Musíme zůstat nohama na zemi, říká záložník Cagliari Nainggolan

11.11.2019, 11:44
Aktuality
Cagliari před letošní sezonou získalo hned několik hodně zajímavých posil a už v tuto chvíli sklízí plody své práce. Sardinský celek pravidelně boduje, atakuje přední příčky tabulky italské nejvyšší soutěže a včera se o jeho síle mohla přesvědčit i Fiorentina. V klubu ale nepropadají nadšení, tvrdí to záložník Radja Nainggolan...

"Daří se nám něco neuvěřitelného. Na začátku sezony by snad nikoho ani nenapadlo, že budeme hrát tak dobře. Panuje zde nadšení, které v Cagliari nevládlo už dlouhé roky," říká belgický záložník.

Svatyni Cagliari od konce srpna hájí Robin Olsen, do základní sestavy rychle zapadli Giovanni Simeone, Luca Pellegrini či Marko Rog, spolehlivé výkony podává právě Nainggolan a svou částí týmu přispívá i mladý Nahitan Nández. I díky těmto posilám je Cagliari na čtvrtém místě tabulky, za třetím Laziem zaostává jen vinou horšího skóre.

"V tabulce na tom jsme skvěle. Lidé se vždycky baví o velkých klubech, ale i my si zasloužíme, aby nám v novinách bylo věnováno několik stran," domnívá se Nainggolan.

Cagliari přitom nemělo nejlepší vstup do sezony a na úvod doma nestačilo na Brescii a Inter Milán. Od třetího kola ovšem nepoznalo hořkost porážky a zaznamenalo hned sedm výher. Nad Fioentinou včera v 65. minutě vedlo dokonce už 5:0, až v závěru za rozhodnutého stavu Viola dvakrát upravila stav na přijatelnějších 2:5.

"Musíme zůstat nohama na zemi. Víme, že je nemyslitelné, abychom se nahoře udrželi až do konce, v lize jsou silnější týmy, jen v tuto chvíli možná nejsou tak hladové jako my," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chvilková záležitost. Nepřeceňoval bych

Reagovat
9augi9

Typický namyslený Juventino, toto chvíľková záležitosť nebude, minimálne túto sezónu.

Reagovat
Bucky

Bohužel, Cagliari jsou mi sympatičtí, ale musím souhlasit, že budou mít těžkou práci s tím udržet to celou sezónu. Odhadoval bych, že skončí na klidném středu, ale ve finále asi nebudou hrát ani o Evropu. Co se týká statistiky očekávaných gólů, mají z celé ligy největší rozdíl mezi počtem vstřelených gólů a tím, kolik by jich měli dát, s ohledem na to, co za šance si vypracovali. V očekávaných inkasovaných gólech mají 3. nejvyšší rozdíl oproti skutečnosti. A očekávané body na zápas jsou suverénní číslo 1. To vše ukazuje na to, že jejich pozice v lize je z velké části způsobená štěstím/statistickou chybou - záleží, jak to chceš nazvat. Ale je velice pravděpodobné, že čím delší bude sledované období, tím více se čísla budou přibližovat očekávání.

V Anglii má podobná čísla Leicester, v Německu Freiburg a u všech týmů se dá reálně očekávat, že současné pozice neudrží a budou se ještě propadat. Statistické chyby se stávají i na větším vzorku (celá sezóna), ale kdybych si měl vsadit, u všech bych očekával propad. Podle statistiky expected points by měl být Leicester v tuhle chvíli 6., Freiburg až 12. a Cagliari dokonce 13. Nějaký náskok už mají oproti očekávání, takže finální pozice by měla být ve výsledku lepší, ale pořád bych to viděl asi tak, že Leicester bude bojovat o TOP 4, Freiburg bude 8. - 10. a Cagliari bych taky hádal, že skončí taky tak nějak. Ale třeba někdo z nich překvapí, na příkladu Leicesteru ze sezóny s titulem je vidět, že občas to nadšení může udržet i tým, který by tak vysoko být neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka Cagliari a Freiburgu tam ani ja moc neverím, že udržia pohárovú Európu. Neveril som ani Leicesteru, tam som ale zhruba tri kolá dozadu zmenil názor a tento víkend s Arsenalom ma opäť utvrdili v tom, že v tejto sezóne by na účasť v európskych pohároch mali mať.

Reagovat
Bucky

Taky píšu, že by Leicester měl bojovat o TOP 4, ale nevidím je na 2. místo, které mají teď. Kdybych měl hádat, dal bych je na 4. místo +/- body.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš na to nějakou speciální stárnku na ty výpočtý kolik golu měli dát/kolik jich dali atd? Počítám že vycházíš s nějaké zahraniční analýzy.

Reagovat
Bucky

Z webů, které to mají zdarma mi přijde nejlepší:

https://understat.com/

Reagovat
Seydou Doumbia

Wow, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Do konca sezóny spadnú niekam do stredu tabuľky, čo bude pre nich vzhľadom k tomu, že v ostatných dvoch sezónach bojovali o záchranu aj tak úspech. Kluby ako Atalanta, Lazio, Neapol či AS Rím ich postupom času odsunú z pohárových priečok.

Reagovat
JackDaniels.

Necudoval by som sa keby nemáš pravdu..

Reagovat
aurelio

Viete niekto, prečo chodia hráči ako Olsen, Nainggolan a hlavne Simeone hosťovať? A prečo do Cagliari? Veď Simeone bol vlani druhý najlepší strelec Fiorentiny, nedáva mi to žiaden zmysel...

Reagovat
smazaný uživatel

Sardinie, moře, ambiciózní klub. Určitě aktuálně lepší než Fiorentina viz tabulka. Na Simeoneho mají i výkupku tuším 16m euro. Cagliari letos nemá vůbec špatný tým plus dobrého trenéra. Top 6 by mě ani nepřekvapilo

Reagovat
Bucky

Je to hostování s opcí. Druhý nejlepší střelec nutně neznamená, že by byl super. V sezóně 17/18 měl v lize 214 minut na gól (nic super, ale ani nic hrozného), minulý rok to bylo už přes 350 minut na gól (to už je dost slabé).

Rozhodli se tedy posunout ještě víc dopředu Chiesu, jako svou hlavní ofenzivní hrozbu, koupil se k němu do útočné dvojice zkušený Ribéry a víc prostoru chtěli dát mladíkům (Vlasovič, Sottil). Simeone pro ně byl asi spíš neúspěšný přestup a vidina, že by se mohl prodat s lehkým ziskem pro ně asi byla lákavá. Navíc je pořád mladý, takže už jen to, že bude hrát je pro ně lepší, než kdyby u nich seděl.

Reagovat
aurelio

Vďaka vám obom. Na Ribéryho som úplne zabudol, asi potrebovali trochu odľahčiť rozpočet, aby mali na jeho plat. Ale celkovo Cagliari robí zaujímavé prestupy, vlani tam bol napríklad ešte Darijo Srna, predtým Bruno Alves, po ňom Klavan

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

pretoze cagliary je super mesto

Reagovat
h8_sfatto

všichni je odepisovali i jeho... a je to překvápko...čerstvej vzduch prospívá, Cagliari je úžasné místo a tam se to musí hrát, když ti je fuk jaká liga to je, žádnej stres jak na San Siru, vůbec se nedivím a v Interu brečí jak úzký mají kádr, zatímco jejich nejlepší záložník si doslova užívá dovolenou, Conte ho nakonec usměrní a ještě s ním vyhraje LM příští rok

Reagovat
Recoba Inter

Rádi bychom.

Reagovat
smazaný uživatel

"Conte vyhraje LM"

Reagovat
Recoba Inter

Ty se starej o to, aby ji ještě někdy vyhrál Juventus ano?

Reagovat
ED91

O to sa u nás starajú rozhodcovia

Reagovat
snuff24

o to se starají v lize, ale v LM je nemáte a pak to tak dopadá

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari je letos velkým překvapením, jinak myslím že to nemusí být chvilková záležitost, jelikož tým mají kvalitní.

Reagovat
Stana95

taky věřím, že to nebude chvilková záležitost a uhrají letos poháry jenomže co příští sezóna?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele