Brazilské novinky

27.05.2010, 10:06
Aktuality
Brazílie byla, je a vždy bude jedním z favoritů. Vyhrát titul hned na pěti šampionátech se opravdu zatím nikomu jinému nepodařilo a těžko lze očekávat vyrovnání tohoto počtu. O překonání ani nemluvě. Na světě existuje jediný tým, který tento rekord může překonat: Brazílie! Narodí se v červenci šestinásobný mistr světa?

Luis Fabiano
Hraje za Sevillu a příští rok mu končí smlouva. V minulém roce nechybělo mnoho a přestoupil do Milána. Co se nepovedlo vloni, zcela jistě bude skutečností v roce 2011. I když cílovým městem a klubem nemusí být zrovna Milán, Fabiano je rozhodnut. Odchází.

A jaká jsou jeho slova několik dnů před zahájením MS 2010? "Chci jít ve stopách Romaria a Ronalda. Stejně jako oni toužím vyhrát titul. Jim se to povedlo v letech 1994 a 2002, tedy s osmiletým odstupem. A letos je tomu právě osm roků, co Brazílie titul vyhrála naposledy. Hraju za Sevillu a nejsem tolik na očích veřejnosti jako někteří kolegové z reprezentace, kteří jsou hráči Realu Madrid, Barcelony. To oni jsou označováni tiskem za hvězdy. Ale v Dungově výběru jsme si všichni rovni. A v tom je naše obrovská síla!"

Thiago Silva
Obránce Milána, poněkud diplomaticky, odpovídal v posledních dnech na celou řadu otázek zvídavých novinářů. Vypadalo to, že si nechce nikoho rozházet. Zde jsou některé z jeho myšlenek, názorů.

"Favorité? To je těžké, ale třeba taková Itálie je velice silná. Má vynikající hráče, základ týmu tvoří fotbalisté Juventusu, znají se velice dobře, hrají spolu již nějaký ten čas. Ale je tu také Argentina. Pokud bude Messi ve formě, bude hrát tak jako v Barce, tak Argentina bude velice nebezpečná. Jsme tu také my, přípravu máme dobrou, může to být naše mistrovství světa."

"Naši soupeři ve skupině? Tak o Korejcích nevím vůbec nic, ale hlídat Drogbu z Pobřeží slonoviny a Cristiana Ronalda z Portugalska bude složité. Hodně těžké."

"Ronaldinho Gaúcho je smutný. Serie A se mu povedla, zahrál velice dobře mnoho zápasů. On se na MS moc a moc těšil a jeho zklamání bylo velké. Trenér ale mohl vybrat pouze 23 hráčů a na Ronaldinha místo nezbylo. To ovšem neznamená, že z jeho hry zmizí radost a pohoda. Jsme kamarádi a tak vím dobře, že Ronaldinho se již nyní chystá na následující šampionát u nás, v Brazílii."

"Luis Fabiano je střelcem týmu, očekává se od něj hodně gólů. Přijel trochu zraněný, ale již začal s treninkem a na MS celému týmu pomůže na hřišti!"


Gilberto Silva
Je veteránem týmu. Tento středopolař řeckého Panathinaikosu se chystá na své třetí mistrovství světa v řadě. Má tedy právo mluvit nejen o přítomnosti, ale také o minulosti. Je zajímavé, co si myslí například o týmu Brazílie na MS 2002 a 2006.

"Když jsme vyhráli MS 2002, panovalo nadšení. Ale nikdo neviděl, nebo nechtěl vidět, celou řadu chyb a omylů. O čtyři roky později, po našem vyřazení a následujícím zklamání, viděli všichni chyby, které snad ani neexistovaly. Cafú, Roberto Carlos a Ronaldo byli nejdříve vynášeni do nebes a v hodnocení MS 2006 zatracováni a posíláni do pekel, doprovázeni slovy, že neměli zájem, že jim nic neříkalo slovo hrdost ve spojení s Brazílií. Hloupost! Stejně tak jako ostatní hráči, také oni toužili po zopakování triumfu. Zejména tito tři si zaslouží sochu v životní velikosti v Muzeu brazilského fotbalu!"

A jaký je jeho názor na favority MS 2010? "Já nebudu mluvit o Argentině, Španělsku, Anglii. V tuto chvíli mne nezajímají, případná utkání s touto trojicí nás čekají až v další fázi. Dnes víme jediné: musíme porazit Severní Koreu, Pobřeží slonoviny a Portugalsko, musíme postoupit ze skupiny. Věřím v náš postup, myslím si, že můžeme vyhrát celé MS. Ale do finále chybí sehrát 6 těžkých, náročných, zápasů."

Kléberson
Mnozí kritizovali a kritizují Dungu za nominaci tohoto fotbalisty. Hraje sice za mistrovské Flamengo, ale nebyl hráčem základu v mnoha utkáních. Jaká jsou jeho slova na obranu, jak odpovídá Kléberson svým kritikům z řad novinářů a fanoušků?

"Pracoval jsem v týmu, na trénincích, a věřil, že členy komise národního týmu přesvědčím svým přístupem. Stalo se a oni dobře vědí, proč jsem byl nominován. Mám vysokou sebedůvěru v mé schopnosti a věřím, že na MS 2010 budu platným hráčem mužstva."

A ještě v krátkosti několik dalších postřehů tohoto fotbalisty, bývalého hráče Manchesteru United:
"Kaká je jediný a nenahraditelný. My ostatní děláme vše proto, aby se cítil dobře, aby mohl hrát svůj fotbal, svou hru. Společně s ním dosáhneme vynikajících výsledků."
"Luis Felipe Scolari a Dunga mají společného hodně, ale také celou řadu rozdílných názorů. Pod Scolarim jsme vyhráli MS 2002, věřím, že pod Dungovým vedením vyhrajeme to letošní. Oba jsou "gauchové" (narozeni ve státě Río Grande do Sul), oba vždy udělají všechno možné pro úspěch Brazílie. A to je spojuje."
"Stejně jako již řekli Michel Bastos a Daniel Alves, také já jsem připraven a schopen hrát na každém místě v sestavě. Záleží na trenérovi, kam mě postaví!"


Pár titulků na závěr:
Antônio de Oliveira "Careca”: Obrovská chyba! Dunga nepovolal Adriana!
Nilmar: Argentina se musí mít na pozoru.
Gilberto Silva: Nejsem jeho obrazem v zrcadle, nenapodobuji Roberta Carlose!
Dani Alvés: Vím jak uhlídat Messiho! Nehlídat ho!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (79)

Přidat komentář
homeles8

Ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gilberto Silva - pekna rec Dani Alves to ale nejvic zabil

Reagovat
Lorcan

tipuju je MINIMÁLNĚ na semifinále

Reagovat
clinger

Brazílie do finále! nejlíp s Argentinou

Reagovat
homeles8

tak bacha, ve finále bude Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

no to doufám že ne snad jí nepůjdou rozhodčí na pomoc jako proti Austrálií posledně

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze ne zrovna tehle tym by si nezaslouzil prekonat rekord,,kdyz clovek vidi vybery z roku 98,02,06 je mu zle....

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevite nekdo koho dostane 2 tym ze skupiny smrti??? dostanou nekoho kdo skupinu vyhraje tkaze lze ocekavat souboj gigantu

Reagovat
Lorcan

záleží komu řikáš skupina smrti? jestli myslíš tuhle "brazilskou" (G), tak nejspíš dostanou Španělsko, ale pro mě osobně je skupina smrti Déčko (Srbsko, německo, Austrálie, Ghana) a tam druhej postupující nejspíš dostane Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel tu brazilskou takze je mozne ze to bude spanelsko-brazilie/postugalsko/sloni a kdyz jde o to Déčko no ja moc fandim anlgii takze bych ji pral australii nejlepe, nemecko vubec a srbska se bojim

Reagovat
Lorcan

ovšem anglie - německo by byl krásnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

to ano ale nemecko se na turnaj vzdy dobre pripravi a doudou daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som titul velmi rpial holandanom, ale asi to je nerealne . Je to najlepsi tym ktory nikdy nevyhral MS (myslim za celu historiu, predvadzanu hru na kazdych ms, nie posledne roky), pri vsetkej ucte k spanielom (ktori to asi tento rok urvu).

Reagovat
smazaný uživatel

spanele to taky jeste nevyhrali, a ja doufam ze letos to bude premierovy

Reagovat
smazaný uživatel

z toho mojho prispevku je snad jasne, ze viem ze spanieli to este nevyhrali

Reagovat
cristiano.K.

gilberto silva mluvil dobře, ale thiago silva by se měl od něj co učit......ví jaký je ronaldo s drogbou.......to dneska ví každé 5leté dítě

Reagovat
smazaný uživatel

presne Christiana uhlidal i Neves z baniku (uz dvakrat)

Reagovat
smazaný uživatel

tyo sem pisou hrozny chytraci..viz stalin

Reagovat
madridcan

hlavne nech z ich skupiny postupi Portugalsko

Reagovat
clinger

nene.postoupí Sloni s Brazilci a to nemyslím brazilce reprezentující Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

mistri sveta budou z anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš jenom ten Torres...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyby to vyhral torres tak snim je v anglii i reina a nebo treba fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, na Reinu jsem zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

ten tym pasuju na finale s Spanelskem(pokud se nepotkaj driv) ale muj favorit zustava: Španelsko

Reagovat
clinger

koukám že Španělsko je největší favorit podle mnohých.i sázkovek.tak to dojdou nejdál do čtvrfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Je mozny, ze se potkaji s Brazilii uz v osmifinale

Reagovat
clinger

no právě.jejich strana pavouka bude tvrdá už od osmifinále,dále tam můžou čekat Sloni a později třeba Holandsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gilberto Silva je frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s úvodem článku si dovolím nesouhlasit, vždyť Itálii stačí obhájit letos titul a bude jich mít taky 5, jako Brazílie

Reagovat
Lorcan

jj, přesně tak

Reagovat
alegre

Ale ano, samozřejmě že to vím, ale dovolil jsem si malou nadsázku. Itálii nevěřím a proto má slova "těžko lze očekávat vyrovnání tohoto počtu..." Fanouškům Itálie se předem omlouvám za případné vyazení ve skupině nebo v osmifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

současný brazilský tým je podle mě nejslabší v historii.

Golmany mají špičkový to je jasné. Stopery mají taky špičkový. Pravý beky mají taky špičkový. Levýho tam snad ani nemají. Kaká špica. Robinho hodí se. Bautista není na škodu. Gilberto Silva nezklame. Ale to je tak všechno. Jednoznačně chybí Ronaldihno ač se to někomu nelíbí tak stále je to jeden z nejlepších hráčů světa. Cbybí tam i Pato byl sice zraněn a moc nehrál ale je to obrovský talent. Chybí Marcelo no co sak může hrát i v záloze. Diego taky by mohl pomoci. A Adriano by pomohl. Možná i Ronaldo zaleží jakou má formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže skoro všechno špičkový :D

Reagovat
smazaný uživatel

Takže skoro všechno špičkový :D

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká se současnou formou žádná špica - ale pokud se dostane ne MS do formy budu jenom rád

Reagovat
smazaný uživatel

Když my v hokeji,tak Slováci ve fotbale

Reagovat
madridcan

jo videl som podobnu humornu skupinu na FB

Reagovat
smazaný uživatel

tam nechodím,ale cítím,že Slováci překvapí,i když finále MS to rozhodně nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Tak

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nevzal Daniho Alvese ?

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se hledat...Obránci: Maicon, Lúcio (oba Inter Milán), Daniel Alves (Barcelona),

Reagovat
fantomas

Neumíš číst?! Daniho, žádnýho Daniela!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

je tam...aj ked tam asi isiel pod podmienkou,ze sa nauci centrovat

Reagovat
j_mrazik

Takže trénovali s Maiconem největší slabinu?

Reagovat
j_mrazik

Gilberto Silva... hezky ho naučili v Arsenalu mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kleberson...

Reagovat
andkoo

Ronaldinho se již nyní chystá na následující šampionát u nás, v Brazílii..

Reagovat
mike.84

a tak vím dobře, že Ronaldinho se již nyní chystá na následující šampionát u nás, v Brazílii."

Reagovat
Lorcan

co by ne....... jako komentátor

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jim nevěřím, útok mají dost slabý, překvapivě mají kanárci největší sílu v obraně

Finále: Španělsko - Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla bomba!

Reagovat
Kaká10

nemyslim ze maji az tak slaby utok a hlavne kaká je bude podporovat

Reagovat
smazaný uživatel

Budou se spoléhat na Fabiana, ale jak to tomu nebude střílet, tak nevím komu...Robinhovi nevěřím ani za mák. Měl vzít aspoň Pata, prostě někoho gólového...mám pocit, že se to Dungovi vymstí...

Reagovat
Tomanatura

To nejde, ti dva se potkají v semifinále.

Reagovat
Lorcan

teoreticky by to šlo, ale jeden z nich (ale né oba) by musel postoupit z druhýho místa ve svý skupině

Reagovat
Kaká10

ale třeba se tak stane třeba sloni nebo portugalci vyhraji skupinku

Reagovat
smazaný uživatel

co mají společného sloni a portugalci se zápasem Španělsko - Argentina?

Reagovat
Kaká10

nic ja sem trouba omlouvam se mel jsem na mysli j.koreu nebo nigérii

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš se za omlouvat v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho, Diego

Reagovat
Tsigi

Na Brazilce se těším nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

Vím jak uhlídat Messiho, nehlídat ho ...tak to nevím, jak to Dani myslel, ale tento výrok si za rámeeček nedá

Reagovat
kiwwi

co vies mozno ze to vyjde

vzdy lepsie ako Ronaldinho pred dvojzapasom LM s United: mame 100% recept na ustrazenie Rooneyho

Reagovat
smazaný uživatel

Silva kecá, opičí se po mně v jednom kuse

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, jako dycky super alegre

Reagovat
robertWHU

Tak je Ronaldinho ve třicítce nebo ne? Na stránkách fifa píšou, že jo.

Reagovat
Filipow

Dani Alvés: Vím jak uhlídat Messiho! Nehlídat ho! to mě pobavilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Kléberson

Reagovat
smazaný uživatel

ano, narodi se

Reagovat
Al Capone

Dunga

Reagovat
smazaný uživatel

for robertWHU:Ronaldinho je v nominaci 30 hráčů kde je i 7 náhradníků ale ne v nominaci 23 členného základu.Jestli se tam dostane bude to obrovský zázrak.Musel by se někdo poprat nebo se zranit do 11 dní a dunga by tam musel dosadit ze všech 7 náhradníku právě Ronaldinha.Modlete se všichni za zázrak který může dát už opravdu jenom bůh.Když jsem se to dozvěděl tak jsem se rozbrečel.Ale nedá se nic dělat.To vše i nejmenování Adriana,Pata nebi Ronaldinha jen svědčí o tom že Dunga po psychické stránce není zcela zdravotně vpořádku.Pokud nejede Dinho tak se z mejch nejoblíbenějších kanárků stane tým kterýmu přeju jen a jen vypadnutí ve skupině.Aby Dunga viděl že nominovat dobrý místo blbejch se vyplatí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele