Matvejev a Nazarov nedostali víza a v české lize končí

06.04.2022, 13:38
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (104)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Reagovat
Kiwi-21

Na palici toto

Jak by snad mohly za to kde se narodily

Reagovat
kilobyte

Jako by snad měli mít automatické právo na vízum.

Reagovat
Kiwi-21

To nemají ale oni to nedostaly kvůli tomu že by něco nedodrželi ale kvůli současné situaci na UA

Reagovat
bobis21

Nedostali to kvůli pravidlům která pro lidi z jejich zemi platí. Pokud chce jejich země zajistit pro své občany lepší pravidla, měla by pro to něco udělat.

Reagovat
Kiwi-21

Že to tak v minulosti nebylo u jiných zemí

Jinak článek jsem četl tak vím

Reagovat
bobis21

Pořád to tak je u všech zemí. Prostě platí pravidla pro příjezd z dané země. Když je nesplníš, nemůžeš tu být. Co na tom nechápeš?

Reagovat
Kily

se slovy "článek jsem četl" se někdy zbytečně plýtvá

Reagovat
Pablos

hlavně ta ostuda ale ...články se nečtou

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Reagovat
OTASi

Reagovat
Axelrose

Škoda, že ta pravidla neplatí pro IT specialisty z Ruska a Běloruska.

Když platit, tak pro všechny - jak někoho potřebuješ, tak se najednou dají obejít. Holt ČR, no.

Zavřou kořena, p..a z Hradu ho druhý den osvobodí a jede se dál.

Reagovat
fenixLFC

nedostali viza kvoli tomu ze nesplnili podmienky a to tu ze sa obcanom niektorych krajin v sucasnosti viza nevydavaju.

Reagovat
kilobyte

Poprvé jsem tě nechtěl opravovat, ale má to být "mohli", "narodili" a "nedostali". Použít i a y se stejným podmětem už nemůžu přehlédnout. Tohle upozornění nemyslím špatně. Sám dělám spousty chyb.

Podmínky se mění pořád. Moct žít v jiné zemi není právo, ale výsada. Momentálně podmínky pro vízum nesplňují, tak ho nedostali.

Reagovat
Kiwi-21

Jo gramatické chyby dělám a vždy jako diskletik dělat budu no...

Reagovat
ACSeRw!n

"situaci"

Reagovat
oli9

ti mrtví civilisti na Ukrajině snad můžou za to že se narodili na Ukrajině??

Reagovat
Kiwi-21

Co to má z tímhle společného ?

Zabily je tihle hraci ?

Ne

A ti Rusové mohli za to že je v UA konkrétně v Donbasu a Luhaňsku vraždil?

Ne jakýkoliv druh války a je jedno zda ze západu či východu je špatný a doplácí na to nevinní lidé

Ale kolektivní vinu prostě neuznávám a uznávat nebudu

Reagovat
kilobyte

Nikdo je z toho nevinní, jen nedostali vízum.

Reagovat
Kiwi-21

Ale kvůli čemu?

Myslel jsem to jinak více všeobecně ale nechce se mi to řešit

Reagovat
oli9

Jelikož Putina podporuje 80% rusáků , rusové si myslí že jsou něco víc. V médiích jde veřejně ,že Ukrajina nemá existovat je potřeba Rusáky izolovat aby pochopili, že je něco špatně... Je X příkladů když nesouhlasí s režimem tak se ozvou , požádají o občanství atd...

To jako se bude dělat ,že se nic neděje ? A jako sorry ale to, že nedostanou víza a nebudou smět cestovat na západ atd... to se mi zdá jako hovno oproti tomu co zažívají Ukrajinci..

Reagovat
Kiwi-21

Jak píšu nechci řešit ale UA také nejsou žádní svatoušci protože v tom Donbasu co se dělo taky nebylo ok

Vyrůstali v tom režimu tak jich tomu bohužel dost věří

U nás bychom na tom z těmi jejich tresty nebyly o nic lépe i kdyby jim nevěřil nikdo jak covid ukázal že je tu až nesmyslná poslušnost bez ohledu zda to dává a nebo nedává smysl

Ale řešit se mi teď opravdu nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
mistr129

Reagovat
Jerry015

Podle této logiky se ospravedlnil i odsun Němců. Většina stála za Hitlerem, tak ať táhnou, pokud nedokáží odboj. Zajímavé by bylo, kdyby chtěl někdo vypakovat Čechy za podporu komunistů. 40 let za nimi taky stálo (oficiálně) dobrých 80% národa. Takže kdo neprokáže odboj, je bolševický zmetek spoluodpovědný za zločiny totality. Když kolektivní vina, tak důsledně a nezastavovat se u vlastního prahu.

Reagovat
oli9

Odsun trvale bydlících lidí a neprodloužení pracovních víz je úplně něco jiného ještě jednou si přečti cos napsal. Já psal víza a cestování, ne ten kdo tu žije, žil

Reagovat
kilobyte

Oháníš se logikou, ale sám porovnáváš dvě úplně rozdílné věci.

Reagovat
kilobyte

Kvůli invazi Ruska na Ukrajinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Truhlík, ešte stále si neodišiel na tú Ukrajinu? Dobre sa ti doma v teple prdí do stoličky s energeťákom v ruke sediac a mudrujúc za klávesnicou, že? Aj ti platia za toto mudrovanie, alebo si proste iba https://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/0/85/85860/85860_1200x.jpg?rev=?

Reagovat
oli9

Proč bych měl jít na Ukrajinu? Jsi stejně jednoduchý jako tvůj názor...

Reagovat
Y.N.W.A

tohle sem teď vůbec nepatří, žádný "ale princip kolektivní viny je nespravedlivý" neplatí.... ano, nemůžou na to a na palici to je, ale je válka a hledej v tom nějakou férovost

Reagovat
Blasphemer

"Rusáci by měli být trestně odpovědní již od narození, neboť to je jejich největší zločin."

Miroslav Sládek, 1996

Reagovat
Rarášek

Reagovat
ladyboy arsenal

tyve, že se tu bude citovat i Sládek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Mass

Si pamatuje jeho citáty, protože to je jeho oblíbenec

Reagovat
mistr129

Reagovat
JarousFCB

něco takového tvrdil už sapér Vodička ze Švejka... Akorát o Maďarech.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
eder

Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak!!!

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lojd

Chtel bych rict, ze je to nebetycna picovina, ale kdyz se nad tim zamyslim, dost mozna se tim snazi vytvorit tlak na vsech 'frontach', protoze prave rusove musi Putina svrhnout. Tak snad.

Reagovat
Mass

Tim že ty Rusy, kteří tady nebyli vystaveni propagandě vyhodíš z práce a pošlel zpátky, aby tam byli třeba nezaměstnaní a celý den koukali na jejich TV, si myslím že tomu moc nepomůžeš.

Reagovat
kilobyte

Co jsem viděl, tak velká část ruských sportovců toleruje a nebo stojí za ruskou propagandou, i když jsou většinu času v zahraničí. Takže s ní buď souhlasí a takový by neměli žít mimo Rusko. Nebo jim je to jedno, což vyjde skoro nastejno.

Těch pár co jsou proti Rusku otevřeně by mohlo dostat humanitární vízum.

Reagovat
Mass

Nemyslel sem jen sportovce. Ale stejně tady asi zase tolik Rusů nepracuje a když už, tak tady mají nějaký pračky na prachy. Btw jestli budou bez těch víz delší dobu, podíval bych se na jejich obydlí, jestli by se nedaly pomocí speciální operace zabydlet uprchlíky z Ukrajiny...

Reagovat
Spalovač šancí

Nepočítám-li agenty, jsou zde přítomné dvě skupiny. Jedna skupina utekla z ruských poměrů, protože se tam nedá žít. A proto tady pracují.

Druhá skupina utekla z ruských poměrů, aby si tady užila peníze, které si díky tamním poměrům nahrabala.

Reagovat
Selänne

Uvědomuješ si, že všichni ti sportovci mají rodiny, že jo? Když vezmu v potaz, že jim osobně by reálně hrozilo klidně i vězení při návratu do vlasti, tak je docela logický, že proti tomu málokdo vyhradí. Nehledě na fakt, že by tě čekala totální mediální dehonestace samotným režimem. Jako jasný, že dost jich zblblých i propagandou, ale takhle od počítače určovat ostatním, jak se mají chovat je fakt vtipný.

Reagovat
bobis21

No mít v profilovce na sociálních sítích fotku s Putinem je asi trochu opačný extrém, nemyslíš?

Reagovat
Selänne

A kolik jich má na profilovce fotku s Putinem krom Ovečkina?

Reagovat
kilobyte

Uvědomuji. Proto bude lepší, když budou se svojí rodinou v Rusku, než aby museli žít ve strachu na západě.

Já nikomu nic neurčuji, ani jsem nic takového nepsal. Je to jejich volba.

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
kovi610

jo jo...A Matejev a Nazarov začnou s revoluci jako první Se obávam že u prognoz 3eur litr nafty budou čecháčkovsí delníci driv svrhávat svoji vládu..

Reagovat
Mass

Je mi jasný, žes to myslel jako vtip, ale proč by dělníci, kteří netolerují vládě, že je neochránila před inflací, museli být čecháčci (označení zesměšňujíci či urážející). Podle mě velká inflace jako je teď je první příznak, že to vláda sere.

Reagovat
bobis21

Ta inflace nemá s vládou vůbec nic společného. Tvůj komentář je první příznak toho, že absulutně nechápeš makroekonomii.

Reagovat
Mass

To že si rafinérie zdesetinásobily marži a ministerstvo místo toho kontroluje benzínky a odkládá silniční daň, aby to vypadalo že něco dělá, ale chápu docela dobře. Jestli seš teda ten, kdo chápe makroekonomii, kdo roztočil spirálu inflace? A prosím neříkej Putin, stále se totiž kupuje plyn a ropa (dokonce zlevněné) od Rusů.

Reagovat
bobis21

Normální ekonomický cyklus. Inflace je vždy vyšší na konci deprese / začátku růstu. Produkce je stále na svém minimu, ale poptávka už začíná růst, což přináší inflaci. Jelikož tato poslední "krize" šla hrozně rychle ze stavu poklesu do růstu, je i tento efekt výraznější (= vyšší inflace). Tohle je prostě normální ekonomický cyklus, který nezmění žádná vláda, ani ty které poručí větru dešti Proto taky tu inflaci vidíš všude, ne jen tam kde vládne zlá Fialova vláda.

Reagovat
Mass

Chápu větší poptávku a tím i růst cen, ale neříkej mi, že s těmi cenami energií a paliv se nedá něco udělat. Nikdo neřiká, že by si neměli vydělat, ale ta marže je nekřesťanská a přitom třeba PKN Orlen má sídlo v Polsku Btw na začátku krize, při snížení poptávky, jak to, že nedochází k deflaci?

Reagovat
bobis21

Začnu od konce - protože klesá poptávka i nabídka. Když klesně obojí, vlastně se nic nezmění. A většinou k tomu opravdu dochází prakticky zároveň (typický případ je krachující firma ukončí výrobu = pokles nabídky a její zaměstnanci tak přijdou o práci = pokles poptávky).

A co by sis představoval s tím růstem cen energií dělat? Ono takhle vykřikovat je jednoduché, ale reálně toho moc není. A nějaké dotace / "zastropování" cen apod. je prostě jen to, že se část ceny bude hradit prostřednictvím jiných daní, reálná cena zůstává stejná. Jediné co reálně může cenu snížit je prostě větší nabídka (OPEC konečně po letech zvyšuje produkci, což může být první krok), ale pořád bude lokálně problém s přepravou apod. A s maržemi nevím co chceš dělat,

A největší vlastník zmíněného PKN Orlen je polská vláda, takže si stěžuje o dům vedle

Reagovat
Mass

Ano, ale v rámci Unipetrolu podniká u nás. ČEZ je polostátní. Měly by tam být nějaké mantinely. Pokud vláda nedokáže zajistit aspoň nějakou cenovou bezpečnost, tak je to vláda zbytečná.

Jinak díval sem se na graf a v roce 2010, kdy byl růst hdp po ekonomický krizi skoro 8%, tak inflace byla minimální. Naopak ta vyšší inflace přišla s krizí v 2008. Tzn. vysvětlení tvého normálního ekonomického cyklu tady moc nefunguje.

Reagovat
bobis21

Nechápu kdes vzal ty roky teda. Růst v roce 2010 byl 2,4%, což má do 8% daleko. A od roku 2010 do roku 2012 inflace celou dobu rostla, takže to přesně ukazuje to co říkám. A 2008 u nás žádná krize rozhodně nebyla

Reagovat
Mass

Asi sem se špatně vyjádřil , v 2009 byl pokles 4,7 a v 2010 růst 2,4%. To je růst oproti předchozímu roku o 7,1%. V EU byl ten rozdíl ještě větší, 8%.

Ano inflace rostla, ale nepatrně, 1-3%.

Reagovat
kilobyte

Ty procenta jsou, ale růst proti předchozímu roku. Takže růst byl 2,4%. Je blbost to takhle "sčítat".

Reagovat
bobis21

Ale to je růst 2.4% procenta oproti předchozímu roku. To je doslova co to číslo znamená.

A tohle jsem napsal předtím: "Jelikož tato poslední "krize" šla hrozně rychle ze stavu poklesu do růstu, je i tento efekt výraznější (= vyšší inflace)"

- teď byl ten přechod z poklesu do růstu hrozně rychlý, takže je ta inflace vyšší. Předtím trvalo několik let než jsme se vrátili na předkrizové hodnoty, takže byl ten efekt na ceny menší. Přesto však byl pozorovatelný.

Opravdu se při minulé krizi stalo přesně to co popisuji. To samé platí i pro tu krizi předtím, kdy taky inflace rostla od 2. poloviny roku 1999 až někdy do roku 2002 právě z tohoto důvodu. ČR je úplně ukázkový příklad tohoto jevu (ale můžeš to pozorovat i v ostatních zemích).

Reagovat
bobis21

Teď jsem to ještě kontroloval a 8% růst u nás nikdy v historii nebyl, fakt nevím kde bereš ta čísla, ale doporučoval bych statistický úřad:

https://www.czso.cz/csu/czso/vyvoj-hrubeho-domaciho-produktu-v-cr-ve-stalych-cenach

Reagovat
Lojd

no, nekde to zacit musi. znas to o tech 'malech kruckach'

Reagovat
smazaný uživatel

A jé. A je to tu. Najprv odborníci na covídek, potom odborníci na otázky vojenské a teraz odborníci na hospodárstvo. Začali konvertovať skôr ako som myslel, ale je to tu.

Reagovat
Mass

Tak snad tady nezastávali západní názor na válku a někdo je nenaprášil, protože to že nebudou hrát, by mohl být jejich nejmenší problém. Předpokládám že všichni, kteří se vrátili ze Západu budou pod drobnohledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

kez se jednou dockam, ze ty nadopovanci budou hrat jen svoje souteze ve vsech sportech

Reagovat
kovi610
Reagovat
kilobyte

Až budou Rusové závodit jen doma, tak jejich "ženy" budou mít lepší čísla, než muži ve zbytku světa.

Reagovat
Mass

Tak na jejich obranu, většina ruských sportovkyň mužatky nejsou, ba naopak. Mně se třeba líbí Čičerova a Klišina. Btw dokonce Klišina odmítla reprezentovat Rusko a startuje jako neutrál.

Reagovat
kilobyte

Jestli se Rusko uzavře a sportovci budou soutěžit jen doma, tak tyhle buď budou hrát druhé housle a nebo se jejich těla změní. V Rusku budou kontrolovat maximálně to jestli sportovci dopují dost.

Reagovat
Mass

Už teď jsem na ty jejich supermutanty zvědavý

Reagovat
Detective

On ten doping je hlavně, aby poráželi sportovce z prohnilího západu v přímý konfrontaci. Když budou soutěžit doma sami, tak už to je k ničemu. Rekordy a výkony můžou fejkovat jinak a jednodušejc.

Reagovat
Mass

A co teprve nadopovaný přeoperovanci a přeoperovaný nadopovanci

Reagovat
inferno08

Kdyby Rusové hráli jen soutěže na území Ruska, zanedlouho by k nám začaly prosakovat zprávy typu: "Železného rekord pokořen. Ruský oštěpař zdolal stopadesáti metrovou hranici."

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Mass

Rusové přistáli na Slunci....

Reagovat
inferno08

A letěli v noci, aby se vyhnuli vysokým teplotám.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
Infi

Reagovat
oli9

není o čem

Reagovat
rufus

Reagovat
kovi610

Je zvláštní že my tady nedovolujeme hrát nejakym neznámým rusákum nejakou bezvyznamní českou ligu ale UFC které zná a sleduje cela zemekoule snima jaksi problém nemá a nevyhazuje je kvuli "podpore" ukrajiny...

Reagovat
smetos

Z ufc znám konora mekřehoře a denisu procházku a jedinej fight co jsem viděl bylo, jak dal štáfek pecku nějakému buřtovi, co se třesl jak rosol.

Ono je to celkově všechen ten bojkot, sankce a zákazy takové polovičaté.

Každopádně Putin, Lavrov a spol patří do chládku a je to hrůza co způsobili. A ten shitstorm v diskuzich na sockach, novinkach atd je k zblití

Reagovat
kovi610

V UFC je to samej rus,o víkendu pojede jeden o titul.. UFC z nejakyho zvláštniho duvodu "nebojkotuje"

Reagovat
kilobyte

Česká liga taky nebojkotuje.

Reagovat
ratusek

Kromě Wimbledonu a kolektivních sportů zatím mohou myslím vše. Uvidíme, jak to bude dál

Reagovat
gazza62

Nácci potomci Banderů ,jak se v Čechách přemnoží se na vás těší vy hrdinové a vítači.Bude sranda a změníte názor.V 68 u nás byli ve většině ukrajinské oddíly.Ukrajinec Brežněv tomu dal přikaz.Vše co je na východ od řeky moravy je východní póvl.V NHL se vůbec tyhle nesmysly neřeší a Ovečkin,Malkin,Kučerov atd dále v klidu hrají.To jen ten náš slepenec pětikolka s hrdinou a eurohujerem soudruhem Fialou se chce zalíbit .Hlavně tahle vláda nedělá vůbec nic pro naše lidi a bude sakra hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Nácku pls

Reagovat
eleven11

Brežnev bol russ

Reagovat
Shevchenko

Jdi se zabít

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele