Mourinho končí na lavičce Manchesteru United

18.12.2018, 11:03
Aktuality
Manchester United už dál nepovede José Mourinho. Vedení klubu se jej rozhodlo dnes odvolat. Mužstvo dočasně povedou dosavadní Mourinhovi asistenti Michael Carrick a Kieron McKenna. Během následujících dvou dnů by měl klub oznámit jméno nového prozatímního manažera, který dokončí probíhající sezonu.

"Vedení klubu chce poděkovat Josému za jeho práci během působení v Manchesteru United a popřát mu hodně štěstí do budoucna. Nový prozatímní manažer dostane důvěru do konce této sezony. Během této doby bude klub pečlivě pracovat na tom, aby správně vybral nového manažera, uvedl Manchester v prohlášení.

Manchesteru patří v Premier League momentálně šesté místo, s propastnou devatenáctibodovou ztrátou na vedoucí Liverpool. Právě s ním Red Devils o víkendu prohráli 1:3.

Pětapadesátiletý Mourinho vydržel ve funkci na Old Trafford dva a půl roku. Za tu dobu Portugalec vyhrál s klubem Ligový pohár a Evropskou ligu. V minulém ročníku anglické ligy skončil na druhém místě za suverénním Manchesterem City.

O jménu Mourinhova trvalého nástupce na lavičce United se okamžitě rozjela na ostrovech vášnivá debata. Jedním z potenciálních kandidátů by mohl být Zinedine Zidane. Francouz je volný od léta, kdy odešel na vlastní žádost z Realu Madrid. Už v říjnu, kdy se o Mourinhově konci na Old Trafford začalo spekulovat však jeho agent prohlásil, že vést klub v Premier League Zidana nijak zvlášť nepřitahuje.

Bývalý vynikající obránce Manchesteru United i anglické reprezentace a nyní expert televizní stanice Sky Sports Gary Neville si zase myslí, že ideálním kandidátem je dosavadní manažer Tottenhamu Maurizio Pochettino. "Měl jsem to štěstí strávit pár dní v tréninkovém centru Tottenhamu a je to vážně ideální kandidát. United v minulosti zvolili manažery, kteří vyhrávali ligové soutěže po Evropě i ty kteří vyhráli evropské pohárové soutěže. Měli by se ale podívat po tom, kdo splňuje tři základní principy. Zabudovává mladé hráče, hraje zábavný fotbal a dokáže vyhrávat zápasy," uvedl Neville.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (1305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele