Mata hráčem Chelsea, upsal se jí na pět let

24.08.2011, 19:18
Aktuality
Zaujalo nás
Španělský záložník či krajní útočník Juan Manuel Mata dnes úspěšně prošel zdravotní prohlídkou v Chelsea, se kterou následně podepsal smlouvu na pět let. Mata se ihned po potvrzení přestupu z Valencie rozpovídal pro klubové stránky londýnského klubu, poprvé nastoupit by měl už v sobotním klání s Norwichem.

Juan Mata se stal čtvrtou letošní posilou Chelsea, v týmu jsou nově také záložník Oriol Romeu z Barcelony, útočník Romelu Lukaku z Anderlechtu a brankář Thibaut Courtois z Genku, ten však okamžitě odešel na hostování do madridského Atlética. Mata již dnes poprvé trénoval s týmem v tréninkovém centu v Cobhamu, první setkání s novými spoluhráči si nemohl vynachválit.

"Jsem opravdu šťastný za to, jak mě tu všichni přijali. Mám z prvního tréninku velmi dobrý pocit, vše jde přesně tak, jak má. Jsou tu samí skvělí fotbalisté a co jsem stihl poznat, tak i výborní lidé," pochvaloval si Mata.

Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista přichází ze španělské Valencie, kde za čtyři roky stihl odehrát 179 utkání, ve kterých vstřelil 43 branek. O Matu se zajímaly také další přední anglické kluby, jedenáctinásobný reprezentant La Selección a čerstvý mistr Evropy do 21 let však od začátku upřednostňoval právě Chelsea.

"Je to tak, byly tu i nabídky z Arsenalu, Tottenhamu a Liverpoolu, od úvodních chvil ale byla Chelsea na prvním místě. Nejde mi o peníze, na Stamford Bridge je ovšem zdaleka největší šance na velká vítězství, to rozhodlo. Valencia je velký klub a já mu děkuji za mnohé, ale cítil jsem, že je čas posunout se o krok vpřed. Chelsea tento krok splňuje na sto procent," vysvětlil Mata.

Spokojen je i André Villas-Boas, manažer Chelsea. "Mata je přesně ten typ hráče, kterého jsme potřebovali. Dokáže zahrát jak z křídla, tak ve středu hřiště. Těším se, až se bude moci předvést v soutěžním utkání," pochválil svou novou posilu třiatřicetiletý lodivod Blues. Ono první soutěžní utkání je na programu již tuto sobotu, kdy Chelsea hostí Norwich a Mata by měl být při tom.

"Mluvil jsem s Villasem-Boasem a z rozhovoru s ním mám výborný pocit. Je to kouč, který praktikuje ofenzivní fotbal, což by mi mělo vyhovovat. Chce vítězit a já cítím, že to samé chce i každý hráč. Teď je důležité, abych se co nejrychleji adaptoval na nové prostředí, rád bych v této sezoně získal alespoň jednu trofej," odkryl nadcházející plány Mata.

Ten také potvrdil, že o přestupu hovořil s Torresem, reprezentačním spoluhráčem a útočníkem číslo jedna londýnského klubu. "Mluvil jsem s Fernandem, který mě přesvědčil, že přesun do Chelsea je správný krok. Na spolupráci s ním se těším," dodal hráč ve španělštině, ovšem v některých částech rozhovoru plynule přecházel do angličtiny.

"Anglicky umím dobře, teď je na mně, abych řeč co nejvíce a nejrychleji zdokonalil, pak mi nebude nic chybět." Podle některých anglických serverů by měl Mata obléct dres s číslem 16, ovšem v případě, že se s odchodem Benayouna do Tottenhamu uvolní desítka, nosil by Mata právě toto číslo, na které je zvyklý jak z Valencie, tak ze španělských mládežnických reprezentací. Jedno je jisté, od Juana Manuela Maty se v Chelsea čekají velké věci.

Autor: Michal Hruška / chelseafc.com

Komentáře (425)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele