Manchester United ve zbytku sezony povede bývalý útočník Solskjaer

19.12.2018, 10:44
Aktuality
Manchester United pro tuto chvíli vyřešil otázku nového manažera. Z této funkce byl včera dopoledne odvolán José Mourinho a jeho povinnosti převezme Ole Gunnar Solskjaer, někdejší norský útočník na Old Trafford uzavřel smlouvu platnou do konce sezony...

45letý Solskjaer se vrací do důvěrně známého prostředí, za Red Devils v minulosti jedenáct let hrával a byl to právě on, kdo v roce 1999 rozhodl památné finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

"Manchester United mám ve svém srdci a je skvělé, že se vracím. Už se strašně těším na práci s velice talentovaným týmem, který máme, stejně tak jako na spolupráci s dalšími lidmi v klubu," řekl Solskjaer.

Solskjaer zatím největší úspěchy trenérské kariéry sbíral v domovském Molde a nedávno s tímto týmem uzavřel nový kontrakt. Za sebou už má i angažmá v anglické lize a nejednalo se o pozitivní zkušenost, s Cardiffem v sezoně 2013/2014 sestoupil z Premier League a jelikož špatné výsledky přetrvávaly i v úvodu dalšího ligového ročníku, byl následně propuštěn.

Solskjaerovým asistentem bude Mike Phelan, který v minulosti pracoval s legendárním manažerem Sirem Alexem Fergusonem. S přípravou týmu mu budou pomáhat i Michael Carrick a Kieran McKenna, ti byli součástí týmu bývalého kormidelníka Mourinha.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele