Manchester City a Real chtějí v osmifinále LM potvrdit náskok i roli favoritů

05.03., 14:45
Aktuality
Etihad Stadium (© AFP)

Manchester City může ve středu proti Kodani stvrdit postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Obhájci titulu si do domácí odvety přivezli náskok 3:1 z úvodního duelu. I v dalším osmifinále má lepší výchozí pozici favorit. Real Madrid přivítá Lipsko, které před třemi týdny zdolal 1:0. Obě utkání mají výkop ve 21:00.

Manchester City je před odvetou s Kodaní ve skvělé formě, když neprohrál už 19 soutěžních utkání v řadě. V evropských pohárech je dokonce 21 zápasů bez porážky a v aktuálním ročníku LM zvítězil ve všech sedmi duelech. V neděli ho čeká přímý souboj o čelo anglické ligy s vedoucím Liverpoolem, kouč Pep Guardiola přesto nechce proti dánským šampionům nic podcenit.

"Výsledek 3:1 z prvního zápasu je dobrý, ale musíme být obezřetní. Teď se soustředíme pouze na Kodaň, o Liverpoolu začnu přemýšlet až ve středu večer po odvetě," citoval Guardiolu klubový web. "Citizens" před třemi týdny uspěli díky gólům Kevina De Bruyneho, Bernarda Silvy a Phila Fodena, za domácí skóroval Magnus Mattsson.

Kodaň se pokusí zdolat Manchester City na šestý pokus, oba předchozí duely na jeho stadionu prohrála. Přemožitelé pražské Sparty ze třetího předkola LM v pátek podlehli v přímém souboji o první místo v dánské lize 0:2 Midtjyllandu a v tabulce jsou třetí. Po zimní pauze mají bilanci dvou výher i porážek.

"City jsou ještě o dvě třídy výše než soupeři ve skupině," připomněl kouč Jacob Neestrup těžkou skupinu s Bayernem Mnichov, Manchesterem United a Galatasarayem, z níž jeho svěřenci dokázali postoupit. "Ani v odvetě nás nečeká nic lehkého, znovu ale uděláme maximum pro dobrý výsledek," dodal čerstvý vítěz ankety o nejlepšího dánského trenéra za rok 2023. Kodaň je v osmifinále podruhé, v ročníku 2010/11 vypadla s Chelsea.

Real v neděli v lize prohrával ve Valencii 0:2, přesto sahal po vítězství. V hektickém závěru dal Jude Bellingham třetí branku svého týmu, sudí ale krátce předtím odpískal konec a stav zůstal 2:2. "Tohle jsem nikdy nezažil, nemá to obdoby. Myslím, že rozhodčí udělal velkou chybu," zlobil se na tiskové konferenci trenér Carlo Ancelotti, jehož svěřenci remizovali potřetí z posledních pěti soutěžních utkání. "Musíme se rychle vrátit do normálu, protože nás čeká důležitý zápas," upozornil.

Bellingham dostal po závěrečném hvizdu ve Valencii za protesty červenou kartu, v Lize mistrů by ale na rozdíl od zápasu v Lipsku neměl chybět. Anglický záložník doléčil poraněný kotník a může rozšířit svou bilanci 20 gólů ve 30 soutěžních utkáních v sezoně.

Lídr španělské ligy postoupil přes německé soupeře ve vyřazovací fázi v posledních osmi případech a díky brance Brahima Díaze z úvodního klání má dobrou pozici i nyní. Lipsko se na odvetu naladilo sobotním triumfem 4:1 v Bochumi a venku zvítězilo po čtyřech utkáních.

"Každá výhra vám zvedne sebevědomí, což jsme před zápasem v Madridu potřebovali. Když doma prohrajete s Realem 0:1, nikdo vám před odvetou moc věřit nebude. Ale nejsme bez šance," řekl klubovému webu sportovní ředitel Lipska Rouven Schröder.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele