Manchester City dotáhl přestup záložníka Rodriho

03.07.2019, 17:22
Aktuality
Jenom jeden rok byl Rodrigo Hernández hráčem Atlética Madrid. Španělský záložník si vybojoval místo v národním týmu a jeho výkonů si všimli například zástupci Manchesteru City, ti se také rozhodli zrealizovat přestup a dorovnat výši výstupní klauzule...

Rodri se po příchodu z Villarrealu rychle usadil v základní sestavě celku z hlavního města Španělska a patřil mezi jeho opory. Součástí kontraktu platného do června 2023 byla výstupní klauzule nastavená na 70 milionů eur (62,6 milionu liber), kterou se Citizens nyní rozhodli aktivovat.

Manchester City na příchody posil vynakládá velké finanční prostředky a Rodri je druhou nejdražší akvizicí, na třetí místo se posunul Riyad Mahrez, za něhož do Leicesteru loni putovalo necelých 68 milionů eur. Nejvíce peněz klub utratil před čtyřmi roky, když z Wolfsburgu přicházel Kevin De Bruyne (76 milionů eur).

Rodri o přestup k anglickému mistrovi hodně stál a chtěl hrát pod manažerem Pepem Guardiolou. Nabídku z Manchesteru upřednostnil před zájmem ze strany Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (382)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele