Manchester City koupil za 53 milionů liber záložníka Nunese z Wolverhamptonu

01.09.2023, 11:57
Aktuality
Matheus Nunes (© twitter.com/ManCity)

Portugalský záložník Matheus Nunes se dočkal vytouženého přestupu z Wolverhamptonu do Manchesteru City. Odchod pětadvacetiletého hráče ve čtvrtek potvrdil trenér Wolves Gary O'Neil. Podle BBC zaplatí úřadující vítězové anglické ligy a Ligy mistrů za Nunese 53 milionů liber.

V záloze Manchesteru City portugalský reprezentant nahradí oporu Kevina De Bruyneho, který je kvůli zranění na několik měsíců mimo hru.

Brazilský rodák Nunes strávil ve Wolverhamptonu jen rok. Loni v srpnu přišel ze Sportingu Lisabon za 38 milionů liber a stal se nejdražší posilou v historii klubu. Tento týden přestal trénovat s mužstvem a snažil si vynutit přestup do Manchesteru City, který neuspěl s původní nabídkou 47 milionů liber. Po jejím navýšení už se kluby dohodly.

Vlci mimochodem ještě mohou utržit až 10 procent z případného budoucího prodeje. "Příležitost pracovat pod manažerem Pepem Guardiolou, jedním z nejlepších manažerů všech dob, a po boku některých z nejlepších hráčů na světě, bylo něco, co jsem prostě nemohl odmítnout,” uvedl Nunes. "Naučil jsem se toho u Wolves hodně. Jsem nadšený, že se budu moci nadále zlepšovat v Premier League.”

Autor: ČTK, Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (135)

Přidat komentář
Csaplárova past

Kdyby tak Paqueta věděl, že o něj bude stát Manchester City ...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neutron

Na to by si nevsadil.

Reagovat
zeeb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Jolly Roger

Reagovat
VALEN

Reagovat
VALEN

Reagovat
LyEX

Snaď City vie načo ho potrebuje. “Nahradi Kevina De Bruyneho”, to si nemyslím, typologicky iný hráč, skôr mi príde box to box, nemá nejakú myšlienku na skryté kolmé prihrávky. Dufam, že o rok to bude Wirtz, ktorý príde ako učeň KDB.

Reagovat
Sigma Olomouc

Wirtze strašně moc chci, jestli tuto sezónu bude zdravý, tak bychom ho měli koupit. Nenese moc nechápu, jestli náhrada za Kevina, tak si vůbec nejsem jistý. Má vůbec kvalitu na City?

Reagovat
vilp

Podle mě je to takový horší Kovačić. Pracovitý a dynamický B2B, co dobře vyveze balon.

Reagovat
fenixLFC

wirtz horsi kovacic

Reagovat
Miguel19

Spíš Nunes.

Reagovat
vilp

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
papos182

Jestli je to horsi Kovacic, tak je na tom celkem blbe.

Reagovat
vilp

Wirtz je typologicky dost podobný Fodenovi. A na Fodenovi je vidět, že když hraje na středu a ne někde na levým křídle, je mnohem lepší.

Reagovat
mesyas

Foden příští rok půjde jinam, vyhrál už všechno a pokud nebude pravidelně nastupovat(jako každý utkání 90min.), tak si myslím, že půjde.

Reagovat
Ladas321

Bernardo Silva má ve smlouvě výkupní klauzuli 50 milionů. Očekávám, že příští rok už ji někdo uplatní a odejde a pak Foden bude hrát každý zápas. Za Fodena by musel někdo zaplatit tak 150 mega aby ho City prodalo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kinky7

Foden je fanda city od narozeni - od 8 delal podavace micu -pochybuju ze pujde jinam

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad se nemyslíš

Reagovat
Rudnevs

Nie len typologicky keď sa tak na nich pozrieš

Reagovat
MCFC_8

S prestupovym oknom som spokojny...podarilo sa kader osviezit a aj omladit...odisli sice kvalitni zaloznici, ale myslim, ze nahrady celkom dobre...Nunes moznost za KDB a aj na rozsirenie kadra super...este predlzit Walkera o 2-3 roky

Reagovat
772jozef

pepek nevidi prinos v Kovacicovi tak hned panic buy

Reagovat
Neutron

Nebol nahodou Kovacic reakcia na odchod Gundogana a tento skor na zranenie Kevina?

Reagovat
772jozef

Bruineho nenahradia nikdy

Reagovat
772jozef

Ako skončí bruine skončí aj Pepek presne ako to urobil v barce keď mu koncili xavi s iniestom, lebo je to starý líšiak

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
Rezan

Reagovat
Jolly Roger

Je to taký oný fičúr prefikaný

Reagovat
Unai

Reagovat
Neutron

Reagovat
Eichel

výnimočný hráč

Reagovat
Kinky7

KDB nahradit nejde ale lze hrat i bez nej - viz sezona 18/19

Reagovat
vilp

Vyhrát treble a utratit 250 mega, to je mazec.

Reagovat
Slavia10

Bohužel je taková doba, neříkám, že musíš utratil vyloženě 250 mega ale Liverpool pomalu 3 roky neřešil obranu ani zálohu a stálo je to LM loni.

Reagovat
vilp

Jo, však jo, s takovou tam Guardiola zůstane dalších 20 let podle mě, protože sám ví, že lepší podmínky nikde nedostane.

Reagovat
rominhoFCB

Kedze Guardiola je viacmenej zaruka uspechu, tak majitelia nevahaju investovat do kadra, kedze vedia, ze sa im tie peniaze vratia.

Reagovat
vladino10

Tie peniaze sa im určite nevrátia

Reagovat
rominhoFCB

No neviem, hadat sa nechcem, ale dopocul som sa ze Citizens su najlepsie zarabajucim timom sveta...a projekt je stale len na zaciatku.

Reagovat
Luc-Luc

Jo, pres sejkovi sprateleny firmy nafukuji sponzorsky prijmy...to se vi uz dlouho. Jinak v EPL jsou jednicka a konecne dali i LM. Nevim, jake dalsi cile muzou mit, kdyz jsou teda ted furt na zacatku

Reagovat
rominhoFCB

Ich dalsim cielom moze byt, aby sa stali "tradicnym" velkoklubom, ktory ma bohatu fanusikovsku zakladnu a teda velky zdroj prijmov. Zatial posobia ako taky rychlokvaseny velkoklub, ale to casom zmeni.

Reagovat
LyEX

Vsetky top kluby nafukovali príjmy cez sponzorské zmluvy, lebo to nebolo zakázané, zakázalo sa to s príchodom FFP na prelome 2013/2014, treba si niečo o tom pozrieť, preto boli v tomto na CAS zbavení všetkých obvinení, a zároveň roky kedy sa to robilo bolo potvrdené aj tým, že premlčacia doba davno uplynula na vznesenie akychkolvek obvineni. K tým cenám, že koľko kto utratil ja viem, že jednoduchší si to dávajú na kalkulačke sumy za odchody +- sumy za príchody a to je vrchol ich ekonomického zmýšľania, ale vzhľadom na odchody zo City ani toto číslo by týmto hlavičkam nevyšlo horibilne.

Reagovat
Benzema

Vsetky top kluby nafukovali príjmy cez sponzorské zmluvy

Reagovat
Neutron

Sejk je tam od roku 2008, cize po 15 rokoch su stale na zaciatku?

Reagovat
vladino10

No to určite sú, ako píše tuto kolega nižšie, ako tam majú arabi tlačiť peniaze? Proste sa tvaris, že máš sponzorov (firmy, ktoré sú reálne tvoje/tvojho kamoša), s ktorými podoises zmluvy aké by nedostal žiadny iný klub. City sú čierna diera na peniaze a ak by fungovali rovnako ako ich konkurenti, ktorí musia mať reálne príjmy, tak sú úplne inde ako teraz. Sú hračka v rukách majiteľa a od neho vo veľkej miere závislí.

Reagovat
rominhoFCB

Neviem, mozno mas pravdu. Viem ale, ze vo vedeni City su momentalne ludia, ktori stali za vskriesenim Barcelony, ktorej zisky stupli z 300 mega az na miliardu.

Reagovat
Ladas321

Si myslíš, že třeba v Chelsea nebo v United by neměl stejně podmínky?

Koupili hráče za 241 mega a z prodejů získali 114,5 mega. Když ti odejdou hráči a týmy za tebou posilují, tak musíš reagovat. Tohle není LaLiga, kde mají 3 kluby jistotu LM vždy. V PL jedno léto zvolníš a další sezónu hraješ Evropskou ligu.

Reagovat
vilp

Když byl v Barce, tak se chtěl zbavit pár hráčů. Pokud si dobře pamatuji, tak to byl hlavně Piqué, pak Cesc a Alves. Do Bayernu si chtěl přivést pár svých koní a dostal jen Thiaga. Myslím, že United fungují podobně, tam se prostě nezbavují hráčů jen tak. V City je Sterling jeden rok klíčový a pak si najednou může balit kufry. Ta obměna je pro Pepa očividně dost důležitá, dělá ji neustále. Takový podmínky a volnost by nedostal nikde. Možná ta Chelsea, ale to je strašně retardovaný klub.

Reagovat
Mindas

Vzdyt to vubec neni pravda. Sterling byl v City sedm let a drtivou vetsinu casu byl klicovym hracem, a to logicky i pod Pepem. Z dalsich planu vypadl az posledni sezonu. A obmenu opravdu neustale nedela, vzdyt to jadro lonskeho kadru bylo pohromade nekolik let. Nahrazovali se starsi hraci, co prisli jeste za Manciniho nebo Pelleho a pak taci, co chteli vic herniho casu a odejit. Kdyby v City probihala neustala obmena, tak asi nejsou tak uspesni, ze?! Radikalnejsi rez prisel po letech az letos, protoze ten kadr byl uz vekove starsi.

Reagovat
vilp

A proč asi chtěl třeba takový Sané odejít? Jeden rok hrál základ, byl klíčový, v létě přišel Bernardo a najednou seděl. To je tak nějak to, o čem mluvím. Máte hráče, co by ještě dlouho mohli hrát základ, jelikož jsou v dobrém věku a mají kvalitu, a buď je střelíte přímo nebo je strčíte na delší dobu na lávku a oni pak logicky odchází, nahrazeni v základu už ale dávno byli. Výsledek stejný. Chápu, že předtím měnili hráče, co přišli už za minulých trenérů, je to logický, ale teď pouští i borce, které si přivedl sám Pep. Tu neustálou obměnu bereš moc doslova a o jádru jsem nemluvil, fakt je, že pouštíte/přestanete stavět perspektivní plejery, u kterých by o tom jiné kluby ani neuvažovali (jak se to stalo třeba v té Barce), protože si můžete dovolit vyhrát treble a stejně utratit 250 mega.

Reagovat
Kinky7

Sane chtěl do bayernu kvůli narodaku hlavně.

Reagovat
El Cid z City

Proč asi chce Němec do Bayernu? 18/19 byl jedenáctým nejvytíženějším hráčem, v létě byl přestup blízko, pak se

vážně zranil a sešlo z něj. Přestoupil další sezonu. Pep nikdy se nesnaží za každou cenu držet někoho, kdo chce odejít.

Reagovat
vilp

18/19 začal v základu a pak měl celý jaro sotva poloviční vytížení, největší zápasy nehrál. A proč chtěl do Bayernu? Možná proto, aby měl v Top týmu klíčovou roli a nebyl jen náhradník, s tím souvisí i repre.

Reagovat
El Cid z City

Spekulovalo se o horší pracovní morálce..Hmm,takže neodcházel klíčovej hráč základu.

Reagovat
Kinky7

no hlavne byl nasranej ze ho Low nevzal na MS18 po tom co mel super sezonu v city (mimochodem vyhral mladeho hrace sezony)

Reagovat
Kinky7

A Bernardo došel o sezónu dříve uz

Reagovat
vilp

Jo, moje chyba.

Reagovat
Ladas321

Řeknu to takhle, majitel nebo ředitel klubu, který by najal takové trenéra za takové prachy a pak by ho nějak omezoval by šel sám proti sobě.

Reagovat
vladino10

Nie, nemal.

Reagovat
Salfovic

Proč by neměl mít? Oba kluby za posledních deset let utratily na přestupech víc než City.

Reagovat
MCFC_8

Pise fanusik Realu

Reagovat
vilp

Jo, Florentino je expert v utrácení po skvělých sezonách.

Reagovat
vladino10

To fakt chces porovnávať city s realom?

Reagovat
Salfovic

Proč by ne ?

Reagovat
mistr129

pro Real je mazec především to "vyhrát treble"

Reagovat
Free_player

Reagovat
misomy6

piše “fanúšik” City

Reagovat
Mindas

Gundo 32 let

Mahrez 32 let

Laporte 29 let (IP)

KDB 32 let (IP?)

A ti odchozi hraci taky neodesli zadarmo, ze jo. Asi se dalo cekat, ze se letos bude muset sahnout vice do kadru, protoze ten z minule sezony uz byl na vrcholu a vekove uplne ne nejmladsi. Myslim, ze uplne v pohode, jen ten Palmer asi odchazet nemusel, i kdyz za tu castku…

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kucka

Reagovat
owny✨

A to si představ, že jsi Chelsea, vyhrál jsi hovno, utratil jsi ještě víc a tvoje soupiska furt vypadá jako když si vypneš reálný jména v FMku.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
technecium

Hodne trefny prirovnani

Reagovat
Neutron

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
avicii

Reagovat
Eichel

Reagovat
vladis271

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
krisa

Reagovat
Salfovic

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
vilp

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Čenda

Reagovat
Unai

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
J0EL

Reagovat
El Cid z City

Přijít Jud do City, nemusel dojít do středu už nikdo. Vám se to nakupuje, když jste snem každého druhého kluka, tak nebreč.

Reagovat
Kinky7

ja myslel ze net spend mame jen 120

Reagovat
Slavia10

Tohle je můj tip na přestup téhle sezóny. Doufal jsem, že ze Sportingu půjde hned do LFC. Podle mě bude o mnoho lepší než se předpokládá, má potenciál být hodně TOP.

Reagovat
Busby babes

kdybychom ho do zalohy privadeli ted my, tak se vsichni smejou, jakej je to panic buy.

Reagovat
El Cid z City

Dělají-li dva totéž, není to totéž.

Reagovat
Busby babes

na EF rozhodne

Reagovat
Hlahart

Reagovat
kissak

neboli není Manchester jako Manchester

Reagovat
Neutron

Ani United ako United

Reagovat
kissak

taktak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

dal uz to asi nedovedem

Reagovat
SunFells

Byl by to mnohem lepší nápad než Mount.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Hachim Mastour

Na tomto prestupe sa pracuje aspoň dva týždne a je to vytypovaná alternatíva za Paquetu

Reagovat
Dawon

Ja si tak rikam, jestli by ten Gravenberch nebyla mnohem lepsi volba nez Mount, vzhledem k roli, ktera se od Mounta chce Samozrejme beru, jeden je provereny PL a druhy se v prvnim velkem tymu neprosadil, ale minimalne typove by to byl mnohem vhodnejsi hrac + o hodne levnejsi

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Hlahart

Tak to bych řekl, že ne. Gravenberch by se spíše mohl porovnávat s tím Amrabatem (takový B2B dělo) a i tam bych radši Amrabata teda

Reagovat
Dawon

no ale neni prave b2b delo to, co te zaloze nejvic chybi? Mount toho hodne obeha, ale je to taky relativni papirak a prijde mi pak, ze tu zalohu fyzicky jde dost snadno prejet

Reagovat
Hlahart

No však to je Amrabat

Reagovat
Busby babes

ja myslim, ze pro to, co po nem ETH chce je Mount dobrej hrac. melo by mu to sedet.

Reagovat
Dawon

Uvidime, snad mas pravdu...ale zatim z toho nejsem uplne odvareny

Reagovat
Busby babes

to nikdo no, ale ono se to zlepsi. snad pak po repre pauze uz vydrzi zdravej

Reagovat
papos182

Zatim to nevypada, ze Mountovi sedi to, co po nem ETH chce.

Reagovat
Busby babes

kdyz myslis. ma spousty vyhranych balonu vysoko na hristi, coz je treba presne to, co se po nem bude chtit.

Reagovat
avicii

Reagovat
Robertson

ja si toto začínam myslieť pri Havertzovi...zlatý Szoboszlai ...zlakomili sme sa na Chelsea agentov

Reagovat
Hlahart

Fiorentina have reached an agreement to sign Maxime Lopez from Sassuolo as new midfielder! Crucial step to make Amrabat deal happen as negotiations continue, Man United remain confident since yesterday night.

Tak pojď Z těch všech přestupu na různé pozice jsem měl jenom Amrabata jako osobní volbu č. 1

Reagovat
Busby babes

prej chtej za hostovacku 10 mega

Reagovat
Dawon

Jako jestli ho muzem mit za nejakych 17-20 natrvalo, tak fakt nechapu co saskujeme

Reagovat
Busby babes

je otazka, jestli to neni klasicky 17 pro Nottingham, 30 pro United

Reagovat
Neutron

Reagovat
Hlahart

Tak jestli budou chtít pak 11 za odkup, tak za mě ok

Reagovat
VersaceChain

Hostovani s povinnym odkupem za rok za 25 a cau, jdeme dal.

Reagovat
Salfovic

Tenhle přestupák City vůbec nechápu. Jedinej kdo odpovídá je mladej Pepek.

Reagovat
Kinky7

Jednoduchý.

Laporte pomalý na PL, gundo chtěl jinam, Mahrez za tu cenu a věk super prodejTrafford za pálku, palmer chtěl mít jistý čas na hřišťi a Doyle má 50% sell on.

Kovacic za Gunda, Doku super křídlo rychlé co nám chybělo do variability, nunes za dlouhodobě zraněného Kevina a Gvardiol jeden z nejlepších obránců světa po 23 let.

Mě to nepřipadá taková hrůza zvlášť když vezmeš v potaz že až na Gvardiola se všechno zaplatí z prodejů

Reagovat
El Cid z City

Kovačic na pozici takhle ve předu právěže vůbec nepasuje,vedle Rodriho budiž,alebtam je přetlak. Nunes je kreativní mašina?

Reagovat
Kinky7

Věřím Pepovi že ho má nascoutovaneho dostatečně když se po něm šlo místo paquety. Kovacic je čistá osm kde sice bude vpředu chybět ale zase umožní nám hrát desítku vedle Haalanda

Reagovat
technecium

Kovacic nahrava tomu, ze bude vic hrat Alvarez s Haalandem

Reagovat
772jozef

Akurát ten palmer a istý čas na hřišti mi s Chelsea moc nejde dokopy

Reagovat
avicii

Tiež mi k nim tie prestupy nesedia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele