Mourinho dosáhl na tisícovku. Byl to speciální zápas, připustil

13.09.2021, 11:35
Aktuality
José Mourinho (© AFP)
José Mourinho během své trenérské kariéry posbíral spoustu trofejí a v neděli večer oslavil jedno velké jubileum, na své konto si připsal tisící odkoučovaný zápas. Portugalský kormidelník od léta vede AS Řím a úvod nového angažmá se mu povedl, naposledy jeho noví svěřenci porazili Sassuolo...

"V průběhu týdne jsem lhal sám sobě, všem jsem říkal, že to nebude zvláštní zápas a snažil se o tom přesvědčit i sám sebe. Speciální zápas to byl," přiznal Mourinho.

"Číslo tisíc je pro mě samotného hodně speciální, až do konce života si budu pamatovat, že toto byl tisící zápas mojí kariéry. A obával jsem se, aby vzpomínka nebyla spojena s porážkou," pokračoval.

V hlavním italském městě se včera hrál hodně otevřený zápas a k vidění byla spousta šancí na obou stranách. Skóre se nakonec měnilo třikrát, konečnou podobu mu v první minutě nastavení dal útočník Stephan El Shaarawy.

"Jednalo by se asi o senzaci, ale mohlo to skončit i 6:6 nebo 7:7, stejně jako mohlo 2:1 vyhrát Sassuolo. Rui Patrício předvedl spoustu skvělých zákroků a my dvakrát netrefili prázdnou bránu. Byl to naprosto neskutečný zápas," hodnotil Mourinho samotné utkání.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (29)

Přidat komentář
Slavia10

Ať je jakýkoliv, je to jeden z nejlepších trenérů a bude zapsán navždy v historii fotbalu.

Reagovat
Csaplárova past

Bez debat. Škoda angažmá v United a Spurs. Už od Interu to byl jiný Mourinho, ale druhá štace v Chelsea a titul byla fakt jízda. Matič, Fabregas a Costa ... to byla fakt radost sledovat.

Reagovat
kattos

V United to zas tak špatné nebylo, sezona 2016/17 i 2017/18 byla ok pak se tamta nepovedla, ale nebyl to zas takový propadák.

Totenham nevyšel no...

Reagovat
king23

Hlavně si myslím, že z Chelsea neměl nikdy odcházet. Jeho vyhazov po prvním angažmá je z dnešního pohledu úplně nepochipitelný, ten po druhém angažmá už trochu smysl dával, ale myslím si, že kdyby ho podrželi, tak by nebyl horší než Lampard.

Reagovat
Csaplárova past

Já nevim, jak to tehdy bylo. Mluvilo se o neshodách s Abramovičem a oficiálně měl Mourinho vyrozumět kabinu, že rezignuje. A nebo to byl padák zakamuflovaný do rezignace.

Ale bylo tam toho hodně k neshodám - i přestup Shevcenka například.

Každopádně se teď dívám, že Chelsea tehdy měla 11 bodů ze 6 zápasů ....

Reagovat
Recoba Inter

Méně subjektivity už by tam nešlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc byl jiny uz od Interu? To je nesmysl.

Reagovat
Csaplárova past

V Chelsea a Interu byl modlou, z Realu, United a Spurs ho chtěli jen vyštípat a samý hejt na něj. Ale špatně jsem se vyjádřil - myšleno po skončení v Interu ....

Reagovat
Recoba Inter

Vždyť v Realu položil stavební kameny pro budoucí nejúspěšnější tým snad za posledních 50 let... dokázal s Realem velké věci navíc v době ohromné i poměrně zjevné dominance Barcelony, kterou postupně nejen narušil, ale svým způsobem i ukončil. Byť nevyhrál tolik trofejí, kolik by si od něj spousta lidí představovalo, ono právě přelom angažmá v Interu a období působení v Realu třeba já vnímám jako jeho trenérský vrchol. Byl absolutní špičkou. Byť někdo může argumentovat 1. štací v Chelsea...z jeho práce třeba takový Ancelotti hodně těžil a svým způsobem později i Zidane.

Reagovat
monkej

vtedajšie zápasy Real - Barca považujem za absolútny vrchol čo sa týka ligových súťaží, odkedy sledujem futbal.

Reagovat
Csaplárova past

Mně to neříkej, vysvětli to těm fans Realu, co ho vyháněli pryč a že úspěchy, které přišly, má na svědomí právě Mourinho. V Chelsea a Interu si ho považovali rozhodně víc než v Realu. Kdo si na něj dnes vzpomene v Realu a kdo v Interu?

Už v Realu jsem z něho měl pocit, že se neumí přizpůsobit novému pojetí fotbalu, jednou to otevřel a dostal od Barcy bůra. Výsledky byly, ale už to nebyl ten Special One ...

Reagovat
janinho

aj si pamatas jeho tretiu sezonu v reale? bolo to ze bud odide mourinho alebo by musel perez vyhodit pol mancaftu na cele s ikerom a ramosom. jeho druha sezona bola nadherna, krajsi futbal sme nehrali za tych 28 rokov co fandim realu, ale v tretej sezone si sam rozhadal kabinu a tym padom skoncil.

v MU to iste, na konci tam mal tolko konfliktov s hracmi, ze bolo jednoduchsie vyhodit jeho, detto ked vysledky tiez nemal neviem ake uzasne.

titul s chelsea pocas 2.obdobia u nich bolo zaciatkom jeho padu. levy sa musel zblaznit ked ho angazoval a klub to stalo v konecnom dosledku riadne peniaze. bol to top trener, ale zaspal dobu.

Reagovat
Recoba Inter

zaspal dobu? je normální, že dojdeš do fáze, kdy se už přestaneš rozvíjet a přizpůsobovat se trendům... počkej, brzo se to bude týkat Guardioly, Kloppa, Tuchela, Simeoneho a jim podobných... příjdou nová jména.... vždyť je to koloběh. Časy se mění.

Reagovat
janinho

sak to je jeho volba, ze si mysli ze to co mu fungovalo pred 10 rokmi bude fungovat aj dnes... ale vysledkom je to, ze ho vyhodili z jeho poslednych 4 klubov (real, chelsea, MU aj tham). ktovie, mozno aj z interu by ho vyhodili keby tam ostal este 1-2 sezony.

tak ale vdaka tym zmluvam ake dostava ho tie vyhadzovy az tak trapit nemusia, teda minimalne z financneho hladiska.

Reagovat
Mönchengladbach

Zidane těžil především z práce Rafaela Beníteze.

Reagovat
Recoba Inter

Jo že

Reagovat
icka

Vsak jak pise kolega vys, prakticky postavil zaklady toho nejlepsiho tymu v LM. K tomu byl jedine kdo dokazal konkurovat Barcelone, rekord v bodech i golech v lize. Skoda tech penalt v semifinale LM. Ty counter-atacky pod nim v Realu byla pastva pro oci.

Reagovat
Talker

Porto, Chelsea poprvé, Inter 7 sezon - 2x vykoupen z angažmá, 1x vyhozen, 2x LM, 2 tituly v Portugalsku, 2 tituly v PL, 2 tituly v Itálii za 7 let + EL s Portem.

11 sezon po odchodu z Interu - 2x titul, 0 LM, 1 EL s MU... 3x vykopnut, 1x odešel po dohodě, kdy CFC nechtěla platit a Real ho nechtěl vyhodit. Nejhorší půlsezona s Chelsea snad za půl století (s týmem, co vyhrál předchozí sezonu titul)...

Pokud tam nevidíš ten obrovský rozdíl ve všech ohledech, tak nevím. Do angažmá v Realu byl nejlepším trenérem na světě, pak mu ujel vlak a teď musí máknout, aby se dostal opět na vrchol... Titul či dva v Itálii by mu v tom mohly pomoci.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

* je to nejlepší trenér

Reagovat
Front hell

legenda spurs

Reagovat
milanista9

Trenér a taky showman, i když občas vtipnej není.

Reagovat
Bakary3

* většinou

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tí, ktorí ho majú radi ospevujú jeho priemerné sezóny z posledných zastávok, nezainteresovaní vidia jednu top sezónu za posledných 9 rokov a ostatné roky len antifutbal doplnený žvástami

Reagovat
Emmett Brown
Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele