Měl jsem štěstí, že to tak dopadlo, hodnotil svoje trefy Draxler

18.02.2016, 13:01
Aktuality
Wolfsburg včera nakročil do čtvrtfinále Ligy mistrů, když v belgickém Gentu vyhrál 3:2 a v domácí odvetě si tak za jistých okolností může dovolit i prohru o jednu branku. Velký podíl na tom měl záložník Julian Draxler, autor dvou branek...

Draxler se v létě dostal do hodně nezáviděníhodné situace, přestupoval totiž ze Schalke do Wolfsburgu a místo v kabině mu tehdy uvolnil do Anglie prodaný Kevin De Bruyne. A německému reprezentantovi se zatím nedaří navazovat na skvělé výkony belgického fotbalisty.

"Co se týče sebevědomí, byl tohle pro Juliana hodně důležitý zápas. Sám si uvědomuje, že svoje kvality musí dokazovat v každém utkání," říká trenér Dieter Hecking.

Draxler včera těsně před odchodem do kabin otevřel skóre a v 54. minutě potrestal velkou hrubku defenzívy Gentu. V obou případech si přitom v zakončení počínal chladnokrevně, nejprve domácího gólmana Matze Selse obstřelil a ve druhém případě poslal míč do sítě obloučkem.

"Snažím se vydávat ze sebe to nejlepší a dnes jsem měl štěstí, že vše dopadlo tak, jak dopadlo. Snad dám nějaký gól i v odvetě a pomohu svému týmu," doufá Draxler.

Wolfsburg měl včerejší zápas rozehraný na lepší výsledek, než jakým je ten konečný. V průběhu druhé půle totiž vedl už 3:0, v závěrečné desetiminutovce ovšem povolil a domácí hned dvakrát trestali. Nejprve se trefil Sven Kums, krátce před závěrečným hvizdem pak dal Gentu naději do odvety Kalifa Coulibaly.

"Ty dva góly v závěru nás mrzí, ale stále se na vše dívám velmi optimisticky. Věděli jsme, jak bude soupeř hrát. Sedmdesát minut jsme hráli velmi dobrý fotbal, zápas ovšem trvá devadesát minut, v odvetě ze sebe tak musíme vydat to nejlepší v průběhu celého utkání a pokud se nám to povede, tak dle mého názoru postoupíme," nechal se dále slyšet Draxler.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Rišan

Wolfsburg, jemuž přeju nejen proto, že je to německý klub, ale že je i spojen s Volkswagenem, mj. nejdůležitějším a také nejslušnějším zdejším zaměstnavatelem nastupoval do LM jako jeden z černých koní, pak však i v BL polevil. Teď mu pomohl lehčí los a v Gentu to vypadalo na debakl domácích, nakonec se ale musel o výhru strachovat. Přesto by však měl postoupit - v osmifinále ovšem budou jen samí prvotřídní soupeři.

Reagovat
Arne

Prat Wolfsburgu, nejslusnejsi zamestnavatel, cerny kun LM, v osmifinale prvotridni souperi... To je kadence blbost/radek.

Reagovat
Lorcan

(kadence blbost/řádek - to si musím zapamatovat)

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci sú veľmi sympatický klub, najmä keď tam jej teraz Dieter Hecking... má skvelú koncepciu, na ich futbal sa pozerá lepšie ako na hru Bayernu pod pepkom. Žiaľ aj keď je Draxler skvelý, De bruyne je nenahraditeľný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si teda myslim že vetsine fanousku bundesligy moc sympatický nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

a už vůbec ne Hecking

Reagovat
db18

Reagovat
Hyrax

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele