MUTU CHCE ZŮSTAT

12.05.2007, 12:03
Aktuality
Fiorentině se v létě v nejhorším případě nerozpadne útok kompletně. Z renesančního města možná odejde Luca Toni, Adrian Mutu však má jiné úmysly. "Nepochybuji o tom, tady chci zůstat," prohlásil 28letý rumunský reprezentant...

Mutu přišel do Fiorentiny před rokem za osm milionů eur z Juventusu a novému zaměstnavateli se zatím vyplácí. Společně s Tonim vytvořili zřejmě nejobávanější duo v celé Serii A a v letošní sezóně dohromady nastříleli již 31 branek.

"Má budoucnost je zde ve Florencii. Toto byla důležitá sezóna, věděl jsem, že se nám může dařit, ale my jsme ještě dokázali předčít očekávání. Se svými výkony jsem spokojen. Nyní se chceme soustředit na to dostat se do Poháru UEFA a já si myslím, že máme na to získat dostatek bodů. Byla to dlouhá a obtížná sezóna, stále jsme byli pod tlakem," říká Mutu, jehož týmu byl před začátkem soutěže odebráno patnáct bodů.

Fiorentina byla po usvědčení z korupce dokonce přeřazena do Serie B, nakonec však byla na základě odvolání přijata zpět mezi elitu. Nebýt bodového odečtu, byla by v tuto chvíli s velkým náskokem na třetím místě. I tak jí ale patří sedmá příčka s pouhou jednobodovou ztrátou na šesté Palermo.

Vedení Fiorentiny v létě i přes ztráty možnosti zahrát si Ligu mistrů udrželo největší opory, nyní ho čeká podobný úkol. Hodně otazníků se vznáší především nad Lukou Tonim, který je údajně již více než jednou nohou v Bayernu Mnichov.

"Luca je hráčem Fiorentiny a pro tento klub je velice důležitý. Je to skvělý fotbalista a také mistr světa a tento rok ze sebe vydal to nejlepší. Teď se musíme soustředit na neděli, je před námi důležitý zápas a my ho chceme vyhrát a získat další tři body," myslí Mutu pouze na domácí duel s Cagliari.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Sasha

"Nebýt bodového odečtu, byla by v tuto chvíli s velkým náskokem na třetím místě".................to pouze v pripade ze ji by body neodecetli a ostatnim ano a aj tak by to nebyl velky naskok ale pet bodu, jinak celo bez odectu vsech tymu 3.AC-68,4.fiorentina-66, 5.Lazio-64

Reagovat
HOST*df

Luca neodejde co by dělal v Bayernu.Keci keci a zase jen keci pořád se jen spekuluje a nekoná se nic.Už mě ti novináři serou ale jasně je to jejich práce blbnout lidem hlavy a možná se jim to i daří někoho zblbnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele