Mchitarjan nebude hrát finále Evropské ligy. Kvůli obavě o bezpečnost

21.05.2019, 13:32
Aktuality
Arménský záložník Arsenalu Henrik Mchitarjan přijde o finále Evropské ligy proti Chelsea, které je na programu 29. května. Důvodem je dějiště utkání, pro které UEFA zvolila ázerbájdžánské Baku. Mchitarjan se ve státě, se kterým jeho země neudržuje diplomatické styky obává o svou bezpečnost.

"Po zvážení všech okolností a možností jsem se rozhodl, že na finále Evropské ligy s týmem nepojedu," řekl Mchitarjan.

Arménie a Ázerbájdžán jsou ve sporu o území Náhorního Karabachu a proto spolu neudržují žádné diplomatické styky. Pomoc Mchitarjanovi nabízel velvyslanec Ázerbájdžánu ve Velké Británii, ani to ale záložníka Arsenalu nepřesvědčilo.

Ze stejných důvodů už Mchitarjan vynechal zápas v základní skupině, když se Arsenal v říjnu utkal s Karabachem.

"Napsali jsme UEFA o našich obavách z celé situace. Micki byl klíčovým hráčem při naší cestě do finále a bude to pro nás velká ztráta, přesto jsme se rozhodli po zvážení všech možností a rozhovorů s jeho rodinou, že s naším týmem do Ázerbájdžánu nepocestuje," uvedl v prohlášení Arsenal.

"Jsme velmi smutní, že hráč přijde o velké evropské finále z takových důvodů a za takových okolností. Podobné věci se ve fotbalové kariéře stávají opravdu velmi zřídka," napsal ještě anglický klub.

UEFA si již dříve vyslechla kritiku za umístění finále druhé nejprestižnější evropské soutěže do Baku. Vedle velké vzdálenosti a komplikované cesty do Ázerbájžádnu vadily fanouškům také nízké počty vstupenek, které oba kluby pro své fanoušky dostaly.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele