Malli přestoupil z Mainzu do Wolfsburgu

05.01.2017, 20:16
Aktuality
Wolfsburg oznámil příchod Yunuse Malliho. 24letý turecký reprezentant, jenž měl s FSV kontrakt ještě na další sezónu, zamířil do Wolfsburgu, kde uzavřel smlouvu do roku 2021...

Malli zamířil do falckého klubu před pěti a půl lety z mládežnických týmů Borussie Mönchengladbach a postupně se vypracoval do role opory, což dokazoval poslední tři roky.

Mládežnický reprezentant Německa, jenž na seniorské úrovni obléká turecký dres, byl opakovaně spojován se změnou dresu, nakonec zamířil do ambiciózního Wolfsburgu.

Tomu má pomoci s návratem na vyšší příčky tabulky, neboť "Vlci" se momentálně pohybují až ve druhé polovině ligového pelotonu. Mainz za důležitého hráče vyinkasoval 12,5 milionu eur. "Děkujeme Yunusovi za skvělou práci, kterou pro Mainz odvedl, do budoucna mu přejeme všechno nejlepší," řekl k odchodu Malliho sportovní ředitel Mainzu Rouven Schröder.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Od té doby, co odešel Jiráček, to jde s tím klubem strmě dolů...

Reagovat
Neyjrayx

Myslíš jak se od té doby dokázali dostat do EL a LM ?

Reagovat
Jeňa

Jde do horšího

Reagovat
Adyss

súhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

mohol ist do RB Lipsko alebo do Hradce Kralove...

Reagovat
smazaný uživatel

turecky reprezentant

Reagovat
Neyjrayx

Ano změnil si cca pred rokem občanství

Reagovat
Frank Lampard 8

OT: Navrc už po půlroce do Slovácka... Škoda, ten Liberec jsem mu přál, v Sigmě hrál s Ševčíkem a Plškem nejlépe. http://www.fcslovacko.cz/clanek/jan-navratil-posili-1fc-slovacko/6395.html

Reagovat
db18

Prý se těžko smiřoval s tím, že nemá jistý základ a je tam nějaká konkurence.

Reagovat
OnderCZ

Tenhle přestup moc nechápu. Respektive v čem si Yunus pomůže, čekal jsem, že někam nejspíš půjde, hráč je to parádní, ale zrovna Wolfsburg? Připomíná mi to v menším trochu přestup Draxlera, také všichni čekali nějaký větší klub. I když u něj to ještě dávalo smysl, Wolfsburg hrál v době jeho přestupu LM a skončil na špici. Nevím, no.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Neyjrayx

Hele nikdy nevíš jak to je a v čem si pomůže bud po finanční stránce nebo i jiné důvody může mít

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Wolfsburg posiluje zajímavě. Ntep, Malli i Bazoer jsou dobří hráči. Potenciál je v tom klubu daleko větší než v Mohuči si myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, u Vlku se ocekava, ze zas vylitnou nahoru, prachy a ambice tam jsou narozdil od Mainzu, kterymu vyhovuje stred tabulky a kdyz se okolnosti sejdou, tak z toho je max. kvalifikace do EL

Reagovat
Rudnevs

Mladíci môžu v blízkej dobe dostať Wolfsburg opäť tam, kam nepatrí - na vrchol. Napríklad prednedávnom si pojistili bratov Itterovcov, čo sú udajne veľký talenti. O tom Osimhenovi som tiež počul, je to najlepší strelec MS do 17 rokov. Bazoera a N'tepa nepoznám, ale už len z referencií na Eurofotbale je jasné, že sú veľký talenti. Navyše od leta majú Stafaniaka z Dynama, to je už nebojím sa povedať hotový hráč.

... predpoklady sú to dobré, ale samozrejme, nie každému mladíkovi to musí sadnúť a nie každý musí dostávať šance od trénera. Aj keby sa im podarilo mladíkov zapracovať, tak to bude nejakú dobu trvať. Momentálne je Wolfsburg trápiaci sa klub, ktorý (aspoň zo začiatku Rückrunde) bude bojovať o záchranu a Mainz je silný a dobre vedený klub, ktorý by sa o záchranu ešte pár rokov obávať nemal. Preto si myslím, že tam ide Malli práve kvôli peniazom.

Reagovat
Jeňa

Bazoer je docela hype, Ntep nikdy nehrál mo L1. Nemyslím si že za ty peníze to jsou dobré posily

Reagovat
OnderCZ

Neříkám, že ne. A Wolfsburg by určitě měl mít větší cíle než Mainz. Jen to podle mě prostě podle mě v současné době je už zbytečný mezistupeň pro Malliho. Nejsem fanoušek odchodů do PL, ale divím se, že tam nešel. Nebo si nepočkal na nějakou lepší nabídku do léta. Prostě mi to nedává smysl. Z pohledu Wolfsburgu je to jasné, tam není co řešit, skvělý hráč, ale z pohledu hráče mi to nejde do hlavy.

Reagovat
Rudnevs

Možno je to podobne ako s Draxlerom. Že ten prestup už potreboval lebo začal stagnovať. Ako píšem vyššie, tak plat určite zohrali svoju rolu. A zas by som to tak s tou chválou na Malliho nepreháňal, často to býva tak, že dobre zahrá, len keď sa dobre vyspí.

Reagovat
OnderCZ

Jo jo, však jsem taky před tím psal, že mi to připomíná přestup Draxlera. Ten také má a měl dny, kdy zahrál jako „pán“ a pak byl neviditelný a to už tenkrát v Schalke. Uvidíme, nechme se překvapit, každopádně Wolfsburg podle mě na jaře bude tabulkou stoupat vzhůru. Ten klub nijak extra rád nemám, ale peníze tam jsou, nakupují poměrně dobře a z té krize se dostanou, skončí v pohodě někde uprostřed tabulky.

Reagovat
Rudnevs

Tými peniazmi som si nie taký istý. Teraz míňajú, lebo majú za Draxlera, ale bolo to ešte len v Novembri, keď sa špekulovalo, že kvôli "dieselgate" bude musieť VW priškrtiť rozpočet a Klaus Allofs bude nahradený Marcelom Schäferom. Ale ruku do ohňa by som za to teda nedal, prípadne ma oprav.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg je finančně úplně jinde než Mainz. A Mainz kvůli přežití musí vždy jednou za čas svoje nejlepší hráče prodávat. A v létě měl aktivní výstupní klauzuli na 9 mega, teď dostali v Mainzu 12,5.

Reagovat
Rudnevs

To ja samozrejme viem, Wolfsburg má väčší rozpočet ako Mainz, akurát sa špekulovalo, že už nebudú môcť tak vyhadzovať kvôli problémom VW (= kauza "diesielgate"). A Mainz je finančne zdravý klub, rozhodne by sa uživili aj bez predajov.

Reagovat
smazaný uživatel

A Malli chtěl odejít už dřív, údajně chtěl minulé léto odejít od BVB, kam ho nepustili (asi kvůli EL)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý kup pro Wolfsburg. Pořád ale potřebuji posílit..jestli chtějí udržet krok se špičkou

Reagovat
Neyjrayx

Na cestě by měl být i křídelník z Rennes Paul-Georgese N'Tep.,

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes po minulej sezone odkedy odisiel Dembele do BVB nesledujem. Mas informacie ze ako tam hraje?

Reagovat
Rudnevs

Dobré info. Vraj sa už dnes rozlúčil so svojimi spoluhráčmi. Prestupová čiastka 8,5 milióna

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

moc nerozumiem ako tomuto prestupu, hlavne od Malliho. Ako isiel s ludoveho klubu do koncernu takze money money ale predsa,vo VW je teraz pomerne velky bordel, myslim ze by spravil lepsie keby ostal. Inak ale vobec nie zly kauf pre Wolfsburg. Cital som ze by mali ale odist Rodriguez a Gustavo (Inter a Nice) takze snad ich ten boj o zachranu a zostup neminie...

Reagovat
smazaný uživatel

Už mu Mainz byl malý

Reagovat
stas87

Za mna lepsie ze ostal v lige, ako ist skusat stastie do Sevilly ci zamierit do Anglicka a tam sa trapit. Fajn, asi nahrada za Draxlera ale vlci by v prvom rade mali mysliet na defenzivu, posilnit ju a hlavne ju zohrat tak, aby LV nemusel hrat na IV. Tam kde v sucasnosti su, urcite neskonci. Nedava mi prilis velky zmysel ten francuz a koniec koncov ani Bazoer ale tak to uz je ich problem. Ja sa tesim na Gian-lucu, v mladeznickej kategorii dobre reprezentoval Nemecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ze sa Wolfsburg zachrani?Aby sa vratili niekam dajme tomu do boja o EL najblizsie roky tak by potrebovali asi lepsieho trenera nez je tento Francuz...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

To že Rodriguez hrá na stopérovi, je len Ismaelova blbosť, lebo tam má Wollscheida, ktorého suspendoval a posledné dva zápasy tam hral Gustavo miesto Knocheho. Ale súhlasím, že niekoho kúpiť treba. Wollscheidovi sa nebude chcieť hrať rezervu, to sa radšej už v zime vráti do Stoke.

Reagovat
Rudnevs

* za rezervu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kolin ma o Holgera zaujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že ide len o hosťovačku. V lete mu tuším končí zmluva, a podľa médii sa Carlo vyjadril tak, že má poslednú šancu zabojovať o predĺženie zmluvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

OT: St. Pauli získalo Johannesa Fluma.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo v oblubenych

Reagovat
Rudnevs

Bol som sprostý, keď som och nemal rád

Reagovat
smazaný uživatel

Maju dobrych fanusikov. To je v byvalej NDR zvykom, aj Lokomotive a Chemie Leipzig maju dobrych fans.

Reagovat
Rudnevs

Práve kvôli ním som SGD nemal rád, resp. kvôli určitej časti

...

11.11.2008 21:13 - Fanoušci vykopali hráčům hroby

Na hráče třetiligového Dynama Drážďany čekalo na pondělním tréninku nemilé překvapení. Zřejmě nespokojení fanoušci přes noc vykopali na tréninkovém hřišti jedenáct hrobů, které odpovídaly rozestavení 4-5-1 z posledního zápasu v Paderbornu.

Ale prevládajú pozitíva: https://youtu.be/RwlHJlnh8oc

Reagovat
smazaný uživatel

To je akurat ista skupina nymandov. Ale to mas viacmenej vsade, toto je v pohode, v mnohych kutoch sveta su fanusici horsi a na stadionoch byva o dost vacsi masaker. To som vtedy pocul, zrejme tym chceli akosi naznacit ze nie su zrovna spokojny s rozostavenim...

Reagovat
Rudnevs

Nj, fanúšici Bayernu by sa mohli inšpirovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas co sa tyka Bayern tak tam atmosfera urcite nie je najhorsia. To je trosku problem velkoklubov. Ta atmosfera. Pretoze na nich ide velmi vela sportovych turistov co si chcu len pozriet futbal a vidiet jeho najvacsie hviezdy,pricom to mozu spravit aj doma v telke. Chcem tym povedat ze turisti v zlozeni deti a dochodcov ti atmosferu nikdy nespravia. Napr. v takom Milane je to horsie, na Barcelonu, Real ci Manchester United - tam snad atmosfera nebola nikdy ziadna. Mne pride ze fanusikovia Bayernu su minimalne na vyjazdoch slusny.

Reagovat
Jeňa

Dobrý přestup pro obě strany. St. Pauli ten střed zálohy strašně hořel

Reagovat
Rudnevs

Môže sa dostať opäť do formy. Určite to neni jediná posila pre St. Pauli, vraví sa aj o Boydovi, alebo Baumjohanovi. Navyše už prišiel Thy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neyjrayx

já myslím že tady není skoro nikdo kdo by nepřál aspon trošku St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Ale je ... HSV 1887.

Ja (ako nemal by som) ale tiež ich mám trocha rád, páči sa mi ten štadión a očividne sa páči aj HSV ...

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion maju pekny,to sa musi zhorsit. Ich "fans" sa radia medzi tych,ktorych by si stretnut urcite nechcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie zhorsit ale uznat*! Uz neviem co pisem ...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tottenham nakoniec na hostovanie ku nam Kevina Vimmera asi neuvolni. moc tomu nerozumiem sak tam moc nenastupuje. Takze asi na hostovacku ten Holger/traged Merino...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Merino není CB ale DM.

Reagovat
Rudnevs

Ďaľšie OT: Kutschke sa pravdepodobne bude musieť vrátiť na Rückrunde do Nürnbergu. To je škoda, som si myslel, že ho vykúpili nastálo. Odchovanec a jediný rodák z Dresdenu v kádri Dynama.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele