Monchi dál úřaduje, do Sevilly přichází i Vázquez s Gansem

16.07.2016, 19:57
Aktuality
Letní posily číslo pět a šest hlásí Sevilla. Už před pár hodinami andaluský celek potvrdil, že zpočátku příštího týdne na pět let podepíše Franca Vázqueze z Palerma, nyní se k podhrotovému útočníkovi přidává ještě jeden rodák z latinské Ameriky. Sevilla na svých stránkách potvrdila rovněž dohodu o přestupu brazilského středopolaře Gansa...

Zhruba 13milionový Franco Vázquez má na Paula Henriqueho Gansa mírný náskok: ačkoliv k jeho oficiální prezentaci dojde až po víkendu, stihl se již zapojit do letní přípravy andaluského klubu na americké Floridě.

To v případě Gansa přestup donedávna leccos komplikovalo. Nejprve se São Paulo nemohlo se Sevillou dohodnout na výši odstupného (osm milionů se Brazilcům zdálo málo, deset už je uspokojilo), a následně přišly na řadu i dohady se třetí stranou, investiční skupinou DIS.

Franco Vázquez je zároveň na rozdíl od Gansa v Evropě již dávno zaběhlou veličinou. Do Palerma se z argentinského Belgrana přestěhoval roku 2012 a doposud stihl v Serii A nastřádat přes stovku startů.

V minulých dvou sezonách Vázquez, který se nejlépe cítí přímo pod útočníkem, již patřil k nejvýraznějším postavám soutěže. Jeho devízou je především driblink, když ve zmíněném intervalu žádný aktér Serie A nezkompletoval více individuálních průniků (252).

Krom toho Franco Vázquez v uplynulých dvou ročnících vytvořil 122 palebných pozic pro spoluhráče z Palerma, zatímco se sám prezentoval 18 přesnými zásahy a sedmnácti gólovými nahrávkami. V sedmadvaceti letech nyní přestupuje za lepším patrně na vrcholu sil.

To Paulo Henrique Ganso je o trochu mladší, jeden by však na první pohled řekl, že už má to nejlepší za sebou. Svého času s Neymarem válel za Santos, těsně po zisku brazilského titulu roku 2010 si však poprvé vážně poranil koleno a zranění následně jeho rozvoj téměř kompletně utnuly...

Ganso se potichu znovu našel a Evropu si přeci jen zaslouží

Roku 2010 Carlos Dunga před mistrovstvím světa odolával hned několikerým voláním fanoušků Santosu, kteří do nominace na závěrečný šampionát necpali pouze Neymara, ale i jeho pobočníka Gansa. Oba se nakonec dočkali alespoň na Copě Américe 2011, aby se jejich cesty v příštích letech zásadně rozešly.

Gansovo místo v národním týmu si brzy po nevyvedené Copě osvojil pracovitější Oscar a na klubové úrovni si někdejší 'nový Kaká' co nevidět vytrucoval přestup do São Paula, které za něho po minulých Olympijských hrách zaplatilo zhruba stejnou částku jako nyní Sevilla, tedy 10 milionů eur.

Ještě v polovině roku 2013 byl Ganso vnímán hlavně jako líný vyhořelý talent, pak se ale začal rychle měnit ve fotbalistu, který si teď dle slov prezidenta São Paula přestup do Evropy za dlouhodobý přínos klubu jednoduše zaslouží.

Speciálně po předloňském mistrovství světa Ganso opět překypoval sebevědomím, krátce po sobě sestřelil nesmírně silné celky Santosu a Internacionalu, a pakliže roku 2014 ještě Dunga volání po záložníkově návratu do reprezentace úspěšně ignoroval, na nedávnou Copu ho již i kvůli četným zraněním vzal.

"Ganso poslední dobou zapracoval na přínosu defenzívě, stahuje se níže do pole, když bez balonu operuje jako regulérní střední záložník, a jeho pracovní morálka je najednou úžasná," psal v září 2014 Aswin Sankar na blogu The Botafogo Star. Zatímco v Santosu si Ganso sedl s Neymarem (a společně roku 2011 vyválčili i triumf v Poháru osvoboditelů), v São Paulu si pro změnu velmi sedl s Alexandrem Patem, a letos i v jeho nepřítomnosti pomáhal tradiční klub dotáhnout až do semifinále Copa Libertadores.

Jorge Sampaoli s Gansem podle zákulisních informací počítá na post zataženého tvůrce hry do svého 4-3-1-2, což je pozoruhodný plán, neboť v São Paulu 26letý playmaker operoval přímo pod útočníkem a byl ze všech stran obklopen rychlostí i výbušností - tedy atributy, které poněkud postrádá. Na druhou stranu, pokud pod Sampaolim na světovém šampionátu zářil Valdivia, Ganso se od chilského génia finální přihrávky tolik neodlišuje.

Paula Henriqueho Gansa každopádně nejspíš čeká určité přizpůsobování, dle nového kontraktu však v Seville bude mít na zabydlení rovnou pět let. Uspěje tedy, nebo se zanedlouho vrátí domů s nepořízenou jako jiný 'odkládaný' brazilský export Leandro Damião?

Autor: Tomáš Daníček / sevillafc.es, espnfc.com, thebotafogostar.com, sambafoot.com

Komentáře (97)

Přidat komentář
Trand

Tak snad Ganso bude stát za to. Takovej talent.

Reagovat
Tigerinho

Konečně v Evropě...

Reagovat
Kluivert9

Má 7 let zpoždění...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

vazquez je dobry asi na urovnik ako tello

Reagovat
Largo

Tys ho v Palermu tenhle rok asi nevidel co? A ten minulej s Dybalou rovnez co?

Reagovat
smazaný uživatel

nie hrat som ho vobec nevidel len si tak myslim ze su na podobnej urovni

Reagovat
CubONE

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Largo

Tak to pak rozumím tomu komentáři

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
formic81

kez by vyhrala titul Sevilla nebo Villareal

Reagovat
smazaný uživatel

vsetko je to o peniazoch, sevilla ci villareal maju dobre kluby ale jednoducho ak niekto ma tolko penazi a taku znacku ako barca ci real tak je to velmi tazke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem no, videli sme ako dopadol Damiao. Bud bude Ganso super posila alebo super prevar

Reagovat
El-Pistolero-68

10 milionu eur. Muze spis jen prekvapit.

Reagovat
off-olda

Ještě když hrál Neymar s Gansem v Santosu, tak se všeobecně víc věřilo Gansovi... Slušně netrefená prognóza. Konečně je v Evropě, jsem na něj zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Gansa jsem strašně zvědavej , snad nedopadne jako Damiao

Reagovat
smazaný uživatel

Vazquez? Moc mu nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ty 2 jsem dost zvědavý, jak jsem jim bude dařit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu Vazquezovi tiež moc neverím. Navyše na tomto poste ma Sevilla kopec hráčov.

Ganso asi musel prísť ako náhrada za Banegu, som naňho zvedavý, ale aj na celkový herný štýl Sampauliho.

Reagovat
One-Real

Ze SA na něj jdou vynikající reference. Oni nepotřebují koupit vyloženě rozdílového hráče, nikdo takový není potřeba, jen to bude další díl ideálně pasující do té jejich skládanky, kde to nestojí na jednotlivcích, ale širokém a kvalitním kádru.

Reagovat
Mateo16

Reagovat
Mateo16

Vazquez bude uzasny o tom nepochybujem .

Reagovat
smazaný uživatel

Sarabia, Kiyotake, Correa, Vázquez a Ganso - všechno hráči na podobnou pozici. Jak to sakra chtějí poskládat? Ale Correa a Vazquéz vypadají jako skvělé posily, snad se bude dařit

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

On umi.

Reagovat
smazaný uživatel

Palec nahoru

Reagovat
LAM

Hodně změn po odchodu Emeryho,ale dle mě bude pro Sevillu těžký udržet výkonost v Evropě.Jsem zvědavej už na Superpohár s Realem a pak s náma

Reagovat
LAM

Jinak se mluvilo o tom že útočník číslo 4 pro nás bude nakonec Vietto,ale pak se prej do toho zapojila právě Sevilla.Timhle přestupem to asi ale padá.

Reagovat
Godwinson

Ganso, to byl tenkrát hype

Reagovat
smazaný uživatel

Ganso měl hrát v Evropě uz od 2010. Skoda, ze mu kariéru zabil ten srac Dunga. Vzít ho na MS tak tam zazáří a odejde za 35 milionu do velkoklubu!!! Za rok bude v Juve protože to bude nejlepsi nahravač Série A.

Damiao musí dostat šanci v repre a bude to ta velká devítka jakou kanárci nemají od Ronalda.

Reagovat
Panděvova ofina

Jen pro upřesnění .. Ganso odchází do Sevilly, takže nejlepším nahrávačem SA bude těžko a Damiaa srovnávat s Il Fenomenem je taky zcela zcestný. Jinak máš ve zbytku pravdu

Reagovat
El-Pistolero-68

Takze skoro v nicem.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všem skoro

Reagovat
KarlVonBanhof

Nejlepsi brankar centralni divize NHL a to v tymu LA Lakers

Reagovat
GEGE

V dobrem vyprodeji nakoupila Sevilla... klobouk dolu

Reagovat
Jordi Alba

Oni ty nákupy umí.

Reagovat
Aldeano

Na Sevillu se strašně těším

Reagovat
smazaný uživatel

já po těchto zajímavých posilách taky ale zajímalo by mne jak to dopadne s konopljankou a gameirem...

Reagovat
smazaný uživatel

Gameira tipuju do Atletica místo Vietta

Reagovat
Airus

http://www.juventus.com/en/news/news/2016/allegri-names-summer-tour-squad.php

Dost zajímavá soupiska, hlavně co se útoku týče

Reagovat
pepinho2

Macek

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Mateo16

Nerad tu kazim tu onaniu nad Monchim ale vybrat si medzi Gansom a Praetom a vybrat si Gansa je totalny fail

Reagovat
Mateo16

Goalkeepers: Keylor Navas, Casilla, Rubén Yáñez, Álex Craninx and Luca.

Defenders: Varane, Danilo, Carvajal, Marcelo, Nacho, Lienhart, Tejero and Achraf.

Midfielders: Casemiro, Isco, Kovacic, Llorente, Asensio, Odegaard, Enzo and Febas.

Forwards: Benzema, Jesé, Mayoral and Mariano.

Sergio Diaz nejde . Snad konecne skusi 4-4-2 ale asi bude hrat namiesto Odegaarda Asensio

Reagovat
smazaný uživatel

5 brankářů.

Jinak dobrá kombinace prospektů a hráčů z áčka. Jsem zvědavý jak se ty prospekti ukážou.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na letosni Sevillu se strasne tesim, kombinace Sampaoliho s fajn posilama bude mit grady. Jinak pochvala za tyhle rozsireny clanky u prestupu, po delsi dobe se clovek i v clanku dozvi zajimavy informace.

Reagovat
Hyrax

ty rozšířené články jsou parádní

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Sevilla jde opět po titulu z EL

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny clanok fantik, len si myslim, ze Valdivia je predsa len pohyblivejsi a mrstnejsi hrac s ovela castejsim pressingom ako chodiaci genius Ganso...

Reagovat
fantomas

Tak já taky nenapsal, že sou identičtí, že jo ono i u Gansa se s tou leností přehání - teď jsem někde četl poznámku, že u něho ta nepohyblivost neni ani tak důsledkem absence dynamiky jako takový, ale je to spíš v hlavě. A vzhledem k tomu, že se za ty léta stal přece jen pracovitějšim hráčem, a že si ho vyhlíd zrovna Sampaoli (čili bielsovskej magor do presinku), ten valdiviovskej efekt bych fakt nevylučoval. Sampaoli systém/kádr umí nastavit tak, aby v něm vynikl i pomalejší playmaker, což Gansovi prostě musí hrát do karet.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, uvidime, ale ak s nim rata do 4231 na CM a na AM bude niekto iny, tak sa tazko priblizi Valdiviovi. Nechajme sa prekvapit, ako to bude :).

Reagovat
fantomas

Jj, tak on by byl asi určitě na AM vhodnější než na CM, ale potom Vázquez těžko přichází na lavičku, a pokud vim, tak on zkraje skoro nehrává. Ale možná, že to tak Sampaoli udělá - Vázquez RW a Ganso AM, potažmo oba dost odlišný varianty na jeden post.

Reagovat
Phillipinho

Sampaoli hraje systemem 4-2-3-1? Ja myslel, ze naposled s Chile hral na 3 beky, 3-4-1-2 s Vargasem a Sanchezem v utoku.

Reagovat
fantomas

Sorry, to mělo bejt 4-3-1-2, který hrál v podstatě celou vítěznou Copu. Na tři obránce zase začínal, ale pak to hned přetočil, a do Sevilly jde nejspíš hrát to samý.

Reagovat
Phillipinho

Jsem na ne strasne zvedavej, v podstate posilujou jenom utocnou fazi a obrana zatim bez posily, pritom ta potrebuje posilit. Navic jestli opravdu bude hrat 4-3-1-2, jakoze to tak vypada, tak jsem zvedav co bude s ostrymi kridly jako Konoplyanka a Vitolo. Kazdopadne jeden z nejzajimavejsich tymu ke sledovani pristi sezonu.

Reagovat
fantomas

Jj, proto se mi tam motá i ta klasická varianta 4-2-3-1, protože Konopljanka snad celou kariéru odehrál buď v tom, nebo ve 4-3-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si zas snad nekopne, chudak ... Ak budu hrat ten diamant, mozno na AM.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou obranou nemáš zas tak pravdu, v minulé sezoně byla spousta obránců zraněna. Naopak je zapotřebí aby ještě někdo odešel Beto, Cristoforo, Llorente, pustil bych i Krohna Dehliho či Iborru.

Reagovat
r.mrazik

Snad do Evertonu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi dobré tahy a nemusí vyhazovat nesmyslné peníze. Nejúspěšnější tým Evropy.

Reagovat
10

13 mega a další hráč z ligy, kterýho bylo super sledovat

Reagovat
GEGE

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Banda debilů. To je obdobná loupež jako Giaccherini. Všichni GM ze Serie A by si měli nafackovat a netahat do ligy plevel.

Reagovat
olis

Zamparini chcel za neho v Serie A minimalne 20, aspon co sa pisalo, Cairo 2

Reagovat
smazaný uživatel

A? Za ty peníze jednoudše stál.

Reagovat
olis

nehovorim ze nie, ale necudujem sa klubom v Serie A ze sa potom na to Zampovi aj Cairovi vyseru

Reagovat
Airus

22M by bylo fér, jak se jim to povedlo za 13M nevim I když koukám že na transfermarktu píšou 15M... pořád drobný

Reagovat
Pospovič

La Gazzetta dello Sport claims Inter want Fabio Capello as a team manager and potential Coach to replace Roberto Mancini.

Reagovat
Il Architetto

Pojď a pořádně je podoj.

Reagovat
Airus

http://www.adifferentleague.co.uk/2016/07/premier-league/juventus-fans-troll-manchester-united-fans-in-style/

Tohle je prostě úžasný Maximální Prdel a Píča mají tajné vnitřní informace o Pogbově přestupu

Reagovat
mistr129

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
10

"respected insider Di Culo"

Reagovat
Pinturicchio

A z takových věcí pak vznikají články v Sunu, apod.

Reagovat
celestial-

Prosím Vás, vie mi niekto vysvetliť tie množiace sa špekulácie o odchode Manciniho z Interu? Nejako tomu v súčasnosti nerozumiem, keďže sa už trénuje na ďalšiu sezónu a tím je v príprave.. Súvisí to so zmenou majiteľa, alebo aký je hlavný dôvod? Nakoľko hráči za Mancinim očividne idú, sezóna nebola zas také fiasko a keď sa káder vhodne doplní mohla by z toho LM byť.. Či?

Reagovat
Pinturicchio

http://www.football-italia.net/87498/arsenal-set-icardi-meeting

Takže nám k Higuainovi pomůže sám Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

ak to takto bude, tak ani netreba podla mna hrat sezonu, mozu vam rovno dat titul

Reagovat
olis

Reagovat
snuff24

Naopak ....doteď kupovali chytře a levně a to jim fungovalo.Příchod Higuaina za křesťanské peníze je předzvěst jejich pádu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mieril som aj na to, Icardi odide.

Reagovat
Airus

ale kušuj, nebudeme vyhazovat 90M na jeden dva roky

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej članek, čtivej, spousta informaci. Diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele