Maldiniho čeká jubilejní tisící zápas

16.02.2008, 15:57
Aktuality
Paolo Maldini se chystá pokořit další velký milník. Již nyní legendární obránce a symbol AC Milán má na svém kontě 999 soutěžních startů a právě dnes by měl dosáhnout oné bájné tisícovky. Stane se tak v případě, že trenér Carlo Ancelotti dá svému kapitánovi důvěru ve večerním utkání na hřišti Parmy...

Je tomu již 23 let, co se Maldini poprvé objevil na italských prvoligových trávnících. Vůbec poprvé nastoupil 23. ledna 1985 proti Udinese a od té doby uplynulo již 8 427 dní. "Serginho se mě vždy ptá, kolik nocí jsem již strávil poté, co jsem byl nominován k zápasu. Odpovídám mu, že už jich bylo docela dost. Druhou stranou tohoto milníku je, že se mi vyhýbala vážná zranění, hrál jsem za skvělý klub, k tomuto sportu jsem měl zvláštní vztah a vždy mě bavil," říká muž, na něhož bude večer upřena velká pozornost.

Maldini za sebou má již řadu nezapomenutelných zápasů a s ním v sestavě se Rossoneri šestkrát radovali z výhry 6:0. Sám obránce z nich nejvýše řadí utkání s Interem Milán. "Vybavuji si pohled na světelnou tabuli a výraz mého otce, který byl na lavičce. Nebyla to skvělá sezona, ale derby nás strašně potěšilo. Není obvyklé vyhrát tak velkým rozdílem. Inter jsme během zápasu respektovali. Není to jako když zápas skončí výsledkem 2:0 nebo 3:0, ale na konci pak cítíte i lítost nad tím, že jeden tým prohrál tak vysoko," vzpomíná Maldini.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Jo !

Reagovat
smazaný uživatel

Klubista a borec

Reagovat
smazaný uživatel

maldini je kral

Reagovat
sansiro

Je to jeho poslední sezóna! Bojujte... Grande Paolo

Reagovat
dadoprso

Myslim, že co do věrnosti svýmu klubu, se mu nemůže z dnešních hráčů nikdo rovnat. V minulosti snad jen Franco Baresi

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna Totti ktery je odmalicka v AS Rim a myslim,ze tam bude urcite dokonce kariery,tedy pokud o nej AS neztrati zajem a on nebude chtit jeste koncit s fotbalem,ale to se asi nesejde

Reagovat
Inzaghi

Totti je záložník a to je přecejenom rozdíl. Tak dlouho jako Paolo určitě nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak podle tebe zavisi pozice na hristi s klubismem? Zajima me to...

Reagovat
Inzaghi

Říkám,že i když bude hrát Totti dokonce kariréry,nebude nikdy takovým symbloem klubismu jako Maldini. A víš proč? Protože je záložník a nebude hrát tak dlouho jako Paolo. Pochopeno?

Reagovat
Inzaghi

Myslel jsem samozřejmě dokonce kariéry v AS..

Reagovat
smazaný uživatel

este Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Paolo: legenda a můj nejoblíbenější hráč, na to, kolik je mu let hraje neuvěřitelně a v mnohém převyšuje daleko mladší fotbalisty. Stoperská dvojice Nesta - Maldini je i teď pořád nejlepší na světě. S koncem jeho kariéry se uzavře jedinečná kapitola historie AC i italského fotbalu (naštěstí má prý hodně talentované syny ). Přeju mu ať se rozloučí jak se na legendu patří: vítězství v CHL (mimochodem bylo by to poprvé kdy to nějaký tým obhájil)

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk je dole!

Reagovat
Radin

Hmm je to mazec ,kdo z fanoušků AC si dokáže představit AC bez Maldiniho?Je to borec a nikdy sem si nevšiml,že by vystupoval nějak blbě v tv atd,prostě gentleman z Milána

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele