Manchester United si vyhlédl Stekelenburga

29.01.2011, 11:56
Aktuality
Zkušený gólman Edwin van der Sar po letošní sezóně ukončí kariéru, a tak kouče Fergusona čeká hledání nové brankářské jedničky. Svou pozornost hodlá zaměřit především na Maartena Stekelenburga z amsterdamského Ajaxu.

40letý van der Sar působí u Red Devils již více než pět a půl sezóny, nyní je ale před ním poslední půlrok. Jak sám totiž nedávno prozradil, pokračovat už nehodlá, jelikož chce více času věnovat rodině.

Jeho rozhodnutí ovšem způsobilo Manchesteru menší problém. Volné místo po van der Sarovi totiž ze svých zdrojů zřejmě nezalepí, a proto jej v létě čeká nakupování.

V médiích se tedy začalo ve velkém spekulovat, kdo se stane nástupcem vysokého Holanďana. Velmi vážnými kandidáty podle nejrůznějších sportovních plátků byl Manuel Neuer ze Schalke a David De Gea z Atlética Madrid. Novým favoritem se ale stal právě Maarten Stekelenburg.

"Maarten je na vrcholu našeho seznamu možných posil," prohlásil asistent René Meulensteen. "V týmu pochopitelně nyní hodně řešíme, kdo by měl van der Sara nahradit," dodal Meulensteen.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (367)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele