MORIENTES MÍŘÍ DO VALENCIE

25.05.2006, 21:14
Aktuality
Svou první letní posilu získala Valencia. Klub z východu Španělska se s Liverpoolem dohodl na příchodu Fernanda Morientese. Přestupovou cenu zatím oba kluby tají...

Liverpool díky neúspěchu v Lize mistrů zakončil letošní sezónu v "červených číslech" a odchod 30letého fotbalisty má trochu ulevit jeho rozpočtu. Morientes přišel na Anfield Road před rokem a půl za 6,3 milionu liber z Realu Madrid, nedokázal se však úspěšně adaptovat na tempo Premier League, na hřišti často nebyl vidět a v 61 zápasech zaznamenal pouhých dvanáct branek.

Získání Morientese s největší pravděpodobností znamená definitivní konec Patricka Kluiverta na Mestalle. Také on přišel do Valencie z anglické nejvyšší soutěže, konkrétně z Newcastlu, vinou zranění kolene však více času promarodil než strávil na hřišti.

Valencia nebyla jediným španělským týmem, který usiloval o Morientesův podpis. Zájem o hráčovy služby projevily rovněž Betis Sevilla a Espanyol Barcelona. Morientes má nyní postaráno o klidné léto - nevešel se totiž do výběru Luise Aragonese pro světový šampionát v Německu a má již rozhodnuto o svém dalším fotbalovém působišti.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je mi líto Kluiverta,vždycky to byl můj oblíbenec a takhle dopadl. Morientes je dobrá posila a do Španělskí ligy se hodí daleko víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Patrick měl má fakt smůlu, mohl ještě hodně .... dobře .... odehrát! Moro je super posila, bude to za 3 mio liber maximálně 4, jeho typ nám chyběl

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu jednu věc.Takový hráč a nikde se pořádně neprosadil!!!Myslím,že ve Valencii to bude mít taky hodně těžké!

Reagovat
HOST*Vincent

? V Realu se bez problémů prosadil, bohužel pak přišel Ronaldo, V Monaku byl hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

V prvních pěti sezonách v Realu 150/66, jednoznačně se prosadil. Každý holt není Ronaldo

Reagovat
HOST*Kapřík

Škoda že nešel zpátky do Monaca, tam mu to klapalo asi nejlíp. No uvidíme co předvede ve Valencii, rozhodně mu fandim.

Reagovat
HOST*Vincent

já taky jsem moc rád že máme právě jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele, Morientesa som chcel ako tajný tromf do nového Realu - pozná prostredie, je skúsený, mohol nám pomôcť..Škoda, teraz to vypadá tak, že nám práve naopak bude dávať góly..

Reagovat
smazaný uživatel

Super správa - samozrejme teraz to ešte nič neznamená, ale ja už tuším, že nám začína situácia hrať do karát. A aby sa nepovedalo, že to zaťahujem na nesprávnu stránku, tak do karát to bude hrať aj Valencie.

Ten Cate opustil Barcu. To je pre konkurenciu skvelá správa. Pri všetkej (ne) úcte k Rijkaardovi sa všeobecne vie, že obrovskú zásluhu na terajšej Barce má práve Ten Cate, odchádzajúci holandský kouč. Výborne Katalánci, len tak ďalej. Ešte pustite Ronaldinha a je definitívne po vás.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už se těším na jízlivé příspěvky od culos

Reagovat
smazaný uživatel

Presne jak sa hovorí - neporazíš súpera ty, porazí sa sám. A začali perfektne.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Ten Cateho je znám neoficiálně tři týdny, oficiálně už přesně týden, kdy se loučil minulý pátek na tiskovce...

Vazquezi, jseš trošku opožděný, což říkám už dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vieš, za prvé nie každý sedí pred počítačom 24 hod. denne nalepený na monitore a za druhé - a to je podstatné - na veci to nič nemení, takže nezahováraj.

Reagovat
smazaný uživatel

To tak vypadá, že jsi byl tři týdny mimo civilizaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku trapas nás tadyo tom informovat, když kousek níž je článek o tom, že by Ten Cate chtěl do Ajaxu Davidse.

Reagovat
HOST*vazquez

Jako vždy nechápeš podstatu príspevku. Písal som o tom, že to je veľká chyba od vás a nie o tom, že tréner išiel do Ajaxu, to bol len doplnok - aj keď teda časový posun tam nejaký bol Podstatné je teda to, že ste spravili hovadinu. Bože, tebe človek aby všetko vysvetľoval po lopate..

Reagovat
smazaný uživatel

Hovadinu. A toho tam máme jako držet násikím? Víš, Barca je prostě jiný klub než Real. Je tam mnohem příjemnější tmosféra, lidštější vztahy a korektnější ednání. Je naprosto jasné, že asistent trenéra cítí výzvu v tom, trenovat první tým někde a že my ho tam násilím držet nebduem...což podle smlouvy jsme mimochodem ani nemohli. Takže další trapas.

Reagovat
HOST*vazquez

To je síce pekné. ale to. že Rijkaard je dobrý tréner, tomu teda ja neverím, takže niečo by som s tým robil..Ale, konieckoncov to je vaša vec, robte si tam v tom katalánskom zapadáku, čo chcete.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tak dávno, co jsi říkal, že je Rijkaard dobrý trenér (či něco v tom smyslu). Takže tady jde vidět, že jsi trochu zmatený a že ti úsěpchybarcy lezou na mozek více než cokoli jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo celekm dost ubohy, ale je to tvuj nazor, bratre.

Reagovat
smazaný uživatel

..a môj názor platí , bratre..

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, vy jste na tom už tak špatně?

Toto mi připomíná: "Tonoucí se stébla chytá."

A jen doplním, že vy se topíte v hovnech pěkně hluboko a tohle stéblo je spíš maličkým bezvýznamným stebélkem.

Příští rok dostanete znovu nakopáno, ať se ti to, nepřející a otravnej vazquezi, líbí nebo ne

Reagovat
HOST*

už sa tešíme ..

Reagovat
smazaný uživatel

Moro do Valencie prý za 5 mega euro.

Do Atlética prý míří Aimar (prachy+Gabi)

Manuel Ruiz de Lopera už nebude prezidentem Betisu (tragédie)

A na závěr jedna o Voldemortovi:

http://www.as.com/articulo/futbol/Adriano/sigue/pensando/fichar/Madrid/dasftbA00/20060526dasdaiftb_37/Tes/

Reagovat
smazaný uživatel

Omluvám se za roztažení

Reagovat
VicenteRodriguez

Mno newim, určitě sme si pomohli, že letí Kluivert a bude hrát Fernando s Davidem, uvidíme jak jim to bude klapat Jsem zvědavej co udělaj s Miguelem Angelem Ferrerem Martinezem, hlavně si musíme nechat Angula a splašit nějakýho levýho beka+pravýho záložníka, Joaguin by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Kluiverta je škoda, nalevo může hrát v obraně José Enrique (host. Vigo)

Reagovat
VicenteRodriguez

Levej bude potřeba, Amedeo se budě těžko nahrazovat Mno a Kluivert vypadne, to je mrtě dobře, už je starej schnilej a zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

to jdi do píči, na to jak málo odehrál tak skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

ježíš já sem sprostej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidím, že to vzali za správný konec , ale ještě tomu něco chybí. Při předpokládaném odchodu Kluiverta a neschopnosti Angula, Rufeteho a Misty bude potřeba minimálně ještě jedna pořádná posila do ofenzivy. Nejlépe pravé křídlo a nejlépe Joaquín, který hnije v Betisu s průměrnými spoluhráči bez touhy zlepšovat se. 15 mega by to mohlo spravit. V útoku není dostačující počet skutečně kvalitních hráčů, takže mě zarážejí spekulace o Aimarově odchodu. Navíc Gabi je defenzivní záložník, který by si ve Valencii prakticky nezahrál. Když už chce Atlético výměnu, tak ať nabídne Maxiho Di Vaia by bylo nejlepší vyměnit někam do Itálie, kde ho stále uznávají. Mladých a šikovných hroťáků je tam spousta a jsou určitě lepší než třeba Llorente. A dle mých informací končí hostování Fioremu, takže Fiorentinu, která o něj eminentně stojí, bych taky nějak natáhl. Další posilou by měl být stoper středního věku, který se od Ayaly ještě stihne něčemu přiučit a bude mít předpoklad se v příštích letech stát novým lídrem obrany (Marchena to zdá se nebude). Boulahrouz by byl fajn, stál by asi 10 mil. No a pak tu máme ještě levou obranu. Jak vůbec vypadá situace s Perníou? Moretti roste každou sezonou, ale na stálý základ to zatím není (a nehádej se, Vinci ).

-------------------------CAŇIZARES-------------------------

-----------------------/Butelle, Mora?/-----------------------

------------BOULAHROUZ-------------AYALA----------------

--------/Marchena, Caneira/---/Albiol, Navarro?/----------

MIGUEL-----------------------------------------------PERNÍA

/C.Torres?/----ALBELDA----------EDU-------------/Moretti/

------------------/Albiol/----/Baraja, Viana/-----------------

JOAQUÍN--------------------------------------------VICENTE

/J.López?, Regueiro?/------------------------------/Gavilán/

---------------------------------------VILLA-------------------

--------------MORIENTES----------/Aimar/------------------

---------------/Mista, ??/--------------------------------------

Ještě koupit: Boulahrouz, Pernía, Joaquín, hrotový útočník z Itálie za Di Vaia.

Zbavit se: D.Navarro (hostování), Rufete, Angulo (?), Kluivert.

Reagovat
smazaný uživatel

No, pravda je, že to nevyzerá na slabý mančaft, ale zase ani nič extra, takže u mňa bez obáv. Zdá sa, že nám všetci vychádzajú dosť v ústrety pri plánovaní novej sezóny.

Keď to vezmeme štatisticky, tak skôr očakávam návrat La Coruňy na špicu, samozrejme náš mančaft a mierny ústup Valencie a Barcelony - zvlášť keď si tí hlupáci pustili jediného poriadneho trénera čo mali . Už sa tam ukazuje klasické zaspávanie na vavrínoch.

Do toho tradične jeden čierny kôň a paberkovanie Atletica Madrid.

Neboj sa merengues, máme to vcelku v suchu, v tomto prípade je mi dokonca jedno, kto nás povedie. Ach jaj, už ma zase chytá môj povestný optimizmus..

Reagovat
smazaný uživatel

takhle nějak jsem to psal i já - Moretti na základ má, je to takřka Carbon copy of Carboni (jistá defenziva, občas výpad, útočí se stejně napravo Miguelem), Boulahrouze jsem už psal v sestavě já, napravo preferuji Joaquína, Moro se asi dostane do základu na úkor Aimar, zvýší to údernost, navíc se Pablo se z těch zranění asi už nikdy uplně nevyhrabe , zapoměl si že se nám z Viga vrátí wonderkid Silva, který má potenciál pro další sezonu Aimara nahradit

doufám že příchod Mora je definitvní konec Misty , a nakonec Llorente je výjimečný talent, kdo ho koupí neprohloupí

Reagovat
antimadrista

Dobře si udělal Moro, výborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele