Mexičan Lozano míří do Evropy, zakotvil v PSV Eindhoven

20.06.2017, 09:05
Aktuality
Zhruba po roce končí kolotoč spekulací o tom, kam zamíří patrně nejoceňovanější mexický talent Hirving Lozano. Jednadvacetiletý křídelník se vydává za svým kapitánem z národního týmu Andrésem Guardadem do PSV Eindhoven. To si ho uvázalo na šest let, přestupová částka se má pohybovat kolem 20 milionů eur, takže se patrně jedná o nejdražší příchod do Eredivisie...

Lozano se na Phillips Stadium, kam v poměrně mladém věku míří s manželkou a dvěma dětmi, stane po Franciscovi Rodríguezovi, Carlosi Salcidovi a právě odcházejícím Héctoru Morenovi již pátým Mexičanem v klubové historii. V zabydlování mu zkraje pomůže Guardado, ačkoliv se píše o jeho odchodu.

Hirving Lozano za sebou má nevydařené loňské Olympijské hry a smíšené pocity z poslední sezony v Pachuce, se kterou vyhrál Ligu mistrů CONCACAF, ale zároveň si sám prodělal poměrně vážné zranění.

Lozano se za Pachucu trefil ihned při svém debutu v únoru 2014 a od té doby jeho kometa strmě stoupala vzhůru. Pouze sedm hráčů se od té doby v mexické lize podílelo na více brankách než sám Lozano, který skóroval 31krát a u dalších jednadvaceti gólů asistoval.

Na jaře 2016 Lozano se svým klubem oslavil titul, téhož února si vysloužil první pozvánku do seniorské reprezentace. Ve formaci 4-3-3, která víceméně připomíná tu PSV, se coby pravák zabydlel na levém křídle, kam eindhovenští nutně někoho potřebovali. V Evropě ovšem Philipp Cocu občas přetáčí rozestavení na tři stopery.

"Jsem rád, že jsme to nakonec dotáhli do konce. Vyžádalo si to půl roku a hodně kreativity, abychom tenhle přestup zkompletovali," ulevil si fotbalový ředitel PSV Marcel Brands, který patrně musel odrážet konkurenci od Manchesteru City, potažmo United, o kterých se dlouhodobě psalo.

Autor: Tomáš Daníček / psv.nl, espnfc.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je skvělej kauf pro PSV. Jinak v budoucnu má určitě na víc.

Reagovat
jester Radka Bejbla

FM talent

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tyve slusnou paletu PSV vylepilo ale pro borca idealni vstupni klub do Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

Začínali tady i Romario a Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, už i Eindhoven je schopen vysolit za hráče 20 mega

Reagovat
smazaný uživatel

A Brémy by chtěli dávat za repre golmana 1,8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ked vedia, ze ho za 2 sezony predaju za 50...

Reagovat
smazaný uživatel

A o rok ci dva ho predaju za 40 mega

Reagovat
Stiksxx

Jsem rád, že nepřichází na dvě sezony na hostovačku přes City, jak se dřív myslelo. Nevím, jak to Brands dělá, ale dělá to fantasticky. Vyhrát nad takovými velkokluby jako City. Moc se mi nechce ale věřit, že bychom vysolili 20 mega za hráče. Ta částka se spekulovala se City. Sociedad a Celta nabízely 12 a s tím nepochodily. Brands dokáže ty ceny neuvěřitelně stáhnout. To už ukázal na Mertensovi, Strootmanovi, Pröpperovi i Ramselaarovi. Myslím, že to bude někde mezi a třeba i s nějakými procenty za další přestup.

Doufám ale, že Andres zůstane do ledna, jak jsem četl, a pak půjde asi do té MSL Tak mu pomůže se chytit. Mexičani u nás hrajou fakt dobře, tak mu věřím, že se chytne něco jako Corona v Twente.

Reagovat
Stiksxx

Ale že bychom nutně potřebovali křídlo, jak se píše v článku. To bych neřekl. Ale jestli má Pereiro jít do Lazia, tak určitě dobrý tah.

Reagovat
fantomas

Neni pravda, ze ste s LW meli vetsinu sezony problemy? Expert oslovenej ESPN to tak kazdopadne videl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak byl zranenej Locadia dlouho ze jo

Reagovat
Stiksxx

Locadia byl zraněný. A vem si, kdo může úplně v pohodě u nás hrát křídlo: Pereiro, Bergwijn, Locadia, Ramselaar. 4 hráče na dva posty. Nepřijde mi, že jsme "nutně někoho potřebovali". Ale samozřejmě zbytečný příchod to není. Protože de Jongovi se nemusí zase dařit, tak může místo něj hrát Locadia. Lammers je ještě spíš na otrkání. Ramselaar může někoho nahradit ve středu, když se nepovede van Ginkel a nebo když se někdo zraní a pak už je jen Pereiro, který může odejít do Lazia a Bergwijn, který nemá pořádnou herní praxi.

Reagovat
Pipo123

Ma Pereiro na Lazio?

Reagovat
Stiksxx

No ve svém profesorském tempu je v Ered lepší průměr, ale neoslňuje, jak by měl. Potenciál má hodně vysoko. Perfektní technika. Ten když se dostane do vápna, tak je schopnej vymíchat na pětníku tři hráče. Akorát se mu nechce běhat a chodit do soubojů. Takže si myslím, že by to byl ten, kdo střídá z placu jako první a nebo kdo jde první na plac. Tak bych ho u vás tipoval.

Reagovat
jáá

to je smutná pravda, když přišel, tak jsem měl jistá očekávání, ale když jsem viděl někdy jeho nasazené a omlouvám se za koment, že to zahraje Ramselaar jsem úplně zapomněl

Reagovat
jáá

díky bohu za to, ta filozofie s Rekikem mi stačila...jako opravdu jsem přál ať ho získáte, na LW jste někoho potřebovali jak sůl

Reagovat
Kluivert9

Dobrá darda na PSV...

Reagovat
fantomas

Beztak to bude rozdělený do triliardy splátek / bonusů.

Reagovat
Kluivert9

To sice jo, ale i tak. Když vezmeš, za kolik odcházel jejich nejlepší hráč posledních let Depay...

Reagovat
smazaný uživatel

Idealny vstup do Europy nech sa dari, snad to po case bude na lepsiu ligu a vacsi klub...

Reagovat
db18

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem teď četl, že k nám přišel za 8 mega.

Reagovat
jáá

tak to je úplně luxus! tady to je krásně černé na bílém

https://www.transfermarkt.nl/hirving-lozano/profil/spieler/316889

Reagovat
Stiksxx

Paráda. Taky jsem ještě četl, že snad k Vám by mohl Sneijder. Výměnou za Teteho + doplatek 4,5mega do Gala.

Reagovat
jáá

jestli Manchestery nabízeli bombový ceny (což by nebylo překvapení) tak je fakt pecka, že se vám ho povedlo přivést a ještě asi za odpovídající cenu mluvilo se o něm dost dlouho, tak jsem na něj zvědavý

také jsem to četl, Wesley by byl taky parádní návrat...otázka jestli teda půjde Veltman, ale raději bych u nás asi viděl Teteho o kterého je očividně větší zájem než o Veltmana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele