Mancini viní ze své rezignace šéfa italského fotbalu, prý se mu pletl do práce

15.08.2023, 11:44
Aktuality

Trenér Roberto Mancini uvedl, že za jeho náhlý odchod od italské reprezentace může předseda národní federace Gabriele Gravina. Dosavadní kouč úřadujících mistrů Evropy listu Corriere dello sport řekl, že se mu šéf svazu dlouhodobě pletl do práce.

"Gravina se rok snažil o revoluci v mém realizačním týmu. Pokoušel jsem se mu říct, že může maximálně přidat pár nových tváří, ale nemůže odstranit dva členy skupiny, která funguje a vyhrávala. Když už, tak bych o nahrazení člena týmu měl rozhodovat já," uvedl Mancini, který oznámil rezignaci v neděli.

"Už jsme nebyli na stejné vlně (s vedením federace). Vždycky je lepší myslet dopředu, než to zajde příliš daleko. To rozhodnutí jsem přijal s velkým smutkem, protože mi na reprezentaci velice záleželo," řekl bývalý trenér Interu Milán a Manchesteru City, který vedl národní tým od roku 2018.

Kromě evropského titulu s ním získal dvakrát bronz v Lize národů a sérií 37 zápasů bez porážky v letech 2018 až 2021 vytvořil nový reprezentační rekord.

Gravina se podle Manciniho ani nesnažil jeho odchodu zabránit. "Pokud si vás někdo chce udržet, může něco změnit," prohlásil. Potvrdil, že chtěl ze své smlouvy odstranit klauzuli, která federaci umožňovala ho propustit v případě neúspěchu v kvalifikaci na mistrovství Evropy v příštím roce. "Požádal jsem o to jen proto, abych měl pár měsíců klid. Samozřejmě bych odešel, kdyby to nevyšlo a nepostoupili bychom."

Rezignaci oznámil necelý měsíc před pokračováním kvalifikace. "Měl jsem to udělat dříve? Možná. Ale odešel jsem 25 dnů před dalším zápasem, ne tři dny," uvedl Mancini.

Podle spekulací by osmapadesátiletý kouč mohl převzít reprezentaci Saúdské Arábie, do jejíž ligy míří za lukrativními podmínkami řada hvězd. Média v Itálii a Saúdské Arábii uvádějí, že dostal nabídku tříleté smlouvy na 25 milionů eur, aby se stal nástupcem Francouze Hervého Renarda, který skončil po mistrovství světa v Kataru.

"Dostávám různé nabídky, které budu v příštích týdnech studovat, ale v tuto chvíli není nic konkrétního," řekl Mancini s tím, že jeho odchod od italské reprezentace s případným zájmem Saúdské Arábie nijak nesouvisí.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Raffaello

Mancio, jasně, Gravina je zkurenej zmrd a jeho myšlení se rovná pytli sraček. Ale do háje, "myslet dopředu", "končím 25 dnů před dalším zápasem a ne 3 dny před ním", co je to za alibismus? S Gravinou jsou problémy několik let. Tady měla přijít rezignace buď po neúspěšné kvalifikaci na MS, nebo až po příštím ME. Hlavně kdo se dědkovi postaví, tak dostane sodu, protože byl volený pomalu "jednohlasně". Italský fotbal potřebuje revoluci.

Reagovat
LyEX

Tak ale podľa toho čo hovorí nevzdavalo sa mu ľahko, asi čakal do konca, či dostanú rozum, to sa mu zas vyčítať nedá.

Reagovat
Raffaello

Ten problém tu není týden, měsíc, půl roku. Měl skončit po neúspěšné kvalifikaci na MS a ne se nechat ukecat Gravinou, kterým mu skrze média dával hromadu podpory, jen aby si to pak mohl vybírat jinde.

Reagovat
maros45

Ten Gravina je podla opisu taky isty zmrd, ako nas sef futbalu Kovacik tiez jednohlasne zvoleny, kazdy sa boji nieco povedat, ci nedajboze zahlasovat proti nemu, aby ich nahodou nenechal vyhodit, ci im zastavil peniaze pre ten ktory podzväz. A nas zvaz je na pokraji bankrotu…. Na zaciatku noveho rocnika zvysil zvaz poplatky za amatersky futbal, cielene lebo nema peniaze, kluby sa zacali burit ze to nezaplatia a kopec ich skonci cinnost ( hlavne dedinske) tak zvaz vyhlasil ze to bola administrativna chyba . Robi si tam co chce a nikto ho nekontroluje.

Reagovat
sergi

Článok je dlhý. Toto sa kedy odohralo? Ani som nevedel že skonči u Talianov.

Reagovat
Raffaello

První volbou je Spaletti, pokud se nedohodnou, druhou volbou je Conte. Oba jsou v kontaktu s FIGC. Conte kvůli tomu měl údajně odmítnout nabídku ze Saudské Arábie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele