Malinovskyj odchází z Atalanty, jeho novým působištěm bude Marseille

09.01.2023, 18:10
Aktuality
Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Olympique Marseille posílí Ruslan Malinovskyj z Atalanty Bergamo. Ukrajinský reprezentant přichází na půlroční hostování s opcí...

Malinovskyj na podzim s Atalantou prodloužil smlouvu do roku 2025, nakonec však mění působiště. Orobici za hostování obdrží tři miliony eur, dalších 10 milionů eur mohou dostat při aktivování opce. Pokud by 29letý záložník pomohl OM do Ligy mistrů, jsou ve hře další tři miliony eur na bonusech.

Ukrajinský reprezentant přišel do Atalanty před třemi a půl lety z Genku za 13,6 milionu eur, během zmíněného období nastoupil do 143 soutěžních zápasů s bilancí 30 gólů a 28 asistencí.

Nová akvizice by měla v Marseille nahradit jiného středopolaře Gersona, jenž se vrátil do Flamenga, dlouhodobě na marodce je navíc jiný ofenzivní záložník Amine Harit.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (24)

Přidat komentář
mastakillah

Reagovat
Seydou Doumbia

skvělý hráč pro om wow

Reagovat
Israha

Náhrada za Gersona, který si evidentně na osobní nesedl s Tudorem, dobrá. Ale za Harita ještě někdo musí přijít, 17 hráčů do pole (bez juniorů) je na celou půlsezonu pořád strašně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná práce od sportovního úseku Atalanty.

Poslat hráče pryč ve správnou chvíli, kdy už nemá co dát, a ještě za něj dostat skoro totéž, co zaplatili při koupi.

Reagovat
Furia Ceca

A co tam byl za problém? Mně přišlo, že spojení Ruslana s Atalantou je oboustranně v pohodě, navíc ještě na podzim s nima prodloužil smlouvu – a pak najednou v prosinci čtu zprávy, že asi půjde pryč...?

Reagovat
mastakillah

Přesně. Navíc je škoda, že takový hráč jde pryč z ligy

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Marv

Vztah s trenérem nebyl úplně ok..

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnul bych že se mu nechce dřít, Gasp ty hráče ždíme na Magatha.

Výkonnostně už to možná taky nebylo ono. Atalanta letos hraje jinak. A tak to možná jen zavčasu točí, omlazují. I když Malina není starý hráč.

Reagovat
10

co je za umění prodělat na hráči, kterýho mohli ještě před rokem prodat za 30+?

je to další hráč, kterej narazil na Gaspovo ego, Papu by mohl vyprávět...

Reagovat
smazaný uživatel

Loni ho potřebovali.

Bude mu 30.

Reagovat
Truffaldino

Kdyby takovou nabídku Atalanta dostala, tak jsem si jist, že by odešel, o jeho odchodu se psalo dost dlouho. ČÍsla měl krásná, ale Gasp z něj chtěl mít nového Iličiče, což se nepovedlo, a mě se třeba ani herně tolik nelíbil, měl krásné momenty, střely, ale kolikrát se nechal lehce odstavit od míče. Je mu skoro 30, smlouvu měl na rok a půl, za mě v pohodě přestup.

Reagovat
FC Porto FC

Super přestup pro OM

Reagovat
Pharrell

OM super player pro ně

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Maršal Malinovskyj!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
raduinho

Reagovat
Gedofrey

paráda

Reagovat
Nieuwendyk

OT: prosím odborníky z Ligue 1 o radu - v září chci jet do Nice na RWC, nevíte o nějakým dobrým ubytování? Aby to nebylo za extrémní raketu. Chci jet se ženou, takže něco jako spíš na pohodu Díky!

Reagovat
verv

Asi 3 roky zpátky jsme se ženou bydleli tady: https://www.airbnb.cz/rooms/5323525?source_impression_id=p3_1673438463_kxVZ3%2F1b4Nxf%2F344&modal=PHOTO_TOUR_SCROLLABLE

Pokud nemáš problém s Airbnb. Nic velkýho ale pro dva úplně ideální, s posezením na dvorku a tehdy za výbornou cenu (nevím jak moc se za tu dobu změnila), celkem blízko do centra i k moři.

Reagovat
Nieuwendyk

Díky moc!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele