Mexické novinky

24.05.2010, 09:34
Aktuality
Národnímu týmu Mexika se odjakživa říká Tri. To podle tří barev na vlajce této země. Dresy většinou mají ve stejné kombinaci. Zelená trika, bílé trenky, červené štulpny. Nebo tak nějak podobně. Jak jim budou v televizi, v novinách, ale zejména fanoušci po zápase s Jižní Afrikou říkat, to se teprve uvidí. Ale snad to nebude Negri.

Mexiko v černém

Ano, právě v této elegantní, ovšem také smuteční barvě, se představí hráči Mexika v zahajovacím utkání celého MS 2010. Nastoupí proti Bafana Bafana a ti stejně tak jako zástupci CONCACAF oblékají dresy barvy zelené. Guillermo Ochoa, který se s největší pravděpodobností postaví mezi tři tyče, bude jako neposkvrněná nevěsta celý v bílém. Hráči v poli budou naopak kompletně v černém, jen něco málo červených detailů ozdobí každý jeden ze tří kusů jejich oblečení. Zajímavé je to, že dresy se od prvního okamžiku všem moc a moc líbí. Firma Adidas zaplatila téměř 80 miliónů dolarů za možnost obléknout tým Mexika. Nutno dodat, že domácí nastoupí v zelenožlutém.

Anglie, Nizozemsko, Gambie, Itálie

I když se v anglickém tisku objevily spekulace o možném zrušení zápasu ve Wembley, opak je pravdou. Hrát se dnes bude. Trenér Aguirre je zastáncem zápasové přípravy, a tak Mexičané nastupují k jednomu utkání za druhým. Letos sehráli 8 zápasů a ještě neokusili hořkost porážky. V měsíční sérii, hrálo se od 25. února do 25. března, postupně vyhráli nad Bolívií 5:0, Novým Zélandem 2:0 a Korejskou LDR 2:1. Závěr obstaral souboj s Islandem, a ten skončil bez branek. V květnu během 9 dnů nejdříve remizovali a znovu bez branek s Ekvádorem, následovala tři vítězství, všechna 1:0, nad Senegalem, Angolou a Chile. Od 24. května do 3. června následují další čtyři přípravy. Tentokráte se čtyřlístkem Anglie, Nizozemsko, Gambie, Itálie.

Plný tucet utkání běhěm tří měsíců? To je pořádný nářez, co? Výher 6, nerozhodně 2x, skore 12:1. Jediný hráč, který dostal míč do sítě Tri má jméno Kum-Chol Choe.

Jíst se musí, ale...

Mexický jídelníček je plný lahodných pokrmů. Pikantních, spousta papriky, rajčat, ale většinou také oleje a dalších tuků ke smažení, pečení, atd. Sladké zákusky a nikdy nechybějící bublinky ve všech těch coca-colách a dalších nealko nápojích je každým dnem věrně doprovázejí. Ale před MS 2010 trenér Aguirre, ruku v ruce se šéfem kuchyně Félixem Cano a odbornicí na výživu Marlene Netzáhualt, připravili meníčko poněkud odlišné. Spousta zeleniny a ovoce, maso na rožni, právě tak kuřata a ryby. Přílohy tvoří brambory, rýže a těstoviny. Karbohydráty létají okolo rychlostí přímo kosmickou.

Félix a Marlene nemají problémy s jedlíky nebo naopak nejedlíky. Snad jen Guillermo Franco požaduje něco odlišného. Sojové mléko po celý den, téměř žádné maso barvy "červené", víc toho kuřecího a rybího. Ale tortilly, ony nepostradatelné kukuřičné placky jedí všichni. Bez rozdílu.

Rafa Márquez

Ve středu přiletěl a hned se zapojil do přípravy týmu. Večer se pak dostavil na tiskovou konferenci a zde jsou slova, která na ní zazněla: "Vím, že zadáků máme víc než dost, ale já jsem připraven nastoupit kam mne Vasco pošle. Můžu klidně hrát i ve středu pole.

Anglie, Nizozemsko a Itálie jsou silné týmy, zcela jistě nám tato utkání ukážou jak jsme na tom těsně před zahájením MS. Ale musíme se na tyto souboje dívat jako na přípravu. Výhry nám dodají sebedůvěru, případné porážky donutí k zamyšlení a napravení chyb.

Anglie je asi nejsilnější, fyzicky perfektně připravena, v útočné fázi velice nebezpečná. Pro mne je to favorit číslo jedna. Fabio Capello je trenér, který sklízel úspěchy všude, kde byl. Bude to dobrá příprava.

Podle počtu vstřelených branek v posledních zápasech se zdá, že nám v útoku chybí důslednost, průraznost. Tři branky v pěti utkáních je opravdu nízký průměr, musíme na tom zapracovat. Snad jsme si nějaké ty góly schovali na zahajovací utkání, na samotné MS 2010.

Chachacha, jen proto, že jsem na oslavách titulu Barcelony pronesl můj příspěvek v katalánštině, si myslíte, že v Barce končím? Bylo to z mé strany vyjádření díků všem lidem z tohoto města, z této země, za sedm let podpory. O mé budoucnosti budu přemýšlet po skončení MS, pak se uvidí.

Hodně lidí se tady zlobí na špatné, chladné a deštivé počasí. Ale to nám Evropa vlastně dala jako dárek zdarma před pobytem v Jižní Africe. Tam je zimní období a nic jiného nemůžeme očekávat."


Cíl? Postup do čtvrtfinále a pak se uvidí!

Výběr trenéra Javiera Aguirre je jistou směsicí zkušeností a mládí. Vasco dovedl Mexiko do osmifinále v roce 2002, na MS hraném v Japonsku a Jižní Koreji. Letos má v kádru například pětici mistrů světa ze šampionátu hráčů do 17 let v Perú 2005, Giovani Dos Santos, Carlos Vela, Héctor Moreno, Efraín Juaréz a Pablo Barrera.

Javier Hernández se na tomto turnaji neukázal, ale ve svých jedenadvaceti letech je opravdu vycházející hvězdou. Vsítil 8 branek v závěrečném turnaji mexické ligy, dal v 8 zápasech za reprezentaci 4 branky a také z tohoto důvodu se objeví v nadcházející sezoně v dresu Manchesteru Utd.

Andrés Guardado je dalším, stále mladým, ale ve svých 24 letech již ostříleným fotbalistou. V Deportivo La Coruňa nastupuje pravidelně v základu. Vedle tohoto mládí jsou zde také dva pilíře zkušenosti: Rafa Márquez a Cuahtémoc Blanco. Javier Aguirre: "Tento tým je zde, aby překonal všechny předešlé úspěchy. Věřím, že vstoupíme do historie! Nemáme strach z nikoho, nebojíme se vyhrát, je to ta nejlepší generace mexických fotbalistů. Máme vynikající přípravu, všechno máme pod kontrolou."

A tak tedy pozor! Mexico, Mexico, rarara!!!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (165)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smetos

mexiko má moje sympatie. Doufám že dojdou co nejdále

Reagovat
Arbiter

nechtěl bych v tom vedru hrát v černém dresu

Reagovat
j_mrazik

Taky to vůbec nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedru?

Reagovat
Arbiter

horko...

Reagovat
Pajinho10

V Africe bude v době konání MS zima (kolem 10 stupňů), takže hroko jim nebude :)

Reagovat
Arbiter

hmm, to jsem si neuvědomil...

Reagovat
osobnostx

Jen klid! Jsi jako ti němečtí fanoušci kteří přijeli na MS do Argentiny 1978 jen v košilích a kraťasech.....a pak si tam dokupovali za extra ceny svetry a kabáty.

Reagovat
Arbiter

no tak kdybych jel, tak bych si tohle asi uvědomil Ale zas taková kosa tam nebude, průměrné maximum je tam v té době cca 18°C a minimum 8°C, tzn nic moc hrozného, přežít se to dá

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som rozumel, akurát som sa vám dvom nechcel smiať práve pre tú zimu...

Reagovat
herbage

Že by tam vloni touhle dobou byla zima, to mi nepřijde

http://www.youtube.com/watch?v=pRY6d-Pvoa0

Reagovat
Pajinho10

http://www.youtube.com/watch?v=ciHq3CPNdeg&feature=related

Proto hrají s dlouhými rukávy a na střídačce maj čepice?

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. keď sme pri Mexiku, dnes Albion-MEX na Nova Sport od 21:00

Reagovat
fantomas

Fuu, ještěžes mi to připomněl. Snad bude kvalitní stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT.Bakari Koné do KATARU.To snad nééé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

Mexico

Reagovat
smetos

Frey do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

a Peťa Muk do nebe...

Reagovat
blaugrana

Koľko mal vôbec rokov ? Starý ešte nebol, či ?

Reagovat
fantomas

Předávkoval se. Už několikrát se utápěl v depresích, ale zrovna teď byl prej v pohodě, svěží. Moc to nechápu.

Reagovat
blaugrana

Nj, drogy, alkohol sú večným problémom umelcov.

Reagovat
fantomas

To nebyly drogy, normální léky. Tipuju antidepresiva.

Reagovat
blaugrana

Lieky vo veľkom množstve sa tiež dajú považovať za drogy. Teda aspoň podľa môjho mienenia.

Reagovat
fantomas

Tak maj pak stejný účinky no.

Reagovat
smazaný uživatel

45

Reagovat
smazaný uživatel

dávaj někde na netu zápas Mexiko - anglie ? ? moc diky za tip

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

Green, Johnson, Baines, Ferdinand, King, Walcott, Gerrard, Carrick, Milner, Crouch, Rooney

Reagovat
salami

takhle nastoupili nebo je to tvoje přání?

Reagovat
smazaný uživatel

to je oficiál ... mimochodom, neviete niekto základnu zostavu portugalska?

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle budou hrat.

Reagovat
Arbiter

neříkal náhodou Capello, že v přípravce vyzkouší hráče, co nemají jistý základ v angl. týmu? Mimochodem, jak vypadá lavička?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nevi, ani sestavu Mexika jsem zatim nezjistil, cekam jestli tam bude ten MU hrac. Capello to poskladal tak napul, odpocivaji scumove po FA a sanci dostava Carrick. Ale mam pocit, ze tohle bude utok cislo jedna pro sampionat.

Reagovat
smazaný uživatel

kéžby i obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fantomas

Substitutes

12 Joe HART, 13 Jamie CARRAGHER, 14 Michael DAWSON, 15 Matthew UPSON, 16 Stephen WARNOCK, 17 Aaron LENNON, 18 Scott PARKER, 19 Tom HUDDLESTONE, 20 Shaun WRIGHT PHILLIPS, 21 Adam JOHNSON, 22 Emile HESKEY, 23 Jermain DEFOE, 24 David JAMES

Reagovat
Counter

chudák James, ve středu s Carrickem se pořádně zapotí...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si. Spatna klubova forma nemusi nutne znamenat i spatnou reprezentacni. Ja sem rad, ze dostava Michael sanci, bude pracovat dozadu, James vic dopredu, nemelo by to moc skripat. Skripat to bude na pravym kridle

Reagovat
Counter

pokud bude Theo dostávat pasy, jako v poslední Nike reklamě, tak se nebude čemu divit...

Reagovat
smazaný uživatel

základ Mexika?

Reagovat
Counter

Perez, Juarez, Rodriguez, Osorio, Salcido, Aguilar, Marquez, Torrado, Dos Santos, Vela, Franco

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nechytá Memo Řekl bych že nebude jednička ani na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Gio, ukaž jim!

Reagovat
fantomas

Ti tři jak tam byli nastoupení, tak ten vprostředku v uniformě vypadal uplně jak kapitán Mauser z policejní akademie.

Reagovat
Tomanatura

Tak Mexico zatím jasně svižnější, techničtější, připravenější

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fantomas

Dyť hrajou skoro jak Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Skrytý obdivovatel

Reagovat
Tomanatura

Jak? V době, kdy jsem to psal, měli 2 šance, hráli rychle. Tak, jak by se mělo letos na Mundialu hrát.

Reagovat
fantomas

Aha. Tak jestli Mexiko hraje rychle, tak to potěš koště.

Reagovat
Tomanatura

V době, kdy jsem to psal, měli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ledley

Reagovat
fantomas

A Terry se může jít klouzat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sám nevěříš

Reagovat
fantomas

Nevěřim no.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

taky doufám... popravdě z těch stoperů tam by byl asi nejlepší základ king - dawson...

Reagovat
fantomas

No, zas nemusí bejt překohoutováno. Já budu spokojenej i takhle. Nebo Rio-Dawson.

Reagovat
vodka

já sem jenom napsal hráče na stopera s nejlepší formou, navíc jsou i sehraní...

Reagovat
fantomas

Velova koncovka je prostě neocenitelná.

Reagovat
vodka

mě kvůli bouřce nezvládá TV ani net, jak to probíhá?

Reagovat
Arbiter

obrana hoří jak papír a mexikáni neumí proměňovat tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

Mluv laskavě za Velu...až se k tomu dostane Gio, tak to bude gól

Reagovat
fantomas

2:0! Crouchie dorazil na čáře vyraženou hlavičku Rooneyho. Ze hry maj ale víc Mexičani. Nedávno trefil Salcido tyčku a předtim Vela nedal jeden na jednoho a teď zase ten ňouma spálil šanci.

Reagovat
vodka

díky... u nás se blýská, že TV signál vypadl komplet a net vypadává co 3 minuty...

Reagovat
fantomas

Nepříjemný. Nás to zase docela přešlo. Jen malá přeháňka a možná pár zaburácení.

Reagovat
vodka

mě to baví, já mám búřku strašně rád, lepší než televiza, ale ten albion sem chtěl vidět... akorát brácha je posraný a furt vypíná všecky světla

Reagovat
Arbiter

bouřky

Reagovat
vodka

Reagovat
Arbiter

nevíš, o co přicházíš

Reagovat
Arbiter

Green

Reagovat
smazaný uživatel

Crouch nááádherný gól

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc z offsidu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Oscar Peréz je teda dobrý prcek, pamatuju si ho už z MS 02..Co je se Sanchézem?

Reagovat
fantomas

Co by...je mu 36 a v repre už se náký dva tři roky neobjevil.

Reagovat
Arbiter

ručka

Reagovat
Arbiter

skvěle, gól z ofsajdu, navíc rukou být to na MS, tak to nasere

Reagovat
fantomas

Crouch to dal rukou? Nevypadalo to z mýho pohledu.

Reagovat
Arbiter

projelo mu to po ruce

Reagovat
fantomas

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Parker s Huddlem na plac prosím

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda zapas Mexiko v chuzi prehrava neexistujici stred zalohy Anglie, kdo by to byl cekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexičani si zasloužili vyhrát první poločas

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, museli by mit zakoncovatele, Vela v sanci je stejne nebezpecny jak Slovaci v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si smrad...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Chuzi...to je ich typická hra, pozerá sa na to lepšie ako na Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja to beru z pohledu Anglie, ze se dostava sama pod tlak. Mexiko at si hraje co chce, vim ze diky nim je ten zapas zajimavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vela

Reagovat
smazaný uživatel

Mexičania mali vyhrávať, škoda, ale zápas pekný. Capella musí poraziť si ich pekne ubehávajú.

Reagovat
herbage

Na zápas koukám kvůli Walcottovi s Velou a ani jedne zatím nezklamal, ať v tom či onom smyslu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Hrůza, pochválit jde akorát Greena, že ustál Velovy spálené tutovky, a Gerrarda za dva gólové centry. Celá obrana hoří, jestli tohle chcete na MS, tak Anglii zjevně moc nepřejete...

Reagovat
herbage

Jinak Crouch není ani dorážeč z metru, ale z 20 cm

Reagovat
Arbiter

a ani to pořádně neumí, když to usměrňuje rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Nadává se na obranu, ale chyba je úplně někde jinde, lína zálohy...a to tam nehraje ani Lamprd

Reagovat
smazaný uživatel

*záloha

Reagovat
Counter

tak nadávat Carrickovi je nošení dříví do lesa...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Carrick - Milner nula bodů, chce to toho Parkera s Tomem nasadit na druhou půli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

spíš chybí Scholes, protože ten by všechny hned zjebal za takový výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Lampard je líný

Reagovat
smazaný uživatel

Lamprd je největší tragéd Albionu po odchodu Seamena

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude vlakno...

Reagovat
smazaný uživatel

Už to začína...

Reagovat
smazaný uživatel

nn, já to končím...jdu se radši koukat, než se dohadovat s takovým šaškem ;)

Reagovat
Arbiter

trpíš samomluvou

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodně silná nadsázka, ale je pravda, že třeba mně se nikdy za Anglii moc nelíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard je skvělý v klubu, ale krom ME 04, kde byl nejlepší hráčem Albionu, tak hraje tragicky. Něco jako dneska Carrick, ne-li hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

No, s tím Eurem 2004 nevím, tam byl dost možná nejlepší Rooney.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Lampard je můj oblíbenec, ale pro Albion je podle mě lepší Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohybom na pľaci za Carrickom v ničom nezaostáva...

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. že Crouch na Mexiko je slušné kladivo, ale ak ho Fabio postaví na Japoncov, tak si ten ich kouč fakt niečo spraví...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Crouchieho repre bilance je 38/21, hodne pekny

Reagovat
smazaný uživatel

Ted uvidite, jak chytaji frajeri

Reagovat
smazaný uživatel

Green chytal skvelo...

Reagovat
Arbiter

měl slabší chvilku

Reagovat
smazaný uživatel

GJ, GJ!

Jaké jsou změny? Zaspal jsem

Reagovat
tomasinho

Taky bych chtěl vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Hart za Greena, Carra za Ria a Jermain za Crouche.

Reagovat
tomasinho

Takže to radši vypínám, když hraje Carra.

Reagovat
Counter

Theo gólová přihrávka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT

Kdyby někoho zajímalo, tak ta znělka po gólech na hokejovém MS v Německu byl střih ze songu - Scooter - Stuck on replay

http://www.youtube.com/watch?v=VlpNp2HBNUE

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
herbage

Proč nehraje nová posila MU za 10 mega euro Hernandéz?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt hraje.

Reagovat
fantomas

Lavičku?

Reagovat
herbage

Aha, neviděl jsem střídání. Tak se na něj podívám. Už něco kloudného předvedl?

Reagovat
Tomanatura

Myslíš toho hráče za 3 miliony liber?

Reagovat
herbage

Slavo Jurko říkal 6 milionů liber, což těm 9-10 milionům eur tak odpovídá

Reagovat
Tomanatura

Nevím, kdo je Slavo Jurko, já se orientuji Alexem Fergusonem, který řekl "3 miliony a zápas v Mexicu"...

Reagovat
herbage

Walcott základ, Lennon lávka - tak to má být

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže tak to byť nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je ta zaloha poskladana ted, tak bych to klidne nechal pro zaklad na MS

Reagovat
fantomas

A jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Zleva Johnson - Huddle - Gerrard - Lennon Kridla jsou nejlepsi mozny.

Reagovat
smazaný uživatel

Išlo im to o poznanie lepšie, mne sa to tiež páčilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uź niekto sakra Fabiovi napíšte

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá záloha.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Kéééž by...

Reagovat
smazaný uživatel

Od té doby, co vystřídal Giovaniho, tak bylo Mexiko jalový Odehrál fajn zápas, v repre mu to prostě jde

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ by Guardado hral celý zápas, nebolo by to tak. Guardado, dosSantos, Vela musia hrať všetci.

Inak Rodriguéz

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pravda, budu držet palečky mému Mexickému miláčkovi a snad s ostatníma kumpánama něco pěkného uhrajou. Vypadají dost nadějně

Reagovat
smazaný uživatel

Skupinu majú najvyrovnanejšiu možnú, priam krásnu... postup nie je nereálny. Akurát to chce zakončovať viac a presnejšie.

Reagovat
vodka

to chce toho manchesterského chicarita...

Reagovat
smazaný uživatel

dostal jsem neuvěřitelnou chuť na mexickou kuchyni..., gracias alegre, zítra se bude vařit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pšeničné placky, plněné rajčatovou směsí, kořeněnou paprikou a chilli..., famózní

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě řekněte, že se vám Walcott dnes nelíbil... podle mě zahrál velmi dobře... jak v útoku, tak se dobře vracel......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele