Mbappé neprodlouží s PSG smlouvu, mohl by odejít už v létě

13.06.2023, 08:43, aktualizováno 13.06.2023, 14:35
Aktuality
Kylian Mbappé a Christophe Galtier (© AFP)

Francouzský útočník Kylian Mbappé odmítá prodloužit s Paris St. Germain smlouvu, která mu končí za rok. Fotbalista to oznámil v dopise, jehož zasláním pouze potvrdil své rok staré stanovisko. Z hlavního města tak dost možná odejde už letos.

Čtyřiadvacetiletý Mbappé přišel do PSG v roce 2018 z Monaka za 180 milionů eur jako druhý nejdražší fotbalista všech dob po Brazilci Neymarovi. Loni prodloužil smlouvu do roku 2024 s opcí, o další prodloužení ovšem zájem neměl a ani nemá.

"O prodloužení jsem nikdy nejednal. PSG bylo už 15. července roku 2022 informováno o rozhodnutí zůstat maximálně do roku 2024. Dopis jsem vedení nyní zaslal jenom kvůli tomu, abych potvrdil své dřívější stanovisko," sdělil Mbappé.

Mistr světa z roku 2018 Mbappé je nejlepším střelcem v historii pařížského klubu. V uplynulé sezoně mu pomohl k jedenáctému titulu 28 góly, počtvrté také vyhrál anketu o nejlepšího hráče Ligue 1. S PSG slavil francouzský titul pětkrát, ale na vytouženou trofej v Lize mistrů nedosáhl.

O Mbappého měl velký zájem už dříve Real Madrid, který nyní přišel o jiného francouzského střelce Karima Benzemu, jenž zamířil do Saúdské Arábie.

Argentinský mistr světa Lionel Messi se po vypršení dvouleté smlouvy rozhodl hrát severoamerickou MLS za Inter Miami.

Autor: ČTK, Tomáš Pavlík

Komentáře (429)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele