Náhradník vystřílel postup

12.06.2002, 20:36
Aktuality
Ze skupiny B doprovodí Španělsko do vyřazovacích bojů Paraguay. Ta dnes díky dvěma trefám náhradníka Cuevase porazila Slovinsko a jen díky většímu počtu vstřelených gólů postoupila na úkor Jihoafrické Republiky.

S Paraguayí to přitom v průběhu zápasu nevypadalo vůbec dobře. Už ve 22. minutě byl se dvěma žlutými kartami vyloučen Paredes a když se těsně před přestávkou trefil Acimovič, byli Paraguayci skoro vyřazeni. Během druhého poločasu ale přišli na hřiště dva náhradníci, Jorge Campos a Nelson Cuevas. Nejprve vyrovnal Cuevas, chvíli po něm dostal svůj tým do vedení Campos a šest minut před koncem zajistil Paraguayi postup opět Nelson Cuevas, hlavní hrdina zápasu.

Postup ve svých rukou měla Jihoafrická Republika, měla ale nelehký úkol. Potřebovala bodovat se Španělskem, které v předchozích dvou duelech neztratilo ani bod a jako první si vybojovalo postup mezi nejlepších 16. Španělé se dostali do vedení už ve 4. minutě, kdy neuvěřitelné chyby gólmana Andre Arendseho využil Raul. Jihoafričané pak celý zápas dotahovali, dvakrát se jim to podařilo, na třetí gól Španělů už ale neodpověděli.

Španělsko je na závěrečném turnaji MS už po jedenácté, na velký úspěch ale stále čeká. Nejlépe zatím Španělé skončili na čtvrtém místě v Brazílii v roce 1950. V osmifinále na ně čeká druhý tým skupiny E, Irsko.

Paraguay si letos na své konto připisuje šestou účast na MS. Nikdy to ale moc daleko nedotáhla, nějvětšími úspěchy jsou dva postupy do osmifinále. Letos se o svůj největší úspěch poperou s Německem, se kterým se právě v osmifinále střetnou.

Oba vyřazené týmy, Slovinsko a Jihoafrická Republika, se na závěrečných turnajích MS zatím moc nepředvedly. Jihoafričané se poprvé objevili před čtyřmi lety ve Francii, skončili ale v základní skupině. Slovinsko si letos odbylo svůj debut na MS, tři porážky a skóre 2:7 však není moc lichotivý výsledek.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele