Mbappé z PSG byl počtvrté za sebou vyhlášen nejlepším hráčem Ligue 1

29.05.2023, 15:21
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Útočník Kylian Mbappé z Paris St. Germain byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony francouzské ligy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista získal ocenění počtvrté za sebou.

"Vždycky jsem chtěl něco dokázat," citovala agentura Reuters Mbappého. "Nečekal jsem, že to všechno přijde už v tak mladém věku, ale jsem rád, že píšu historii," přidal mistr světa z roku 2018.

Mbappé se navíc díky celkovému čtvrtému prvenství stal rekordmanem ankety. Francouzský reprezentant se dosud o maximum dělil s bývalou hvězdou Paris St. Germain švédským útočníkem Zlatanem Ibrahimovićem.

Mbappé v uplynulé sezoně pomohl Paris St. Germain k zisku rekordního jedenáctého titulu. V 33 zápasech dal 28 branek a potřetí za sebou se stal nejlepším střelcem soutěže.

Cenu pro nejlepšího trenéra Ligue 1 získal Franck Haise, který dovedl Lens k druhému místu a první účasti v Lize mistrů po 21 letech. "Je to příběh, který jsme začali psát před třemi sezonami," uvedl kouč.

Lens se totiž ujal v roce 2020 ještě když byl klub ve druhé lize. "Je to něco neuvěřitelného. A nikdy nezapomenu ani na ty, kteří už s námi u tohoto dobrodružství nejsou," prohlásil.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
milan78

šimpi

Reagovat
smazaný uživatel

Největší trofej, kterou Mbappé v PSG může vyhrát.

Reagovat
Mönchengladbach

Na rozloučenou? Přece se tam nezakope na další rok...

Reagovat
FC Porto FC

Jasně, určitě pustí Messiho, Neymara i Mbappeho

Reagovat
Ladas321

Řekl, že na příští sezónu zůstává v PSG. Pokud PSG udělá v létě dobrý přestupák, tak by pak mohlo dojít i k dalšímu prodloužení smlouvy.

Reagovat
Laliga

Tam už nikto normálny nepôjde, veď to je jedna groteska za druhou.

Reagovat
Ladas321

PSG je pořad jeden z největších klubů, třeba Bernardo Silva uvažuje, že přestoupí do City. Kvalitních hráčů je hodně a bohatých klubů málo. A hlavně nemusíš získávat hvězdy abys byl úspěšný, někdy je méně více. Radši kvalitní domácí hráči než předražení Jihoameričané.

Reagovat
Csaplárova past

Už by měl konečně přestoupit jinam. Real nebo Premier League ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele