Martínez vzkazuje: Baines není na prodej

23.12.2013, 10:52
Aktuality
Příliš cenným zbožím je pro Everton anglický reprezentant Leighton Baines. Prohlásil to manažer momentálně čvtrtého celku Premier League Roberto Martínez, který varoval případné zájemce o devětadvacetiletého obránce. Ti si podle něj mají na Bainese nechat zajít chuť, protože momentálně není na prodej. Naopak na Goodison Parku je v jednání prodloužení jeho stávající smlouvy.

Zájem o služby zkušeného krajního beka údajně stále jeví Manchester United. Ten má rodáka z Kirkby v hledáčku již delší dobu. Pokoušel se ho získat i během léta, přestup ale tehdy zkrachoval na odlišných představách klubů ohledně odstupného.

V Evertonu Bainesovi za osmnáct měsíců vyprší jeho stávající kontrakt, což všem případným uchazečům hraje do karet. Proti je vedení Toffees. Smlouvu by s hráčem rádo prodloužilo. "Nechceme Leightona prodávat, protože nejsme v žádné tíživé finanční situaci, kdy bychom museli hráče jeho formátu pouštět. Máme zájem o to, aby v Evertonu dále působil," prohlásil Roberto Martínez v rozhovoru pro Sunday Mirror.

K Bainesově odchodu by podle jeho slov mohlo dojít jedině v případě velmi štědré nabídky. "Pokud chce některý z klubů hráče koupit, musí za něj samozřejmě nabídnout odpovídající sumu a hráč samotný musí s přestupem souhlasit. Zatím jsme nikdy nebyli v situaci, že by za Leightona někdo nabídl odpovídající přestupní částku," dodal Martínez.

Autor: Petr Komárek / skysports.com

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele