Měli jsme Juventus porazit, litoval Montella

26.09.2012, 10:39
Aktuality
Fiorentina se včera stala prvním týmem, který v nové sezoně Serie A dokázal obrat o body mistrovský Juventus. Fialky se Starou dámou remizovaly bez branek a jejich trenér Vincenzo Montella litoval, že domácí nevstřelili alespoň jeden gól. Výhra byla blízko.

"Jsem velmi spokojen s tím, co mí hráči dnes předvedli. Stačilo víc pohotovosti nebo trocha štěstí a dnes bychom vyhráli, zasloužili jsme si to," říkal po utkání Montella.

Fiorentina dobrým výkonem potvrdila solidní start do sezony. "Spolu s fanoušky jsme prožili krásný fotbalový večer. Hráli jsme otevřený zápas s vynikajícím soupeřem. Je smůla, že jsme nevyhráli, na tomhle výkonu ale můžeme stavět," mínil Montella. "Musíme pokračovat s podobným nasazením, zatím jsme nic nedokázali. Ale potenciál tu je."

Fiorentina si v pátém ligovém utkání sezony polepšila na osm bodů, které aktuálně stačí na páté místo. S tabulkou ještě zamíchá zbylých devět zápasů vloženého kola.

Autor: Radim Šantrůček / football-italia.net

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Největší talent italského fotbalu. Snad to bude moct prokázat příští rok v Lize Mistrů.

Reagovat
danko10

Je mi to velmi luto, ze sme ho vtedy nepodrzali, obzvlast, ked si spomeniem na toho poloblba s tunelovym videnim, s ktorym sme stratili celu jednu sezonu. Tajne dufam, ze po Zemanovi prevezme Rim prave on.

Reagovat
Maritazzi

No mě ještě víc sere, jak jsme ho v létě takhle nechali konkurenci. Nevím, jak by se stavěl k případné naší nabídce teď.

Reagovat
danko10

No prave. Tam vtedy islo o to, ze Catania za neho mala dostat tusim dva miliony a Sabatini zvolil lacnejsiu cestu v podobe Zdena, nie?

Reagovat
Maritazzi

Tak nějak to mělo být. Jenže teď v rozhovorech Sabatini i Baldini říkají, jak pro mě první volba byl Zeman, tak nevím. Tak jako tak, to chování směrem k Montellovi se mi nelíbí.

Reagovat
danko10

A co ine by mali hovorit? Ze neboli prachy na Aeroplanina, tak zobrali Zdena, aby fanusikovia zavreli hubu?

Navyse by v Rime nikdy nedostal do ruk kader po tak mohutnej prestavbe, takze pre neho je asi lepsie, ze siel do Violy. Z tohoto pohladu bol Zeman najlepsou volbou, kedze sa majitelia rozhodli neinvestovat do hracskeho materilu.

Reagovat
Maritazzi

No mě ten argument s penězi prostě nepřesvědčuje, v tom to být nemohlo. Nějaký základ týmu tam byl, kdyby dostal Balzu, který nebyl Zemanovou prací a pak si to doplnil sám (spekulovalo se třeba Lodi a Gomez z Catanie), tak si věřím, že by šanci na úspěch měl velkou. Jinak taky si moc přeju, aby po Zemanovi přišel on, k těm připraveným mlaďasům.

Reagovat
danko10

Pre mna je to jasne. Vacsinu investicii do posil pokryl predaj Boriniho. Zdeno si povedal tusim iba o Tachtsidisa, ktory prisiel do spoluvlastnictva za Koloseum vyrezane zo dreva. V tomto smere isiel Sabatinimu jednoznacne na ruku a preto je v Rime prave on. Okrem toho, ze funguje ako akasi kamuflaz, sluziaca k udrzaniu fanusikov v euforii.

Reagovat
Maritazzi

Borini v čistém pokryl tak Balzu, pak vem si za kolik přišel Destro... Já tvrdím, že tam peníze na solidní posílení byly a jsou. Každopádně taky vidím jako důležitý ten faktor fanoušků, kterým chtěli nějak zacpat hubu po té minulé sezoně.

Reagovat
danko10

Destro? Za kolko? Tusim 5 mega?

Reagovat
Maritazzi
Reagovat
danko10

Fuu, tak to je moc. Kor ked to po sezone este porastie, v pripade, ze sa bude vykupovat na trvalo.

Reagovat
SaianSupaCrew

+ 50% práv na Piscitellu a Verreho

Reagovat
Pipo123

Len na prd bude keď Fiore bude hrať EL respektívne LM a potom vás pekne pošle do riti

Reagovat
Maritazzi

Právě, kdybychom s ním takhle nevypekli, tak věřím, že by se rozhodl pro svojí srdeční záležitost v každé situaci, ale takhle...

Reagovat
Pipo123

Tak on chcel ísť k vám, dokonca kritizoval vedenie Catanie že chce moc prachov za neho

Reagovat
smazaný uživatel

Chováte se naprosto přesně jako Juventus, než přišel Conte.

Reagovat
Maritazzi

Vy jste furt nevzali španělského typu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jste lepší. . ( Ale čekám, že to bude mít podobný vývoj i nadále, takže tipuju, že u vás Montella nakonec skončí )

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb jak se z respektovaného, sympatického týmu stane totálně nesympatický a směšný tým.

Reagovat
danko10

Tak militantne by som sa k tomu nestaval. Mne sa, mozno pre teba prekvapivo, tiez vobec nepaci, ze Zdeno moc rozprava, miesto toho, aby v klude pracoval s mancaftom, ktory je nutne od zakladu vybudovat a az potom rozpravat o nejakych cieloch, pripadne zbytocne hadzat spinu na konkurenciu. V tomto ho vazne nepodporujem.

Ale tym, ako celok sa mi paci, hrame pekny fotbal, sice je to hura system, ktory nas vysledkovo asi nikam neposunie, ale oku nezaujateho divaka sa to musi pacit. Navyse tej bande mladasov nejaky rok dva pod Zdenom moze len a len prospiet. Ked to po nom prevezme niekto, kto to do toho vnesie realny takticky zaklad, mohli by sme byt do buducna konkurencieschopni na cele ligy. Otazka je, ako sa k tomu postavi nas vypeceny investor.

Reagovat
SaianSupaCrew

Podle mě bude tohle "intermezzo" ve výsledku spíše kontraproduktivní. Zdeno poletí mladíci se rozprchnou po hostovačkách.

"Ked to po nom prevezme niekto, kto to do toho vnesie realny takticky zaklad, mohli by sme byt do buducna konkurencieschopni na cele ligy" s tímhle úplně souhlasím, potenciál je tam obrovský. Otázka je kdo, mě momentálně moc vhodných/dostupných trenérů moc nenapadá.

Reagovat
Francesco Totti AS

Juventus hadra

Reagovat
SaianSupaCrew

kolega mě předběhl, ale z pozice fanouška Juve to zní trochu komicky

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, že nešel k vám, to bych vám na ten boj o titul věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
mastakillah

To teda měli

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to měli . Juve včera podalo asi nejhorší výkon za poslední Conteho dekádu .

Reagovat
smazaný uživatel

To už Conte trénuje Juve tak dlouho, že mluvíš o dekádě?

Reagovat
Melchior

píše i z výhledem do budoucnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Komentáře (12 / 16 nových)

Morpheus to má zase nějaký pokažený.

Reagovat
Mr.Jindros

Jeden z velmi velmi mála (doufám ještě s Contem), který má na to pokračovat ve šlépějích stárnoucích elitních italských trenérů (Capello, Lippi...). Na 38 let všechna čest.

Reagovat
olis

Fiorentina sa mi paci stale viac a viac, bolo by asi najlepsie pre Calcio ak by LM hrali Juventus, Neapol a Fiorentina, ale este je len zaciatok sezony a moze to dopadnut hocijako

Reagovat
DelPiero137

Nic sa neda robit, budu musiet zabojovat v EL!

Reagovat
smazaný uživatel

Raději bych návrat milánských celků, to by bylo pro Calcio to nejlepší.

Reagovat
olis

preco ? meno maju silne ale momentalna situacia v oboch kluboch je taka ze ich kvalita aj vykonnost je klesajuca a ja osobne neverim ze sa to nejak rychlo da do normalu, Neapol a Fiorentina maju naopak zase stupajucu kvalitju aj vykonost aj ked u fiorentiny by som bol opatrnejsi este to moze dopadnut hocijako ale zacinam im dost verit

Reagovat
smazaný uživatel

Protože chci vidět milánské celky tam, kam patří, na vrcholu a v boji tituly. Raději než Violu nebo Neapol bych viděl veliký návrat Tora, což je sice sci-fi a utopie, to vím, ale 100x lepší varianta, pro mě.

Reagovat
danko10

za Toro. Ich slavu si pochopitelne nemozem pamatat, ale z toho co som o nich cital usudzujem, ze by si bez debaty zasluzili byt znovu velkoklubom.

Reagovat
smazaný uživatel

I když je to městský rival, ohromně je respektuji a přál bych si, aby získali postupem času opět na věhlasu. Je mi jasné, že bez peněz to nejde, a už takhle odvádí trenér Ventura skvělou práci. Ale Granata a její fanoušci by si zasloužili něco víc, než druhou ligu nebo boj o záchranu v první. Mají kupu dobrých fotbalistů, i těch mladých, kteří čekají na příležitost a postupem času ji dostanou.

Reagovat
Pipo123

Optimálne by bolo ak by sa vytvorila skupinka 6-8 týmov, Juve, Inter, AC, Lazio, AS, Fiore, Neapol, Udine a pravidelne si to rozdávali o LM, tým by boli nútené kluby nakupovať aj kvalitných hráčov,ale to skôr spomínam na prelom roku tisícročia a tie súboje AS, Lazio, Inter, Juve, AC

Reagovat
smazaný uživatel

1999/2000 - "liga sedmi sester", Lazio, Juve, AS, AC, Inter, Viola a Parma Tehdy byla ekonomika italských klubů úplně jinde.

Reagovat
Pipo123

Tak vtedy bola Seria A najlepšia liga na svete, Lazio alebo aj Inter nesrali dokonca ani na EL a išli do finále,

Reagovat
smazaný uživatel

to byly časy... 1997-98 finále Inter - Lazio, o rok později Parma vítěz, když Bologna skončila v semifinále, o další 2 roky později skončily AC a Inter v semifinále, další rok na to AC, Inter a Juve v semifinále Champions league... to byly panečku roky, nejlepší léta Calcia

Reagovat
Pipo123

Bologna tak vysoko hrala ? to ani neviem nie sú s toho nejaké zápasy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mazec, když na to koukneš takhle zpětně, kde se některé celky nacházely.

http://en.wikipedia.org/wiki/1998%E2%80%9399_UEFA_Cup ... mrkni na tu jejich cestu.

Záznamy nevím, těžko se budou shánět, ale zkusím se po něčem podívat.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

No pekne, Betis či Sporting a ešte aj Lyon

Reagovat
danko10

Skoda, ze som bol vtedy este maly a nevedel som to docenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně Dneska na to člověk kouká jinak, než jako malý kluk. Tehdy jsme si na fotbale všímali jiných věcí, než dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna tehdy skončila osmá a prolezla Intertoto...

Reagovat
DelPiero137

Tadial sa aj Juve par krat prebojoval to si pamatam.

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám argumentace. Umíš i něco jiného?

Reagovat
olis

a ty si cim argumentoval ? to co chces ty a nie objektivnym pohladom tak tu namna nechod s takimito blbostami

Reagovat
danko10

tradiciou?

Reagovat
olis

to sem teraz netahaj, on sem dal to co by on chcel, proste nedal objektivny argument, ja ked dam neobjektivny argument to je hned zle, ale on spravil to iste

Reagovat
danko10

Tak sa neprejavuj ako buran.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem aby si vyjádřil, proč se ti to nelíbí, ne aby si tu blicím smajlíkem ukazoval svoji tupost a omezenost jako obvykle. Projevil jsem zájem to rozvinout, ale ty se chováš opět tak, jak se tu chováš pořád, stále, opakovaně. Pojď si normálně pokecat o týmech Calcia, které by mohli, a třeba měli, reprezentovat tu nejlepší ligu na světě (můj názor, samozřejmě - dodatek pro hnidopichy z jiných lig) v evropských pohárech.

Reagovat
olis

ten smajlik mal iba vyjadrit nesuhlas s tvojim nazorom, no a preco s tebou nesuhlasim ? preto lebo ako som uz pisal vidim to tak ze AC a Inter su na ustupe a myslim ze este dlho bude trvat kym znova budu hviezdit, ved si zober ze AC je teraz dost realne ze nepostupi ani zo skupiny, a preto si myslim ze by to mal hrat Juventus, ja sice juventus neznasam ale proste kvalitu mate to vam brat nemozem a pre calcio je to dolezite aby LM hraval Juventus, dalej Neapol samozrejme som ich fanusik a to je velky dovod preco chcem aby oni hravali, no ale dalsie veci su take ze mozno to nepriznas pretoze vela ludi neni toho nazoru ale ja si myslim ze kazdy rok Neapol ide hore ci uz kvalitou alebo vykonostou, to ako dobre zvladli minuly rok LM neni nahoda, a chybal kusok stastia a mohli ist este dalej , treti klub tam by som rad videl Fiorentinu ale len v tom pripade ak tomuto klubu vydrzi ta chut hrat pekny futbal, a budu zvysovat svoju kvalitu, myslim ze by v LM nejak nevyhoreli, ak sa bavime o Milanskych kluboch tak tam by som radsej videl Inter myslim ze su natom teraz o dost lepsie ako AC, ale neni mi ani jeden klub sympaticky takze mi je to jedno, AS k tomu sa radsej nevyjadrujem lebo potencial by tam bol ale nejak tomu neverim ze to Zemanovim stylom by tam uspeli, Lazio mi pride take nemastne neslane proste mam s nich taky pocit ze uz dlhsiu dobu su na tom istom bode a nikam vpred to nesmeruje a v LM im moc neverim, ine kluby ma ani velmi nenapadaju, EL to je smutna kapitola Calcia je uplne jedno kto to bude hrat vsetci nato seru a daju tam nahradnikov cize to musia hrat kluby ktore maju kvalitnu lavicku, tieto kluby ale vsak vetsinou maju ciele na LM a tak to hraju kluby ktore sa nato vyseru uplne

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud bude za EL almužna, nikdy nečekej, že se italské kluby pohrnou tu ligu hrát s nějakým nadšením. UEFA Cup měl své kouzlo, a tohle pokračování EL je jen parodie, nic víc. V EL nechce nikdo z našich týmů nasadit to nejlepší, protože pro ně je důležitější italská liga, a já s tím do jisté míry souhlasím. K čemu ti je vyhrát EL, když pak skončíš v lize na 8.-10. místě, a další rok nemáš nárok? K čemu ti je, dát v Champions league všechno sílu do postupu, když pak trpíš v lize, a nemůžeš se proto do té ligy příští rok dostat? To by případ Neapole nebo Violy, které nepostoupili s anglickými celky jen shodou jistých okolností - ale takový je fotbal. Je to jen o sázce na tu správnou minci. Přesně to teď můžeš vidět na Juve.

Viděl si včera zápas s Violou? Ti hráči téměř vůbec neběhali, byla to spíš kombinace běhu s chůzí. Sem tam nějaký sprint, aby se neřeklo, a hlavně veškerá energie do bránění, protože se museli podřídit hře soupeře. Důvod? Hrajeme Champions league. Není to výmluvu, a proto se na to nevymlouvám. Pro mě je to jen faktor, který nám včera zabránil v tom, abychom ve Florencii vyhráli. Hlad, chuť, síla a čerstvost, s kterou na nás Viola vlétla nás poslali do kolen. Ano, možná trošku paralela s Chelsea nebo Janovem. Kdybychom dostali gól, hra by se určitě otevřela, ale i tak bychom nedopadli lépe, ba naopak.

To jsou důvody, proč italské kluby nechtějí hrát EL. Italská liga je nejnáročnější ligou na světě, ať si zastánci PL tvrdí co chtějí. Italské kluby nebudou chtít hrát EL, pokud za to nebude patřičná finanční náplast, s níž můžou redukovat jisté ztráty financí v lize. Navíc se stačí podívat na Inter, který má naprosto otřesné soupeře, větší póvl a humus už do své skupiny dostat nemohli. Ano, póvl a humus, zatím si stojím. Létat tisíce kilometrů, jen aby pak za případnou výhru dostali suchý z nosu. Strama navíc neví, co má dělat, do které soutěže se vložit, zda bojovat v EL nebo Serii A. Od toho se vyvíjí výsledky, které nejsou bůh ví jaké. Přesně tohle italské kluby zabije. Champions league už je o něčem jiném. Kluby si chtějí získat jméno, nahrabat peníze, aby pokryly nákupy posil z letního mercata. Ano, pokryjí je, něco málo si vydělají, ale pak zjistí, že neskončili první nebo druzí, ale rovnou na sedmém místě. Ale jinak to asi dělat nejde, pokud nepřijde bohatých Arab a nekoupí si je jako hračku na hraní. Nebo je tu možnost vlastních odchovanců a budování si stabilních hráčů pomocí akademií.

Juve má novou filosofii, ale pokud budeme chtít za každou cenu urvat postup ze skupiny Champions league, tak je dost možné, že nám Scudetto klidně i uteče, což by byl nerad. Chci scudetto!

AS je hladové, ale nemají trenéra, který by jim mohl přinést úspěchy. Zeman udělá to, co už jednou udělal, a to je příležitost mladým, kolem kterých se to může tým postavit. Ale po jeho odchodu bude potřeba překopat celou obranu. Pod Zemanem nemá tým možnost dlouhodobějších úspěchů, je jen jakousi složkou vzkříšení, ale po něm musí přijít někdo, kdo z toho udělá fungující mašinu.

Lazio má skvělou zálohu a úžasného Kloseho a tím to končí. Zatím jim obrana držela, ale čekám, že jednou to bouchne. Na nich se ta konfrontace v pohárech podepíše. Buď budou trpět výsledky v lize nebo v EL. Nejhorší variantou je, pokud budou dělat věci tak na půl a budou trpět v obou ligách. Ale předpokládám upřednostnění domácí soutěže.

Udinese hraje pořád to samé. Mladíci vylétnou, zazáří, a prodají se. Takhle dokola a má to jeden a ten samý efekt, čímž je úspěch v lize, protože ti mladíci se perou o své místo a dost úspěšně. V EL to je hra na půl plynu.

Viola má před sebou ještě dlouhou cestu. Letos můžou v lize zatopit každému, ale jde jen o to, jak k tomu zápasu přistoupí. Nevěřím, že jim vydrží odhodlání, s jakým hráli proti nám. S Parmou to nebyl žádný šlágr, spíš naopak. Nicméně včerejší zápas byl důkazem, že když budou hrát aktivně a nechají hrát Valera s Pizzarem z hloubi pole, mají potenciál porazit v lize kohokoliv. Ale to je jen liga. Do pohárů mají ještě sakra daleko.

Neapol jde pomalu, ale jistě, za svým cílem, a tím je scudetto. Nevěřím ale, že by ho v dohledné době získali. Budou si muset vybrat buď EL nebo Scudetto, ještě není čas jít po obojím. Takže co si myslíš ty? Neapolitánče? Chceš EL nebo Scudetto? Jen tak mezi námi samozřejmě. Tým jste posílili dobře, ale ti hráči potřebují pořád sbírat zkušenosti.

AC se možná topí ve sračkách, ale i tak je to klub, který bude bojovat v lize nahoře. Možná jsou teď 15., ale to nic neřeší, rozhodně ne po 4 kolech. Tohle je El Shaarova sezona, říkal jsem to na začátku ligy a věřím tomu. Pato odehraje maximálně 10 zápasů za to sezonu, protože jen co se vrátí, opět se zraní. Ten hráč už se podle mě nikdy nedokáže prosadit natolik, kolik mu všichni připisovali. Ale jak říkám, je to jen MŮJ pohled. Vždycky byli zvyklí na perfektní obranu. Teď? Klidně může být nadprůměrná, pokud chytí hráči formu, ale nemyslím si, že by dosáhla nějaké špičky, kterou měla s přítomností Thiaga, ten ji spolu s Nestou posouval úplně jinam. A v záloze mají skvělé hráče – Aquilani, Nocerino, Montolivo, Boateng – to je kvartet skvělých hráčů, kteří by měli předvádět ty nejlepší výkony, protože jsou ve skvělých letech. Ale kdy se sejdou pospolu, že? Ten tým je silný, ale marodka je ničí. Šíře kádru je na vině Gallianiho s Berlusconim, a přetěžování hráčů zase na straně Allegriho. Ale dal bych jim čas, na konci sezony možná budou mít v rejstříku vypadnutí v základní skupině Champions league, ale věřím, že skončí nejhůře třetí. Jde jen o to, zda G & B překousnou skutečnost, že Allegri musí na úkor právě Champions league upřednostnit ligu a seskupit tým podle svých představ. On to umí, ne že ne. Ale potřebuje čas. A nejsem si zrovna úplně jistý, že mu to duo pánů nahoře dovolí, i když by mělo.

Inter je ohromně zajímavý a rozporuplný. Na papíře mají ohromný tým, ostatně se tu tvrdost papírových předpokladů včera řešila, i když dost idiotsky. Strama nezvládá tlak a snaží se neustále něco vymýšlet, ale jakmile v zápase vidí, že mu to nevychází, není schopný reagovat. On si něco určí, vidí to super, ale pak se to sesype. Potom přijde s něčím jiným, vidí v tom východisko, ale zase to nevyjde a jemu nezbývá nic jiného, než říkat, že to chce čas. Ano, chce to čas. Inter může v klidu skončit v lize druhý, předpoklady na to mají, udělali nejlepší možné mercato. Ale je tu zase rozpor EL x Serie A, který je ještě více umocněn tou Stramovou (pardon že píšu pořád Strama, ale neumím napsat jeho jméno z hlavy, pořád mi tam lítají špatně písmenka) neschopností ujasnění si co chce vlastně hrát. Navíc ta absolutní neatraktivita soupeře a výjezdy do zemí nezemí, to je další faktor, který se na tom neúspěchu podepíše. Je demotivující hrát doma ligu, o 3 dny později letět do „tatarstánu" na EL, a za další 3 dny hrát doma ligu, když máte sil jak vymačkaný pomeranč.

Juve si může prohrát ligu samo, což bylo důkazem včera. Jde jen o upřednostnění priorit a využití veškerých možných sil a hráčů. Pirlo se od začátku sezony moc nechytá, což nahrazují Vidal a Marchisio, ale… Vidal dostal od londýnských prasat (ano pánové, přesně pan Luiz tuto charakteristiku splňuje) pořádně na frak. Marchisio zase za měsíc odehrál 8 plných zápasů, které odjezdil nahoru dolů. Tohle ždímání je pak znát. Je potřeba využít Isly ve středu zálohy, když mu to na kraji jde ještě hůř, než Cáceresovi. Pomoci Marchisiovi alternací Asamoaha ve středu, kde by vynikl více než na kraji, a tím pádem otevřením cesty pro De Ceglieho, který když se rozehraje, podává skvělé výkony. A Marrone je taky výborný rozehrávač uprostřed hřiště, nehledě na Pogbu. Conteho hra se zdá super, ale pokud hrajeme poháry, jsou vidět konečně i ty nedostatky.

Za mě není letos EL žádným řešením. Inter hledá sám sebe, Udinese se opět vypořádává s odchody hráčů. Laziu to zatím šlape, ale kdo ví jak to bude a Neapol si musí ujasnit, co chce, obě soutěže nevyhraje, na to zatím nemá. A v Champions league je AC, které klidně skončí po základní skupině, což by bylo zle pro italský fotbal, ale jedině dobře pro samotné AC, aby se dali dohromady. A Juve musí začít využívat celého kádru, jinak si vykope samo díru, do které pak spadne.

Fíha, pardon za rozepsání.

Reagovat
olis

pekne si to napisal a s vetsinou veci suhlasim:

s prvym odstavcom absolutny suhlas

ja by som to az tak tej LM nepripisoval, napriklad v EL hral Neapol s nahradnikmi a v pohode vyhral, Mazzari fakt usetril takmer kazdeho kto mal hrat proti Catanii takze hraci boli oddychnuty, Herny prejav proti Catanii ale vyzeral tak ako keby pred 3 dnami odohrali tazky zapas v LM, proste niekedy maju hraci prave v den zapasu blbi den a nejde im to a nemusi to byt kvoli LM, napriklad ja si myslim ze keby Neapol nevypadol s Chelsea tak by paradoxne dopadol v lige lepsie pretoze by mali skvelu psychicku vzpruhu co je niekedy viac ako ta fyzicka.

To ze je Talianska liga najnarocnejsia absolutny suhlas

myslim si ze Juve ten postup zo skupiny spravi a dufam v to, no asi je pravda ze ligu by to ovplivnit mohlo

z AS a Zemanom tak isto suhlasim

Lazio ako som uz pisal proste nemastne neslane, stale su na jednom bode a nepohnu sa odtial

Neviem ale Udinese tento rok az tak neverim, ale zase velky prepadak to nebude

Viola presne tak ako pises, je otazne kolko im to vydrzi, ak by spravili nejake dobre umiestnenie tak bude asi velmi zalezat ako to spravia v lete na trhu

pre Neapol je jednoznacna priorita liga, liga, liga. EL sa bude hrat s nahradnikmi, treba vsak dodat ze nahradnici maju svoju kvalitu a na postup zo skupiny to bude jednoznacne stacit, ak by bol este dobry los dalej aspon do stvrtfinale kde by stale dalo hrat s nahradnikmi a potom tie koncove zapasy s lepsou zostavou myslim ze finale EL je realne, vyhodou tejto EL je ze si ty nahradnici zahraju a ziskavaju skusenosti a hlavne podla mna maju potom taky pocit ze su pre tim dolezity, vid. EDU Vargas samozrejme ze sto krat viac by som si prial Scudetto ale myslim si ze ked sa Juventus nedostane v LM aspon do stvrtfinale velmi realne to nieje, jedine ze by Neapol porazil v oboch zapasoch Juventus , kazdopadne aj za druhe miesto by som bol velmi vdacny, a kombinacia druheho miesta s EL trofejou by bola parada, horsie miesto ako tretie budem povazovat za obrovsky neuspech a uz aj s 3. miestom budem dost nespokojny

ja AC tento rok vobec neverim, v kuse je tam niekto zraneni, tam vlastne ani neexistuje poriadne zakladna 11-tka, predtym tam bol Ibra na ktoreho sa vsetci spoliehali aj ked bol zvysok hracov v totalnych srackach, teraz to tak neni, navyse ak pridu teraz este nejake dalsie prehry mozno si to odskace aj trener a to potom budu natom este horsie

Inter mal mercato fakt skvele, doteraz tomu nejak neviem pochopit myslim ze to bude ale ako pominule roky, o par zapasov pojde Strama prec, pride novy trener mozno sa mu podaria prve dva zapasy vsetko bude super, vsetci budu nadseny, a potom sa to zase zacne srat a mozno dalsi trener, a budu sa hladat celu sezonu, tak ci tak si ale myslim ze skoncia lepsie ako poslednu sezonu a budu natom aj lepsie ako AC

uz minulu sezonu som pisal ze pokial sa vam Pirlo zrani alebo nebude mat formu Juventus bude polovicny, viac menej som mal pravdu, myslim ze Juve dokaze bojovat na oboch frontoch, a ligu by mohli nevyhrat len v pripade ze by sa v LM dostali poriadne daleko, alebo by sa vam na dlhsiu dobu zranilo viacero dolezitych hracov, v nejaku vysledkovu krizu neverim

Reagovat
Pettirosso

velký palec nahoru Bianco, souhlasím do puntíku.

Jen tak btw Berto už je ve Fiore, asi si myslel De Jonga

Reagovat
panca

ses zblaznil ne?! Jen mala technicka... aqua uz u nas neni

Reagovat
smazaný uživatel

V čem jsem se zbláznil? A Alberta beru zpět, chtěl jsem napsat De Jonga, ale pak jsem utekl myšlenkami jinam.

Reagovat
panca

delkou

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, krapet jsem se rozepsal

Reagovat
danko10

Minimalne v pripade AC si myslim (nemam to nicim podlozene, proste len pocit), ze Berlusconi prenecha klub movitemu invstorovi z vonku. Predsa len je to stale ukrutne silny brand na to, aby sa postupne prepadal niekam do priemeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasný, že Fininvest se z toho jen tak nedostane a Berlusconiho pokladna taky není bezedná. Navíc ani jeho trpělivost není kdo ví jaká. Tohle období AC se mi nelíbí.

Reagovat
danko10

Ja v tom vidim urcitu analogiu s AS. Pan Sensi tiez stedro odlieval zo svojej petrolejarskej spolocnosti, ked sa obchody hybali a vlastne aj potom, dokedy to aspon trochu slo. Po jeho smrti Rosella definitivne utiahla kohuty a zacal sa vybijat klin klinom az nakoniec klub prepadol banke. Myslim, ze podobny scenar je realny aj v pripade AC. Pre fanusika sice dost frustrujuci proces, ale stale daleko lepsi nez postupny upadok. Aj ked ani Rim nema este zdaleka vyhrate. 40% stale vlastni Unicredit.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom můžu těžko nějak zaujatě diskutovat, znám jen povrchní pohled zprostředkovaný z médií. Do jádra problému mohou vidět třeba fanoušci AC. Jen se mi ta koukám s těžkým srdcem, AC i Inter, ačkoliv tu byly, jsou a vždycky budou rozpory, které mají co do činění s Juve, budou to giganti. Jen nechci aby usnuli a museli škrábat nahoru dlouhá léta. Ale bez peněz to nepůjde, ty jsou dneska nejdůležitější, na ničem jiném v podstatě ani nezáleží.

Reagovat
Yanek

to je síla.

Reagovat
smazaný uživatel

lehké OT k LM:

Nevíte někdo, jaký zápasy LM se budou vysílat ve středu? Rád bych zase viděl Juve v akci

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak Juve hraje v úterý ale stejně mě zajímá co bude v telce

Reagovat
smazaný uživatel

Tipoval bych Barcelonu, ale třeba Cool překvapí. Juventus by měl být druhý v pořadí.

Reagovat
smazaný uživatel

jo je tam Barcelona... škoda. Nevíš náhodou o nákym free internetovym vysílání, kde dávaj i jiný zápasy?

Reagovat
smazaný uživatel

linkov bude vsade milion. Napr. na tejto strane si urcite nieco vyberies http://www.sportlemon.tv/

Reagovat
smazaný uživatel

LM je zas příští tyden jo? to je parada, ta odpolední směna ....

Reagovat
shafto

rojadirecta.me

Reagovat
smazaný uživatel

Montella nie je ziadny extra trener. Len dostal vela posil, ktore sa kvalitou blizia k uzsej svetovej spicke. To by aj Laco Borbely nieco uhral.

Reagovat
danko10

Akoze trenovat tym plny vybornych individualit je jednoduchsie, nez bandu underdogov? To si nemyslim.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v téhle tvé teorii je Strama toaletní papír, s kterým si všichni vytírají zadnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa tak nechutne vyjadruješ o našom trénerovi? A v podstate bezdôvodne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl Montella kádr co má Strama, tak vede ligu. Ale je to jen coby, kdyby, atd. známe Bennes nemá absolutně žádné právo soudit Montellu a říkat o něm, že není extra trenér. On postavil téměř úplně nový tým, a i tak včera ukázal, že může mistrovi zatopit. Klidně může porazit kohokoliv, ale nemusí. Každopádně na to má předpoklady, protože ten progres, kterým Violu provedl, je už teď znát, a bude jen a jen lepší. Z mé strany to nebyl útok na Stramu, vůbec ne

Reagovat
smazaný uživatel

Bennes má stejné právo říkat o Montellovi, že není trenér, jako ty o něm říkat, že trenér je. A reagovat poznámkou o Stramacionim je neskonale hloupé, protože řeč je o Montellovi a ne o něm.

Jinak samozřejmě je Bennesův názor kravina a když budeš chtít, rozebereš ho argumentačně na atomy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, právo na to má, to jsem napsal špatně. Ale nemá k tomu absolutně žádné důvody ani podklady. Stramu jsem do toho doložil, protože je to obdobně začínající trenér, i když oproti Montellovi s menšími zkušenostmi, a především nemá ten cit, který má Montella.

Reagovat
smazaný uživatel

Dals ho tam, protože je Bennes Interista. Nevím, co myslíš tím citem, ale pokud to chápu správně, dovolím si říct, že ten "cit" jako Montella má tak 10 trenérů na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že vůči Interistům mám zakódované něco navíc, ale tak spíš ne proto že je to Interista, ale spíš proto, že je to Bennes Jasně, chápeš to zcela správně. Nejsem si úplně jistý jak to přesně popsat, proto jsem to schoval slovo "cit".

Reagovat
Talker

Proč by neměl zmínit trenéra, který je v obdobné situaci, akorát je o 2 třídy níže?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak skus ma rozobrat S Cataniou Vincenzo dokopy nic nedokazal, teraz dostal skvelych hracov tak je to vidiet aj na ihrisku.

Podla mna vo vseobecnosti precenujete vyznam trenera, body sa musia uhrat na ihrisku a to je 100% na hracoch.

Uz na tom, ako trener vyberie zostavu, urci striedania, ako vedie treningy, az tak nezalezi.

Guardiolovi keby das trenovat lama tim neuhra nic, ta jeho Barcelona sa koucovala aj sama.

Jedineho trenera co uznavam je v podstate len Jose

Reagovat
Jajinek

tenhle názor už to píšeš poněkolikáté, ale je to obrovská kravina! Vrcholovž fotbal je tak vyrovnaný, že ho rozhoduje sebemenší naiance postavení hráče na hřišti. To učí hráče kouč

Reagovat
smazaný uživatel

No ale nikto mi stale nevysvetlil opak, tak nemam dovod si mysliet nieco ine. A pisem to este len druhy raz.

Ktory trener ma co naucit takeho Wallyho? CHivua? JAviera??(co ho moze naucit Strama ktory je dokonca od JAviera MLADSI?) To uz musia ti hraci vediet kde stat a kedy.

Max co pripustam a ma vplyv u trenera je psychogia a posobenie na hraca tymto sposobom, aby bol hrac spokojny a bol ochotny pre svojho trenera a muzstvo vypustit dusu. aj umriet za tm na tom ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nejde o to, aby je naučil je to hrát, oni to umí. On je musí donutit, aby to ze sebe vydali. Trenér musí být dneska z velké míry psychologem, aby uměl hráče posunout na tu správnou kolej. Pokud nemáš charisma nebo přirozenou autoritu, těžko může být úspěšným trenérem. Strama je dobrý diplomat, ale to je tak všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne a ty vidis takto za pocitacom a za EF aky je ten montella dokonale charismaticky psycholog nie?

Vy len vidite vysledky ktore mu robia hrac a voila, trener je podla vas dokonaly. KEby v tych 4 zapasoch mal smolu, ze hraju dobre,ale nevedia sa presadit, dostanu blbe goly, maju malo bodov, na montellu nadavate. Takto je pre vas pomaly ako boh, lebo mu hraci spravili par bodov.

Reagovat
Tomanatura

Nemas pravdou s Montellou v Catanii. Hrali vyborne, jenomze to oni posledni roky furt, at uz byl trener kdokoliv. Je to ale specificke angazma, kde si trener musi poradit s uplne jinou mentalitou hracu a kde ten hlavni strujce uspechu je sportovni reditel.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak ako teraz uspechy Fiorentiny, ktore su vdaka ich sportovemu riaditelovi a majitelovi Della Vallemu, ktory uvolnil peniaze na posily a ich platy.

Reagovat
Tomanatura

A s tim trenerovanim. Podivej, kazdy trener musi mit svou vizi a musi ji naprosto ovladat. Vedet o pul ctvrte rano, kdo si ma kam nabihat. A toto musi prenest na hrace. Phillip Lahm o tom mluvil ve sve knizce. Pry kdyz je trenoval Völler ci Klinsmann, tak netusili, co delat a hrali, presne jak rikas ty, podle sebe. Vznikne ti z toho neco, co mozna muze byt uspesne, pokud mas vyslovene uzasne individuality a hodne zkusene hrace a hraci souperu nemaji trenera s jasnou ''vizi''. Pote s nimi ale zacal pracovat Jogi Löw a ten, jako fotbalovy teoretik, nechal veskerou ostatni praci na asistentech, fitness trenerech a tak podobne a venoval se jen taktice. Lahm popisuje, jak se jim najednou zacalo hrat fajn, protoze kazdemu povedel, kde se presne ma pohybovat, kam si ma nabihat, kam se stahovat, ve kterem prostoru utoci Marek, ve kterem Petr, ve kterem Franta, kdo se za ne vrati, kdo jim bude nabihat do vapna, pred vapno, na narazecku, kdo si bude sbihat pro balony, komu bude brankar davat balon, kam budou centrovat, atd atd... Pote jejich vykonnost vzrostla neuveritelnym zpusobem (nekdy od roku 2004, ponevadz Löw jako asistent Klinsmanna ridil cely tym) a trva dodnes. Nejeden clovek strika nad jejich hrou, narazeckama a rychlymi akcemi. A vem si, ze tohle dokazal s reprezentaci, cili k tomu ani nepotreboval moc casu.

A proc to rikam? Presne tak mi prijde Montella.

Reagovat
smazaný uživatel

včera bylo znát, jak tomu začali hráči Violy postupně věřit, a začali hrát přesně tak, jak by měli, až nám z toho zatápěli... začali hrát to, co po nich trenér s největší pravděpodobností chtěl... stačilo málo a ten tlak mohl vyústit klidně v gól

Reagovat
DelPiero137

Navyse dobry trener vie kam ma ktore hraca postavit a ako ho vyuzit. Menit taktiku v priebehu zapasu, podla supera atd.

Trener moze byt polovica uspechu, vid Juve.

Reagovat
olis

totalna blbost, hocijaky kvalitny alebo aj menej kvalitny klub by sa po mesiaci alebo aj skor totalne zosypal

Reagovat
Alberto Aquilani

Zas by som ho nepreceňoval , hrá zo zabezpečenej obrany , dobre mu pracuje stred , ale tú utočnu fazu zas tak super nemá , podla mna do Ríma s tymi mladíkmi s útočným potenciálom by sa nehodil .....

Reagovat
danko10

No, radsej by som bol byval Bolognu poprazil 1:0, nez dostal 2:3...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jdi ty. Zvláštní, že zrovna s tvými názory tak na 90% vždy nesouhlasím. Ale jen s tvými, zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Violu v CHL

Reagovat
smazaný uživatel

a Jovetice v Juventusu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele