Měli jsme zápas rozhodnout, litoval po porážce s Ajaxem Van Bommel

01.04.2019, 09:53
Aktuality
V nizozemské lize je i po včerejšku stále o co hrát. Tečku za programem 27. kola Eredivisie udělal šlágr mezi druhým Ajaxem a vedoucím PSV Eindhoven a z vítězství se nakonec radoval amsterdamský celek. Rozdíl mezi oběma konkurenty se tak snížil na pouhé dva body...

Ajax po první pětačtyřicetiminutovce vedl a po obránce o náskok přišel, když se v 58. minutě prosadil Luuk de Jong, pod sprchy navíc putoval vyloučený Noussair Mazraoui. Hosté měli více ze hry, druhý gól ale přidat nedokázali a naopak dvakrát inkasovali. V 71. minutě proměnil penaltu Dušan Tadić, v nastavení pak triumf Ajaxu pečetil David Neres.

"Myslím si, že je to zbytečná porážka. V prvním poločase jsme dle mého názoru hráli dobře a po změně stran byli lepší. Dokázali jsme vyrovnat a následně měli utkání rozhodnout, což se nám nepovedlo a Ajax jsme nechali žít. A pak přišly dva momenty, kdy jsme soupeři věnovali dva góly... " litoval hostující trenér Mark van Bommel.

Do konce letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže aktuálně zbývá sedm kol a boj o titul ještě slibuje zajímavé drama. PSV Eindhoven stále vede a může se koncentrovat výhradně na ligu. Ajax nově ztrácí dva body, myslet ovšem musí i na čtvrtfinále Ligy mistrů proti Juventusu a začátkem května ho čeká ještě finále domácího poháru.

"Přijeli jsme sem vyhrát a měli k tomu příležitosti. Jenomže když jsme měli za to, že se dostaneme do vedení 2:1, tak přišla inkasovaná branka. Musíme si vše v klidu zanalyzovat. Ajaxu jsme v první půli nic nedarovali a ve druhém poločase jsme utkání kontrolovali. Ale na tom nezáleží, Ajax vyhrál 3:1. Mohli jsme napsat krásný příběh, místo toho se musíme smířit s porážkou," nechal se dále slyšet někdejší záložník Bayernu Mnichov nebo Barcelony.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrý den, tak jsem obdržel žhavou informaci, že Marco Van Basten vystřídá Gattusa v AC Milan. Asistenta bude dělat Serginho + Cafu

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by

Reagovat
RadekVonCZE

To zní zajímavě

Reagovat
Stiksxx

Nechat si dát 2 goly v přesilovce. To prostě značí to, jak jsme měkcí, laxní. Chybí nám, to co má Ajax. Instinkt zabijáka. Máme horší los. Ztratíme ve Vitesse. To bude bodově nastejno, ale máme lepší vzájemný dvojzápas. Ale v posledním kole, nám srazí vaz AZ.

Reagovat
AjaxFans

Věřím Az a doufám, že sezóna bude s double

Reagovat
smazaný uživatel

Špatné by bylo, když by AZ neměl v posledním kole už o co hrát...

Reagovat
Stiksxx

To se neboj, že by proti nám vypustili zápas.

Reagovat
Han střelil první

Ale piču, pořád je to ve vašich rukou. Takový poraženecké kecy jsou k ničemu.

Reagovat
Reggie

Mam stejnej dotaz jako kolega dole. Jak hral Sadilek?

Reagovat
smazaný uživatel

Na livesportu píšou, že při rovnosti bodů nerozhoduje skóre, ale vzájemné zápasy, tak nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon naopak, že nerouhodují vzájemné zápasy, ale skóre.

Reagovat
Stiksxx

Je vlastně možné, že to je v Nizozemí jinak. A je pravda, že před lety jsme vlastně získali titul při rovnosti bodů s Ajaxem, protože jsme měli i stejný rozdíl skóre, ale o gól jsme dali víc.

Reagovat
AjaxFans

To jsem byl pěkně nasraný

Reagovat
smazaný uživatel

A góly jsme jim darovali. (bohužel jim to vyhrál Schwab a ne Ajax) Ale pořád nám věřím víc. Ajax je až moc namachrovanej a zas někde vybouchne 1:0. A i kdyby ne, máme na to všechny kola vyhrát. Jen to bude teď těžký psychicky, pokud se k tomu hráči postavěj tak jak ty. Nesměj si připustit myšlenku, že mohlo bejt 8 bodů a teď jsou zbytečně jen 2.

Reagovat
Stiksxx

Co já vím, tak právě psychiku vůbec neumíme ovládat. Když vyhrajeme v Arnhemu, tak bych pořád doufal. Jinak je to v pytli.

Reagovat
smazaný uživatel

Právěže bych řekl, že psychiku máte jednu z nejlepších, vzhledem k tomu, že dáváte skoro pořád góly na konci zápasu nebo dokonce v posledních minutách a bodujete, ikdyž prohráváte 0:2!

Reagovat
Stiksxx

No to je spíš štěstí. Kdybychom byli vždy nabuzení a motivovaný, tak nemůžeme několikrát za sebou téct 2:0 a pak to honit na poslední chvíli. Neumíme na Utrecht, Heerenveen, Groningen, den Haag, Heracles, Tilburg a Rodu a pak samozřejmě i Ajax a Feyenoord. Ale to jsou aspoň týmy, které mají kvalitu. Ale ti ostatní nám opakovaně dělají problémy. Víme o tom, ale neumíme s tím nic dělat.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Myslíte,že příští sezonu bude Sadílek mít jistej základ??

Reagovat
RadekVonCZE

Doufám že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hlášky od Bosáka ve fifě:

Bommelova rána

Reagovat
smazaný uživatel

Vytáhlí útočník Fred

Reagovat
smazaný uživatel

Mladičký španěl Fabregas

Reagovat
Mr.Mike

Přihrávka na Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Talentovaný Wayne Rooney

Reagovat
Kixi Syhimour

Hvězda Liverpoolu Gerrard

Reagovat
Ross Geller

Nevím, co teď odpískal Limberskému rozhodčí za faul? Zákaz předjíždění?

Reagovat
Kixi Syhimour

Fantastická šance!!

Reagovat
Rattlesnake

to byl zákrok jako z učebnice Lva Jašina.

Reagovat
Squinty

Díval se někdo, jak hrál Sadílek?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál SZ nebo SOZ, pod ním dva štíti Hendrix a Rosario. Většinou je zvyklej hrát toho štíta, ale z tý tříčlenný zálohy byl nejviditelnější. Hodně bojoval a běhal jako vždycky. Moc neztrácel a až překvapivě podezřele ho pořád kosili (víc než jiný). Vybojoval dost míčů a přerušil pár akcí. Možná měl i za úkol trochu znepříjemňovat rozehrávku Frankiemu de Jongovi a ten byl prakticky neviditelnej. Dvě velký zbytečný ztráty, z kterejch moh dát Ajax gól, jinak dobrej výkon. (Člověk nechápe, že nebyl v repre už před rokem, když na jeho pozici nemáme hráče.)

Reagovat
Stiksxx

Díky.

Reagovat
Squinty

Reagovat
Reggie

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zapnul jsem to sice az v okamzik kdy Ajax sel kopat penaltu na 2:1, ale muzu rict ze paradni zapas ve vysokem tempu, a od Ajaxu v 10 naprosto paradni vykon, naopak PSV se ma urcite za co stydet, tady meli rozhodne na vic, ale ta obrovska motivace a domaci prostredi tady udelali sve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele