McClaren je smířen s odchodem Džeka do Manchesteru City

04.01.2011, 10:18
Aktuality
Manchester City by měl v následujících dnech ulovit další velkou rybu a z Wolfsburgu získat bosenského kanonýra Edina Džeka. Přestup je údajně na spadnutí a s odchodem svého klíčového hráče začíná být smířený i trenér německého klubu Steve McClaren...

Oba kluby se údajně již dohodly na sumě 27 milionů liber a Džeko by ještě tento týden měl přicestovat do Manchesteru, aby podepsal smlouvu. O Džekově budoucnosti se v posledních měsících hodně spekulovalo a sám hráč příliš nevěřil tomu, že v lednu změní dres.

"Pro City bude ideální, zvláště pak vedle Carlose Teveze. Bude to hodně plodná dvojice, velmi silná. Přeji mu, aby se mu dařilo a splnil si tam všechny sny. Je to velmi, velmi dobrý hráč a to se odráží i na jeho ceně. Je velký, silný a zároveň rychlý, má i dobrou techniku. Ale nejdůležitější je, že je to střelec a umí zakončit oběma nohama a hlavou. Přesně to City získávají, pro ně je to dobrý nákup," prohlásil McClaren.

Džeko se po příchodu z Teplic stal velmi ůležitou postavou pro Wolfsburg a za poslední dvě a půl sezony dal 58 bundesligových branek. Předloni jeho plodná spolupráce s Grafitem zajistila VfL titul, loni se pak stal králem střelců.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (609)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele