Mir ukončil trápení ve Wolverhamptonu, koupila ho Sevilla

21.08.2021, 11:34
Aktuality
Rafael Mir (© AFP)
Rafael Mir udělal tečku za svým nepovedeným působením ve Wolverhamptonu Wanderers. Španělský křídelník se v anglickém klubu nedokázal prosadit a po sérii hostování nyní přestoupil do Sevilly...

24letý Mir přišel do Wolverhamptonu v lednu 2018 z Valencie a za první tým Wolves nastoupil jenom ke čtyřem zápasům, než si ho postupně začaly půjčovat další kluby. Nejprve hostoval v Las Palmas, následně zkoušel štěstí v Nottinghamu a loni zažil po individuální stránce skvělou sezonu v Huesce.

Huesca sice opustila španělskou nejvyšší soutěž, Mirovi se ovšem dařilo a celkem nastřílel šestnáct soutěžních branek. I proto za něho Sevilla zaplatila šestnáct milionů eur a jeho služby si zajistila až do června 2027.

Mir dal Seville přednost před přestupem do Atlética Madrid, které o něho rovněž mělo zájem. Mistr Evropy do 21 let z roku 2019 absolvoval hodně krátkou letní přípravu, jelikož reprezentoval Španělsko na olympijském turnaji, z Tokia si přivezl stříbrnou medaili a hlasitě na sebe upozornil hattrickem ve čtvrtfinále proti Pobřeží slonoviny.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
wishmaster

Naposledy som ho registroval vo Valencii, ani som netušíl, že bol vo Wolves

Reagovat
JollyJoker77

Tak Bayern aj Inter chcú Ndombeleho swapnut za Saneho alebo Skriniara .

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, kde jsi na ten nesmysl se Sanem přišel. Když už, tak swap za Tolissa.

Reagovat
JollyJoker77

Tollisa nikto nechce je stále zranený a Sane není vraj spokojný

Reagovat
smazaný uživatel

S Tolissem souhlasím, proto se ho snažíme zbavit. Nicméně by měl zajímaly drby o Saném, odkud přišly, z ní to jako velký nesmysl.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Phillipinho

Atletico s nim asi docela zametlo, evidentne chtel tam, ale Berta se na nej vykaslal a jde se all in po Vlahovicovi

Podle me potreboval k En-Nesyrimu jinou alternativu na hrot. Mir je mu hodne herne podobny, take se malo zapojuje do mezihry a tim obcas hra Sevilly trpi. Kazdopadne 16 golu v Huesce je slusnej pocin a ma jeste potencial se zlepsovat.

Reagovat
John Obi Mikel

Nedokázal se prosadit v lepší lize.

Reagovat
Messiáš

Raul Jimenez?

Celkem pochybuji, ze maji Wolves lepsiho utocnika

Reagovat
h8_sfatto

další vlna xenofobie v Británii, Mir doplatil na to, že nebyl homosexuální Portugalec

Reagovat
smazaný uživatel

Ať Mir zůstávááá s touto krajinouuu

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobrý prestupák zatiaľ. Ak by vyšiel ešte Delaney a udržal sa Koundé tak s trochou šťastia to môže byť útok na titul

Reagovat
Phillipinho

Delaney + Corona nebo Guedes a Monchi zase vyhraje prestupak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele