Man City má na svědomí dalšího nejdražšího beka, je jím Mendy

24.07.2017, 14:17
Aktuality
Před deseti dny Manchester City představil Kylea Walkera a udělal z něho po zaplacení 50 milionů liber nejdražšího obránce všech dob, nyní se anglický klub sám překonává. Na pět let si uvázal levého beka Monaka Benjamina Mendyho, na kterého prý vynaloží minimálně 52 milionů...

Manchester City takto pokračuje v kompletní obměně krajních postů obranné řady. Zabaletu, Clichyho, Sagnu a Kolarova nahrazuje po Walkerovi s Danilem také Benjamin Mendy, který v Monaku zakotvil teprve loni v létě a podepsal s ním smlouvu až do roku 2021.

Mendy se v Monaku řadil k oporám při tažení za mistrovským titulem, když z levé strany asistoval u pěti ligových branek a u dalších čtyř v Lize mistrů, kde knížecí klub dokráčel až do semifinále. Po průlomové sezoně se potom o 23letého zadáka údajně zajímala i Chelsea.

Man City o Mendyho usilovalo dlouhodobě, v průběhu léta však nepochodilo s více než jednou nabídkou. Teprve domnělých 52 milionů liber mělo Monako přesvědčit; ASM nyní část této sumy podle všeho plánuje využít na lukrativní nový kontrakt pro talentovaného útočníka Kyliana Mbappého.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com, mancity.com

Komentáře (789)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele