Mateo Kovačić z Interu neprchá a těší se na novou roli

15.07.2015, 17:39
Aktuality
Mateo Kovačić z Milána neutíká a navzdory pokračujícím spekulacím o jeho přestupu do Liverpoolu plánuje odbít své četné kritiky a vypracovat se v pravou oporu Interu. Chorvatská naděje měla doposud výpadky formy, to se však má v příští sezoně s odlišnými plány trenéra Manciniho změnit...

Roberto Mancini nedávno naznačil, že rakouského rodáka hodlá využívat spíše níže v poli, na pozici staženého tvůrce hry, což prý bude Kovačićovi vyhovovat.

"Jako Pirlo - vynikající to hráč. Nebo také jako Modrić, další z mých idolů," plánoval okamžitě 21letý záložník, komu by se rád v nové roli vyrovnal.

"Rád tam hraji, přímo ve středu všeho dění. Potkávám se tam často s balonem," pokračoval v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport.

"Hrával jsem tam za Dinamo Záhřeb a také pod Stramaccionim (Manciniho předchůdcem - pozn. red.), kdy jsem odehrál několik dobrých zápasů. Fanoušci si to užívali, a stejně tak i já," připomíná nakonec milánské číslo 10.

Mateo Kovačić na San Siro zavítal v lednu 2013 a počáteční nadšení fanoušků Nerazzurri se postupem času přeměnilo spíše v rozčarování nad neprodávaným talentem. Chorvat zatím za Inter nastoupil do 80 ligových klání, jen 51 z nich ovšem načal v pozici startéra.

Právě proto prý Kovačić dle svých slov nezvládal podávat konzistentní výkony, teď je však odhodlán takovou situaci změnit. Liverpool v květnu podle informací ESPN nepochodil s nabídkou ve výši 10 milionů liber, a to Kovačićovi vůbec nevadí - z Interu totiž nikam neutíká.

"Zůstávám tady, nikam se nestěhuji. To byl vždy můj plán a prodloužení mého kontraktu do roku 2019 to odráží. Můj vztah s Interem bude dlouhodobý," slibuje majitel 21 reprezentačních startů za Chorvatsko, jenž přiložil pero na papír letos v lednu.

A změnil by snad Kovačić svůj postoj, kdyby Liverpool zvýšil nabídku na 21 milionů liber a dosáhl tak dohody s vedením Interu, jak se živě spekuluje?

"Co já vím? Musel bych se zeptat svého klubu, ale oni sami mi nikdy neřekli, že by mě rádi prodali. Nikdy," dušuje se Kovačić, který je dle svých slov "posedlý" touhou prokázat v Interu své kvality a pomoci mu vyhrát trofeje.

Autor: Tomáš Daníček / espn.co.uk

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele