesne?

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale hlavně s Wilmotsem má pravdu. To je hroznej trenér a být tam někdo lepší tak ty výsledky byly určitě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

no "urcite" urcite ne. nerikam, ze s nema hral dobrý fotbal, a ze pro ne byl dobrou volbou, ale i tak ty vysledky nebyly spatne (cf na ms - tedy to jaka je jejich realna sila, cf na me, coz je mirny neuspech ale ne propadak)

Reagovat
Whitemedia

jak Martineze nemám rád, tak třetí místo na MS není vůbec zklamání, mít Belgie los Chorvatska, tak je druhá, na Francii neměl nikdo.. Wilmots to jinak samozřejmě zadrbal pořádně, tam se není o čem bavit..

Reagovat
Kucka

Reagovat
PP

že on bude kamarád s Weissem..

Reagovat
vladino10

co ja viem, z tych viet v clanku (vynimocne som cital ) by som ho k weissovi neprirovnaval, vlado je na tom horsie..

Reagovat
PP

mě hned napadla ta podobnost a načasování.. Kérek mají zhruba stejně, hlavu vyholenou taky, podobné kecy.. Byt souhlas, že Weiss je vymletý o kus víc no.

Reagovat
andkoo

tento ma trochu vyssie ambicie, predsa len je rozdiel hravat za inter alebo dakde v katari

Reagovat
Generalní Gladiator

Na ME sere, svět už by nedal..

Reagovat
REPLIKATOR

Potetovaným šaškům bych z principu zakázal reprezentovat.

Reagovat
Pride

Tobě komentovat.

Reagovat
smazaný uživatel

*šaškům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by pak Argentina i něco vyhrála

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Presne! Reprezentuješ vlasť, nie tetovací salón.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovým šaškům jako si ty bych z principu zakázal komentovat.

Reagovat
Rudnevs

To, čo píšeš, je blbosť, ale je fakt, že tie tetovania v takejto podobe a množstve ako to má Nainggolan sú proste nevkusné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Komous

Reagovat
Frantszek

nemám ani jedno tetování, takže to není, že jsem potrefená husa, ale ZPÁTEČNÍKU

Reagovat
Irek

Kvalita Tvého příspěvku mi vykouzlila úsměv na tváři

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
madridcan

Ostava ti viac casu fetovat hovoris?

Reagovat
Visca el barca

Ty si myslíš, že jseš vtipnej?

Reagovat
madridcan

Ty asi velmi dovody jeho odchodu z Rima nepoznas, takze tam sa staraj o Barcu radsej

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
Pinturicchio

U Nainggolana spíš "menej fetovat, viacej trénovať".

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný hráč, všestranný, doteď nechápu jeho opomenutí v nároďáku. Líbí se mi jeho vyjadřování na plnou hubu a jeho oddanost týmu, za který v tu chvíli hraje. Oblíbenec.

Reagovat
Frantszek

tak tak. Snad nejvšestranější záložník světa. Když byl v top formě, tak to bylo nehorázné zvíře.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozny tyhle ubrecenci.

Reagovat
Frantszek

sebereflexe

Reagovat
Stana95

Těžko říct, co stálo za tím, že nejel na to MS ... Je podle mě hovadina si myslet, že tam nejel jen kvůli tomu že by ho Martinez neměl rád a vzal místo něj Fellu a Witsela (a myslet si, že tihle dva jsou lepší jak Radja, takhle blbej snad není nikdo). Za tím muselo být ještě něco dalšího (nejspíš ty Radjovy excesy), pak ale nechápu, proč mu to Martinez neřekl narovinu a udělal z toho takovou šaškárnu.

Reagovat
Frantszek

Chtěl, aby měla záloha vlasy.

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Bary jsou otevřené i přes týden a repre pauzu :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele