Mourinho s asistenty dostali od United na odstupném půl miliardy

14.02.2019, 16:56
Aktuality
Prosincové odvolání trenéra Josého Mourinha vyšlo Manchester United na odstupném pro portugalského kouče a jeho šestičlenný realizační tým na 19,6 milionu liber (asi 572 milionů korun). Vyplývá to z finančních výsledků, které anglický klub dnes zveřejnil.

Pětapadesátiletý Mourinho přišel do Manchesteru v květnu 2016 jako nástupce Nizozemce Louise van Gaala. S týmem vyhrál Evropskou ligu, Ligový pohár a anglický Superpohár. V prosinci byl však kvůli špatným výsledkům odvolán, protože United pod ním prožívali nejhorší sezonu za posledních 28 let.

Znovu se tak ukázalo, jak slavný klub od odchodu Alexe Fergusona v roce 2013 marně hledá náhradu za veleúspěšného kouče, který s klubem získal třináct titulů a dvakrát vyhrál Ligu mistrů. Od jeho konce vedení United odvolalo tři trenéry a na odstupném jim vyplatilo celkem 33,2 milionu liber (970 milionů korun).

Mourinha do konce sezony nahradil Ole Gunnar Solskjaer, s nímž na lavičce United ožili a neprohráli v jedenácti ligových zápasech za sebou, z nichž deset vyhráli. Norský kouč si za to vysloužil lednové ocenění pro nejlepšího trenéra v Premier League, což se mu povedlo jako prvnímu kouči United od Fergusonova odchodu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele