Manchester City dotáhl příchod Lescotta

26.08.2009, 08:40
Aktuality
Další velkou velkou posilu může v Manchesteru City přivítat jeho manažer Mark Hughes, z konkurenčního Evertonu totiž získal Joleona Lescotta. 27letý obránce mění dres po dlouhých jednáních mezi kluby, které přestupovou sumu nezveřejnily, a v novém působišti podepsal pětiletý kontrakt...

Částka, kterou Citizens do Liverpoolu zaslali, je odhadována na 22 milionů liber, čímž by se Lescott stal po Riovi Ferdinandovi druhým nejdražším anglickým obráncem v historii. Bohatý klub z Manchesteru tak již letos utratil na posilách více než 120 milionů liber.

"Jsem velice potěšen, že můžu přivítat Joleona v Manchesteru City. Mám pocit, že tímto přestupem jsme se posílili o obránce té nejvyšší kvality. Může hrát na mnoha postech v obraně a já věřím, že jeho přítomnost bude mít pro nás velký dopad," uvedl na adresu svého nového svěřence Mark Hughes.

"Jsem moc rád, že je to hotové, a opravdu se moc těším na to, že budu součástí tohoto klubu," uvedl Lescott, jenž opustil Everton po třech letech; předtím působil ve Wolverhamptonu. 27letý anglický repezentant by měl utvořit stoperskou dvojici s Kolo Tourém a svůj debut v novém působišti si možná odbude již v neděli proti Portsmouthu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (370)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele