Musíme konečně dospět, říká nespokojený Buffon

07.01.2015, 11:57
Aktuality
Remízou 1:1 skončil včerejší šlágr italské ligy mezi Juventusem a Interem, po kterém nebyla s výsledkem spokojena ani jedna strana. To platí především o domácích a Gianluigim Buffonovi, jemuž se nelíbí, že turínské mužstvo už poněkolikáté nedotáhlo do vítězného konce dobře rozehraný zápas...

Stará dáma vstoupila do Derby d'Italia skvěle a už v páté minutě vedla po brance Carlose Téveze. Následně ale nevyužila několik dalších šancí, ve druhém poločase polevila a ve čtyřiašedesáté minutě inkasovala z kopačky Maura Icardiho. Inter dohrával závěrečné minuty o deseti po vyloučení Matea Kovačiće, přesto ale měl šance na vstřelení vítězného gólu.

Juventus tak po včerejšku vede před AS Řím už o jeden jediný bod, Buffona ovšem mnohem více štve něco jiného. "Podle mého názoru se stalo to samé co v několika dalších zápasech. Hrajeme sebevědomě až arogantně jako nejlepší tým se skvělým potenciálem, ale při prvním náznaku obtíží jsme najednou ustrašení," prohlásil dlouholetý gólman Bianconeri. "Stalo se nám to proti Sampdorii, Turínu a Neapoli. Musíme konečně dospět, pokud chceme uspět v Lize mistrů i Serii A," dodal.

"Věděli jsme, že to bude složité utkání, ale pětačtyřicet minut jsme předváděli jeden z nejlepších výkonů sezóny. Nemohli jsme takovou intenzitu udržet celých devadesát minut," uvedl kouč Massimiliano Allegri. "V první půli to byla hra na jednu branku. Inter si zaslouží respekt za svůj návrat a je škoda, že jsme neodstartovali nový rok vítězně. Ale výkon v prvním poločase byl excelentní a dostačující ve druhém," řekl dále trenér, jehož svěřence čeká v osmifinále Ligy mistrů německý Dortmund.

Spokojenost nepanovala ani na milánské straně, především kvůli zahozeným šancím ve druhém poločase. "Byl to těžký zápas, ale myslím si, že bychom měli litovat tří až čtyř příležitostí ve druhé půli, které jsme nevyužili. V prvním poločase nás Juventus dostal pod tlak, ale po přestávce jsme se zlepšili a měli jsme vytěžit více," uvedl trenér Roberto Mancini.

"Zápasy trvají devadesát minut. Juve mohlo vícekrát skórovat v první půli, ale my jsme také měli možnosti k výhře a to je důvod, proč nemohu nad výsledkem jásat," řekl dále Mancini, který se k Nerazzurri vrátil v polovině listopadu a zatím se mu nedaří je v tabulce dostat do vyšších pater. "Chyby se stávají, ale myslím, že hráči se zlepšují. Zároveň ale pokud se naskytnou šance jako tady v Turíně, velké týmy jich musí využít," dodal.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Legendární gólman

Reagovat
smazaný uživatel

Gigi dej jim ceres, hlavně laxnímu Pogbovi.

Reagovat
DelPiero137

Gigi musi ist za prezidenta, kludne aj trenera. Respekt ze to takto nahlas povedal

Po penaltovom roztrele v SuperCopa sa cudujem ze este ma nervy na tu bandu "majstrov sveta" okolo seba.

"dostačující ve druhém" Massimo neblbni.....

Reagovat
smazaný uživatel

mozna mysli „dostatecny“ tzn. ve skole ctverka s odrenyma usima :)

Popravde to nebyla takova bida. Ja osobne vidim vetsi chybu v tom, ze v prvni pulce i pres krasnej fotbal padl jen jeden gol. A to Inter ani neudelal z vapna parkoviste..

Reagovat
Furia Ceca

Hroznej alibismus ten Allegri.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale keby tam bol Conte ....

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Pinturicchio

Všichni vidí, jakou mentalitu měl Juventus pod Contem a jak to vypadá ted.

Reagovat
Alberto Aquilani

akú? koľko krát ste už v sezóne za 24 zápasov zmenili názor, Raz je to:

-Allegri nepriniesol nič nové

-Tento Juventus je pod Allegrim válec

-Conteee vráť sa

-Max

-Conte by to zvládol

Neustále len nejaké výhovorky prečo to je tak a inak ste lietadlá, ako napísal Lubinterista, nie ste neporaziteľní ....

Reagovat
Pinturicchio

Zase lžeš ... a pokud jsme psali, že Juventus se může porazit jen sám, tak to bylo právě pod Contem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Zmena vykonnosti tam je, to vidis sam. Ci je to Contem alebo to maju hraci v hlavach tazko povedat. Je to zvlastne, clovek by si myslel ze cim viac uspechov, tazkych zapasov, tym to hracov viac z oceli a nerozhodi ich nahodne inkasovany gol (nie v zlom ale Inter nema ani tu kvalitu). Mozno naozaj Conte daval hracom tu sebareflexiu. Pamatam si na domace zapasy s AS, AC, SSC kedy boli ocakavania vysoke a pre vyhru sme si dosli doslova paradne, bez chyby.

Reagovat
Pettirosso

Na druhou stranu se píše konzistentně o tom, že Max to oživil, ale zároveň, že pod Contem byla vidět tak vítězná mentalita, která teď zkrátka týmu chybí. Jenže to ve výsledku může vypadat, jak píšeš ty.

Reagovat
10

Přestaň si tady vymýšlet příběhy o nějakým obecným názoru všech Juventinů na Allegriho.

Negativa i pozitiva Allegriho byly někomu zřetelný už v létě, někdo to vidí až teď, na tom bych neviděl nic špatnýho. Hlavní problém je v tom, že se ty slabiny pořád opakují dokola, tudíž tam není vidět nějaký poučení.

Říkej si co chceš, ale pokud by Juve pod Contem ztratilo Supercoppu s Neapolí takovým způsobem, vyhrálo by dalších 15 zápasů v řadě a hráči by jezdili po prdeli.

Reagovat
10

a aby si to zase někdo špatně nepřeložil, narážím na tu reakci, která vždycky s Contem přišla okamžitě

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě jeden

Reagovat
Furia Ceca

To je píčovina. Možná bychom pod Contem včerejší zápas vyhráli. Ale zase bychom pod Contem nikdy neprorazili v Evropě, to je prostě fakt. Nic není černobílý.

Reagovat
Pettirosso

to je taky píčovina říct, že bychom pod Contem v Evropě nikdy neprorazili.

Reagovat
Mr.Jindros

Co je to za blbost? Pod Contem se v Evropě nepovedla jedna sezóna.

Reagovat
Furia Ceca

No jo, ale těch zápasů v Evropě, co Conte prokoučoval... Dva zápasy s Bayernem, dva zápasy s Galatasarayem, dva zápasy s Benficou, přes Fiorentinu jsme taky přelezli jen tak tak... Conte byl v Evropě nepoučitelný. I když od Allegriho jsem si v Evropě taky sliboval mnohem víc - na druhou stranu, ten má pořád šanci to na jaře někam dál posunout.

Reagovat
DelPiero137

hlavne ze teraz sme to mali vo svojich rukach a podali sme perfektne vykony. Dvojzapas s Realom boli nase dva naj v celej historii, to sa o dueloch s Atletmi neda povedat.

Reagovat
Furia Ceca

Herně ano, ale výsledkově to taky nebylo nic moc a i tenhle dvojzápas nás tak trochu odsoudil k nepostupu ze skupiny. Jinak i letos jsme ten postup honili i v posledním zápase. Ale myslím, že teď už z nás spadne deka a můžeme v LM hrát konečně klidněji. I když po tom včerejšku... No nevim. Uvidíme. Každopádně Allegri má šanci s tím ještě něco udělat.

Reagovat
usarny

OT: Budou zase články o APN?

Reagovat
Pinturicchio

Podle mého názoru se stalo to samé co v několika dalších zápasech. Hrajeme sebevědomě až arogantně jako nejlepší tým se skvělým potenciálem, ale při prvním náznaku obtíží jsme najednou ustrašení," prohlásil dlouholetý gólman Bianconeri. "Stalo se nám to proti Sampdorii, Turínu a Neapoli. Musíme konečně dospět, pokud chceme uspět v Lize mistrů i Serii A,"

Jinak se u Maxe začínám bát toho, že on na ty největší kluby nemá tu správnou mentalitu.

Reagovat
Infi

Hráč zápasu byl stejně Osvaldo

Reagovat
Furia Ceca

Škoda že se tam nějak víc neporval s Icardim a Guarínem, to se moc často nevidí, že po sobě vyjedou spoluhráči!

Reagovat
lnterista

nevyjeli spoluhraci ale Osvaldo(a ja se mu vubec nedivim). Nechapu tu klicku Icardiho doleva a pustit pred sebe obrance. To mel jasne nahravat.

Reagovat
Furia Ceca

Osvaldo vyjel na Icarda a Guarín ho pak uklidňoval, ne?

Reagovat
lnterista

jasne Guarin uklidnoval akorat Osvalda tam nikdo po sobe nevyjel. Icardi to ignoroval a mazal zpet

Reagovat
Infi

a podolski se jen díval stylem "kde jsem se to dostal"

Reagovat
Airus

U Osvalda to vidíš často, prot nikde dlouho nevydrží. V Juve byl ale klidnej... dodržel ten slib a převlýknul se za Jacka Sparrowa? Ani nevim

Reagovat
Furia Ceca

Ne, vysral se na to a slavil v civilu, lhář zasranej!

Reagovat
Airus

tak ještě že odešel... taová zrada se nedá tolerovat ......

Reagovat
GjøvikFF

No druhej poločas prohráli a celkově to stačilo jen na remízu, takže bych ten výkon v druhé půlce jako "dostačující" zrovna neviděl.

Reagovat
Pinturicchio

Výkon v druhé půlce byla katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fotbal, hlavně největší chyba je že se nedokážem uklidnit druhým golem i když šance jsou.Pak dostanem z jedné šance gol a je to těžký.Musíme zapracovat na koncovce, takovej Pogba si vypracuje sám super šanci ale nedá to.Musíme se naučit chladnokrevně proměňovat šance..je to škoda ale ne jen Juve má takové problémy.Je to prostě tak..Gigi je pán, letos má formu jako prase a on dobře cítí že tento tým má navíc a jde s ním udělat i výsledek v LM, proto je takhle nervní, chce prostě nějaký nešvary odstranit a to je dobře.

Reagovat
10

Reagovat
Airus

Gigi, Cloudio a Evra hráli super. Pogba v druhý půli nějak zmizel... a ta jeho neproměněná šance. To bych připsal Handimu, protože perfektně vyběhl a nedal mu moc velkou šanci

Reagovat
jester Radka Bejbla

Tak dospej a vrat se k Alene

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne

Reagovat
Rišty

Reagovat
david_villa7

Musíme konečně dospět, říká brankář který opustí manželku a děti kvůli prsatici z televize.

Reagovat
smazaný uživatel

ale luxusní prsatici je to borec!

Reagovat
jany kozak

ako sa vola?

Reagovat
Furia Ceca

Titsiana

Reagovat
smazaný uživatel

Trapnej komentář kterej má s fotbalem hodně společnýho. Nechápu tohle rejpání do soukromejch životů, jako by všichni tihle chytří byli v osobních životech dokonalý vzory (nemyslim konkrétně tebe, neznám tě, ale tohle by si fotbalovej fanoušek moh odpustit pokud to neni ze srandy)

Reagovat
Airus

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

já bych tu odloženou klidně vzal

Reagovat
SqueeZy

Gigi lépe bych to nenapsal... Max by měl zapracovat na té aroganci a dohnat je ke skórování, když mají takovou převahu. Na to už se nedá koukat

Reagovat
Mr.Jindros

Už aby bylo zpátky 3-5-2. Snad to Allegri vrátí , až bude Barza zpět, případně přijde posila. Hrát na dva stopery s Bonuccim a Chiellinim je sebevražda, i když je fakt, že ten gól mohl i Buffon v pohodě mít.

Reagovat
Pinturicchio

Nevrátí, to by nechtěl mermomocí AM.

Reagovat
Mr.Jindros

AM jsou zatím spekulace.

Reagovat
10

potvrzený Marottou, Allegrim i třeba agentem Sneijdera

Reagovat
Pinturicchio

I to pořadí nám souhlasí.

Reagovat
Mr.Jindros

Aha.

Reagovat
Pinturicchio

Nejsou, jednání o Sneijderovi potvrdil Marotta, Allegri i agent Sneijdera. Pokud nepřijde, pravděpodobně tam bude dál stavět Vidala.

Reagovat
Furia Ceca

To je fakt strašný, jak někteří fanoušci Juve furt volají po nějakým novým systému. Nejdřív se nadávalo na 4-3-3, pak se kvitovala změna na 3-5-2, aby se pak na tuhle formaci téměř hystericky nadávalo, a když přišla zase změna, tak se už opět volá o návrat zpátky k formaci, která je nám najednou zase dobrá... Tak co teda vlastně někteří chcete? Jinak ale souhlas s tím, že tahle formace se určitě změnit musí, protože pak si ve středu pole všichni navzájem pletou. Allegri by měl přestat s tou snahou za každou cenu nacpat do sestavy všechny čtyři nejlepší záložníky.

Reagovat
Mr.Jindros

Já jsem obhajoval 3-5-2 od té doby, co jsme to začali hrát, až do teď. Tak nevím, proč mi to píšeš.

Reagovat
Furia Ceca

Ok, tak já nemám zase přehled, kdo konkrétně chce jakou formaci, ale obecně mě to štve, kolem dokola volání po novým systému.

Reagovat
Airus

Já jsem fanda 4-3-3. Před Contem na to nebyli moc hráči. 3-5-2 spokojenost protože krajní záložnici sebou mrskali aby nebyla díra ve předu ani v zadu, a když už tam chyběli tak Braza nebo giorgo dobře četli hru a likvidovali tyhle šance. Na začátku týhle sezóny jsem chtěl 4-3-3 znovu, protože Nando, Tevéz a Conte chtěl top křídlo. Tohle nový 4-3-1-2, celkem spokojenost ale vidím tam šileně moc děr (hlavně díky zraněním). Proti Interu v ruhý půli to bylo skoro 2-1-3-4 a vznikali brejky a zbytečný ztráty míče na polovině hřiště.

Řekl bych že teď máme největší problém v mentalitě, ale Evra se mi proti Interu líbil

Reagovat
Furia Ceca

Mně se líbil ten stromeček co jsme hráli a fungovalo to perfektně, viz zápasy proti Parmě a Laziu. Ale jak Allegri teď cpe Vidala, Pirla, Marchisia a Pogbu na střed, tak si tam všichni překáží a naše hra je zabržděná.

Reagovat
Airus

Od 4-3-2-1 se upustilo aby Maxovi necpali že hrajeme jako ACM. Podle mě je to super sestava když do dvojce za hrotem můžeš poslat Téveze a Comana/Giovinca.... hráčů na to máme dost

Reagovat
10

Barza bude až někdy v únoru, Kwadwo dokonce až v březnu...uvidíme, jestli nějakou roli sehraje návrat Cacerese

Reagovat
REPLIKATOR

Když nedokážou zvládat zápasy ani v té sranda lize, tak co chtějí zase ukázat v Evropě?

Reagovat
Furia Ceca

I přesto tu bídu má Juventus v Evropě 5x větší respekt než Liverpool.

Reagovat
REPLIKATOR

Taky kolikátej je Liverpool v lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi je to tak ze Alegrimu moc neverim, znervoznuje mne! A tak to vypada i na hristi:-(

Reagovat
lnterista

koukam na fotky z treninku a Osvaldo nikde...

Reagovat
Pipo123

Včera to prehnal, po Icardim nemal tak vyštartovať

Reagovat
lnterista

jj ale ja ho chapu...a ne jenom za tu nahravku ale celkove je prehlizenej

Reagovat
Airus

pochopitelný to je, ale na hřiště to nepatří

Reagovat
Votas

prej dostane pokutu

Reagovat
snuff24

mě ta reakce přišla úplně v pohodě, aspoň je vidět,že mu to není u prdele a je na něm vidět ta bojovnost a touha vyhrát,jak jsem ho neměl rád, tak v Interu jsem si ho fakt oblíbil.Doufám,že se ho hned zase nezbavíme

Reagovat
sankakofi

Presne ako píšeš. Je vidieť že má víťaznú mentalitu a nieje mu to u prdele. Ak by dostal pokutu tak taký Ibra by dostával pokuty po každom druhom zápase

Reagovat
Pipo123

Gonzalez by mal odísť na hostovanie do Parmy, Ciani pravdepodobne do Toulouse na prestup. Konko taktiež asi návrat do francúzska. Keita pravdepodobne hostovanie v rámci taliánska.

Na hosťovanie do Lazia by naopak mohol prísť Palletta a na prestup Wesley Hoedt. Ešte sa špekuluje že AC má záujem o výmenu Pazza za Kloseho

Ak by prišiel Paletta vedľa De Vrija tak by to bola maximálna spokojnosť, obrana by nemala už nejakú výraznú slabinu.

Reagovat
GEGE

Osvaldo Icardi alespon,že Inter pobavil po té naší tragedii...

Reagovat
snuff24

Teď jsme prej dohodli nějakého Sušiće z Hajduku.1 mega na dřevo a pak další 3 na konci sezony.Kovačič ho prý vychvaloval na tiskovce.... znáte ho někdo ? nějaké bližší info ?

Reagovat
lnterista

Juan asi 4 zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

A Mateo nevíš prosím?

Reagovat
lnterista

nn a Juan taky neni hotova vec ale asi 3 dostane urcite

Reagovat
10

už je to ofiko na stránkách legaseriea.it...3 zápasy za loket + 1 za žlutý karty

Reagovat
lnterista

diky

Reagovat
10

1 zápas dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Díky oběma

Reagovat
snuff24

zas že by to bylo, až tak brutální mi nepřijde teda ..... každopádně zas až taková ztráta to není,to je naše výhoda.Co se týče obrany, tak máme stejně silnou lavičku jako základ.

Reagovat
lnterista

ja v tom spis vidim vyhodu a to takovou ze dostane asi posledni sanci Vidic

Reagovat
snuff24

já mu pořád věřím.Rozhodně nějak extra nezklamal( ze začátku hrál dokonce výborně) o nic víc než ti dva šašci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to bude? Vidic - Campagnaro/Andreolli?

Reagovat
Jajinek

Osvaldo vyjde s pokutou, nicméně ta reakce mi byla tak nějak sympatická. Hlavní ale je, jak to vzal Maurito. Prohlásil, že jeho reakce byla v pořádku, že to bylo v zápalu boje a že opravdu udělal chybu a měl přihrát.

Reagovat
Pinturicchio

Icardi byl včera strašlivě nabuzený, chtěl to rozhodnout sám, ale i takoví hráči - co se nebojí to vzít na sebe - jsou zapotřebí, i s rizikem, že to dopadne jako včera.

Reagovat
10

jj, s rizikem že nám dá vždycky góla

Reagovat
Pinturicchio

... prej ho chce CFC a City, tak od něj třeba bude co nevidět klid.

Reagovat
DelPiero137

Nam by mali niektore kluby platit za PR. Pomerne casto dokazeme vyzdvihnut ich hracov tak ze je o nich zaujem v zahranici

Reagovat
Pinturicchio

Hlavně gólmani našich soupeřů, bysme pak mohli utrácet víc než Real a PSG dohromady.

Reagovat
10

pak je dostanem v LM a bude zase ostuda

Reagovat
Pinturicchio

Nezbavím se ho, no

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, týmy z druhý poloviny ligy se musí porážet, natož doma!!

Reagovat
andycek1

Llorenye je strasne slaby aj Morata je lepsi... Od buducej sezony dufam v navrat Berardiho a utok Coman-Tevez-Berardi !!

Reagovat
Furia Ceca

To by byl uragán! Ale bojím se, že Allegri nemá koule posadit Llorenteho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nebude nikdy, nejsme Arsenal, Juventus nikdy nebude stát na mladých hráčích.To se s tebou vsadím že Berardi ani Coman nebudou hrát základ v Juve příští rok.Neříkám že jsou horší jak Nando, jak Nando by byl lepší momentálně kdokoliv,ale Juve nepostaví útok na 20 letých bažantech.Ze střídačky zasahovat ok, ale Juve potřebuje hotové hráče, hotové utočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že jednoznačně největší šamcii hrát základ v Juve má uplně někdo jiný.Zaza..

Reagovat
DelPiero137

Nando nie je moc viditelny tuto sezonu, ale predchadzajucu ho Tonda dokazal viac nez dobre vyuzit. Moratta je iny typ, je dobry ale je to hracicka a velmi velky palic zatial. Chcel by som ho vidiet v nadchadzajucich zapas od zaciatku v zaklade. Ako by sa presadil vo fazy ked tlacime (napr. 1.polcas s Interom).

To malo co som mal moznost vidiet aj Comman si zasluzi aspon polcas.

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente potrebuje dve kridla a byt zasypany centrama. Meli by to zkusit. Tento styl mu moc nevyhovuje. Cernou praci odvadi skvele ale to je malo!

Reagovat
Airus

Díky, Nando nemá kličkovat a přecházet obránce (i když občas to udělá suveréně). všichni mu cpou jak není dobrý číslo 9 (klasickej finisher) když na něj tak ani nehrajou (plus je číslo 14 ). To jak ho využívaj splňuje na 100%, má sklepávat míče do druhý vlny a to dělá. Možná by měl být víc sobeckej v('_')v

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele