Man Utd dotáhl příchod Maguirea, jenž se stal nejdražším obráncem

05.08.2019, 14:10
Aktuality
Harry Maguire se stěhuje z Leicesteru City do Manchesteru United. Ten za 26letého stopera poslal 80 milionů liber, přičemž obě strany se dohodly na šestileté smlouvě s opcí...

Anglický reprezentant na sebe poprvé upozornil v Sheffieldu United, se kterým si mezi lety 2011 až 2014 zahrál League One. Odtud se Maguire stěhoval do ambiciózního Hullu City.

Do sestavy Tigers, kteří tou dobou hráli Premier League se však nedostal, načež odešel na hostování do Wiganu Athletic. Po sestupu se stal pravidelným členem základní jedenáctky.

Hull City se navíc po roční odmlce do nejvyšší anglické soutěže vrátil a 26letý obránce si dobrými výkony řekl o nabídku Leicesteru City. U Foxes se Maguire postupně zařadil k nejlepším stoperům Premier League a bylo jenom otázkou času, kdy zamíří do ještě většího klubu.

Nakonec se Maguire vydává do Manchesteru United, který za něho zaplatí 80 milionů liber, čímž překoná dosavadní transferový rekord za obránce. Ten doposud držel Virgil van Dijk, za něhož Liverpool na začátku roku 2018 vysázel Southamptonu o pět milionů liber méně.

"Když vám přijde nabídka z Manchesteru United, je to neuvěřitelná příležitost," řekl Maguire. "Po rozhovoru s manažerem jsem nadšený z vizí a plánů, které má. Je jasné, že Ole Gunnar Solskjaer buduje vítězný tým," vyhlásil stoper po podpisu šestileté smlouvy s roční opcí.

"Harry je jedním z nejlepších středních obránců. Dokáže skvěle číst hru a navíc pod tlakem umí zachovat chladnou hlavu," pochvaluje si novou akvizici manažer Ole Gunnar Solskjaer.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (894)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele