Personální revoluce v AC Milán, majitel klubu vyhodil ikonu Maldiniho

06.06.2023, 10:00, aktualizováno 06.06.2023, 18:42
Aktuality
Paolo Maldini (© AFP)

Pondělní schůzka v milánském klubu, na níž se měly řešit otázky ohledně následující sezóny, vyústila v konec sportovního manažera Paola Maldiniho. Spolu s ním odejde i jeho spolupracovník Frederic Massara. Důvodem měly být velké neshody s majitelem klubu Gerrym Cardinalem, který se rozhodl pro ráznou čistku.

Podle zpráv webu Calciomercato měli Maldini a Massara v pondělí setkání s majitelem Gerrym Cardinalem, na kterém se měly řešit strategické otázky pro novou sezonu. Po neshodách ale šéf firmy RedBird Capital Partners, která od loňského roku italský velkoklub vlastní, Maldiniho vyhodil.

To předznamená celkovou transformaci sportovního vedení klubu, ve kterém měli Maldini a Massara na starosti přestupy a vyjednávání smluv. Informaci zveřejnil na svém twitterovém účtu respektovaný novinář Fabrizio Romano a následovala ho řada médií, dnes odpoledne pak přišlo i oficiální potvrzení ze strany Rossoneri.

Web Tuttomercato přišel se zprávou, že výsledek schůzky je dalším z dramatických momentů ve sledu událostí mocenského boje, který v organizaci probíhá. Hlavní roli má převzít generální ředitel Giorgio Furlani, jenž místo Maldiniho měl řešit v posledních týdnech prodloužení smlouvy s útočnou oporou Rafaelem Leaem.

Do mozaiky zpráv zřejmě patří i informace z Lazia, kde v pondělí ráno oznámil sportovní manažer Igli Tare, že neprodlouží svou smlouvu pro další sezonu.

Pro milánské fanoušky je konec Paola Maldiniho v klubu velmi bolestivý. Bývalý italský reprezentant v klubu strávil celou kariéru nejprve jako hráč a od roku 2018 jako člen managementu. Legendou AC Milán je i jeho otec Cesare Maldini. V klubu vyrůstali i Maldiniho synové Christian (26) a Daniel (21). Mladší z nich je stále kmenovým hráčem AC Milán, ač v uplynulé sezoně hostoval ve Spezii.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rambousek

Komentáře (123)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Nepochopitelné..

Reagovat
maras93

Aneb jak mít zkurvenej minimálně celej den hned od rána.

Je mi jasný, že Paolo chtěl nějaké peníze navíc na posílení kádru (+ co jsem zahlédl, tak víc pravomocí), kdežto ten vocásek Gerry chce kupovat mladý hráče, který pak prodá za draho. To asi nebude těžký uhádnout. Každopádně dovolit si vyhodit ikonu a člověka, který má velký podíl na pozvednutí AC je hodně velká troufalost. Doufam, že to dají fans v Miláně pořádně najevo.

Reagovat
Pettirosso

Filozofie kupovat mladé hráče a pak je prodávat za draho je v souvislosti s klubem jako AC Milán na kriminál. Je mi z toho smutno i jako fandovi Juve.

Reagovat
maras93

Tak pokud se jedná o investice do nadějného mladého hráče, tak samozřejmě OK. Pokud se má jednat o styl Arsenalu, který vychová mladé hráče, kteří mu pak utečou, tak to je hnus. Po letošní sezóně je evidentní, že na některých postech je potřebná vyšší investice, čehož si podle mě M&M byli vědomi,..

Každopádně hodně hráčů, neli každý, který kdy podával rozhovor, tak mluvil o hodně pozitivně i o Paolovi ať už co se týká vlivu na jejich příchod, tak i jeho přítomnosti s kabinou. Tohle podle mě bude velkej průser.

Reagovat
Manik...

Reagovat
DelPiero137

Ako poznamenal 10, USA-business. Historiu, nostalgiu, tradicie maju u predele. Prachy na prvom mieste. Neverim ze to pisem ale v tomto su sejtkovia lepsi...

Reagovat
exot12

Hlavne, že sa nadáva na ropákov ako kazia futbal a keď niekto berie futbalový klub ako firmu a očakáva, že si na seba firma zarobí tak je to zase zle

Mňa by zaujímalo, či si ty požičiavaš peniaze na chlast, cigarety, drogy a ženy, pretože to presne popisuje tvoj komentár.

Profesionálny futbal je v prvom rade business, úplne rovnako ako je Netflix, kino… alebo ak tam očakávaš, že niekto zafinancuje film a ty si ho pozrieš zdarma?

Ak sa ti to nepáči, odporúčam návštevu okresné preboru, ten sa robí pre zábavu.

Reagovat
DelPiero137

AC vymackalo maximum co slo z toho kadra, miestami to bol az zazrak co sa podarilo. AC bez LM bude problem. Riesit posily je uplne normalna vec. Ako prve musis do toho nasypat peniaze, stabilizovat klub, prijmy, umiestnenie a potom sa mozes zamerat zistky. Ak bude AC pravidelne v LM, zarabat tam na pomery SA slusne peniaze, hraci sa zviditelnia, zvysia svoju hodnotu, potom moze aj majitel pocitat s navratnostou investicie. Toto moze byt krok aby sa AC opat motalo okolo priecok mimo poharov, s hracmi ktorych ani nepojde extra spenazit.

Reagovat
Rudnevs

A bude vôbec ešte komu predávať, keď už i tie najslávnejšie kluby ako AC idú raziť stratégiu “lacno kúpiť, draho predať”?

Reagovat
Salfovic

20 anglických klubů to jistí, holt i AC bude prodávat své hvězdy do takového Burnley

Reagovat
maras93
Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PISTOLERO

Sebedestrukce

Reagovat
fRRR

Nikdy jsem si nemyslel, že to řeknu, ale bylo by lepší, kdyby AC vlastnili Saudi. Investivní americká společnost, rovná se posedlost výdělkem a nechápání identity klubu. Odvolání Maldiniho bude mít podle mě ohromnej dopad na psychiku a soudržnost všech v klubu.

Reagovat
Largo

Neházel bych to tak úplně do jednoho pytle. V Římě máme s amíkama svý zkušenosti, ale zrovna Friedkini dělají maximum.

Reagovat
1899-1995

Začátek konce.

Reagovat
rossoneri89

samozrejme ... preco nespravit problem a 4 kroky spat v rozvoji ... mat takychto nahlavu blbcov ako majitelov je fakt vyhra .... Maldini s Massarom chceli peniaze na prestupy tak ich vyhodili ... teraz tam daju nejakeho niktosa ktory bude akurat majitelom liezt do prdele ... mat za majitelov finanacnu skupinu je fakt nahovno ...

Reagovat
rossoneri89

Berlusconi ked predaval klub povedal ze sa s tym neponahla lebo chce aby novy majitelia milovali klub tak ako on .... nakoniec klub predal cincanom co na to ani nemali peniaze a potom prechadza klub od jednej financnej skupiny do druhej ... zlati arabi ... ... Scaroni & Cardinale FUCK YOU

Reagovat
Salfovic

Proč to vůbec prodal? Jestli ho to přestalo bavit, tak proč pak kupoval Monzu.

Reagovat
exot12

Pretože to nie je totálny idiot a nechcel prísť o svoje love za pár rokov?

V AC pálil za sezónu toľko prachov, ktoré spáli v Monze za niekoľko rokov a nakoniec môže na tom zarobiť. Spraví z toho priemerný alebo nadpriemerný klub a predá to.

Reagovat
Salfovic

Tak ale to zrovna u něj nebyl takovej problém, ne ?

Reagovat
Rox

Tohle je daleko horší, než nepostoupit do LM. Vracíme se do středu tabulky a možná na tom budeme nejhůř v celý historii. Majitele dali jasně najevo, že nehodlají investovat ani cent a že jim jim je klub úplně u prdele. To už jsme tak nějak všichni věděli, když chytal po cast sezony amaterskej brankář a oni nebyli schopný přivést normální náhradu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Hm a vypadá to, že hráči jsou solidně nasraní, nedivím se..

Reagovat
Hachim Mastour

Niekedy je dobré po legendárnej kariére odísť na dôchodok a nevnucovať sa do funkcie. Takto to často dopadá

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
maras93

Z velký části to beru jako trolling. Myslím, že výsledky AC po a před příchodem Maldiniho hovoří jasně.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pistacik11

Ty si klasicky mimo

Reagovat
Hachim Mastour

Trollil som. A čo sa týka DAC, sú dve možnosti: 1. Buď akceptovať, že majú nárok na výhru titulu, aj keď ich nemáš rád a že ak podávajú dobré výkony tak si ho aj zaslúžia. (Nehovorím, že ho museli vyhrať, vyhráva ten, kto má viac bodov) 2. Alebo Dunajskú Stredu ako celé mesto odovzdať Maďarsku.

Reagovat
pistacik11

Dunajská nech ide kľudne Maďarsku, ak to tam tak budú obyvatelia cítiť. Ale Ring nech nám nechajú

Reagovat
Eldarion

Ten odchod sa dal bohužiaľ čakať, keď pred pár týždňami začali cirkulovať tieto news, viacero hráčov pridalo/zdielalo fotku s Maldinim a pod., čo asi nebude náhoda a určite takéto rozhodnutie nebolo z dňa na deň. Minimálne po minuloročnej ságe a predĺžení ich zmlúv na poslednú chvíľu.

Ak boli tie vydarené prestupy naozaj skôr zásluhou Moncadu a nie M&M, toto môže byť ten dôvod, že Američania neveria schopnostiam Maldiniho a Massary, ktorí bohužiaľ aj stoja za tými failami s Donnarummom, Kessiem, Hakanom ... Američania pustiť peniaze budú vedieť, toho by som sa nebál, ale asi tam chcú dosadiť "schopnejších" ľudí. Tareho odchod z Lazia nakoniec možno s týmto bude súvisieť.

Paolov ďalší odchod bude bolieť, ale po minulom lete, očakávaná vec...

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Kaka14

ano s Donnarummom, Kessiem, Hakanom .... takisto nastavena zmluva s Diazom... prestup De Ketelaera... to boli velke faily .... uvidime ktorym smerom pojdeme ...

Reagovat
exot12

Komu chýba Dollarumma?

Kesie hral veľmi dobre v poslednej sezóne?

V Barce po príchode tiež neoslnil ak sa nemýlim.

Reagovat
Eichel

On nebol zlý, keď hral ale on sa proste do toho tímu nehodí a nedostával veľa šancí. Nebolo by to tak že by hral dosť ale bol mimo. On je fajn hráč len podľa mňa ho priviedli len preto že bol zadarmo a potom sa zamysleli, čo vlastne s ním

Reagovat
Rybinho85

Kessie je skvělý hráč, jen to není hráč pro Barcelonu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JeséRodriguez

Místo Krunice bych ho vzal zpátky okamžitě

Reagovat
Rybinho85

To snad každý.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Rybinho85

Tak tady asi nejde o to, že někomu chybí. Ale o to, že prostě tři hráči s celkovou hodnotou přes sto mega odešli zadarmo. A to faily prostě jsou.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kaka14

Donarumma nechyba, ale chybaju financie z neho, ktore sme stratili (min. 70M) ..... a Kessie a Hakan chybaju urcite ....

Reagovat
celeb

v Barce za mna velka bieda. Ak by bol na hostovacke, uz by bol spat.

Reagovat
Rox

Ty jsi nějakej placenej komparzista od Redbird? M+M dokázali vyčarovat z hovna bič, po semifinále LM jen chtěli, aby se do klubu investovali peníze aspoň trošku adekvátní cílům klubu, to se samozřejmě majitelům nelíbilo a tak s nima vyrazili dveře. Naštvaný jsou i hráči a místo posil se akorát budeme strachovat, aby neodešel Leao, Theo a Maignan.

A oni pustí nějaký peníze? Proč nepřivedli nikoho minulý léto? Proč chytal amatérskej brankář? Ty jsi fakt strašně mimo.

Reagovat
Eldarion

Naštvaní sú hráči povedal kto? Noviny? Leao dal jeden status a aj to emoji a už zrazu sa celá kabína búri, veríte všetkému ako ovečky.

Keby si trošku poštudoval, zistil by si, že prestupy hráčov sa odkladali kvôli predaju klubu ktorý nebol ešte dokončený a nebol ani budget. Ten nakoniec dostali, minuli mimochodom najviac zo Serie A a s prehľadom najhorší prestupak, kde jediná posila bol pol roka hrajúci Thiaw za 7 mega.

Nikto nedehonestuje prácu Paola a Massary, ale presne pre tupcov ako ty sa potom šíria tieto fantazmagorické články od tuttosportu, calciomercata a podobne.

Reagovat
Rox

Prodej klubu se odkladal snad přes zimu? Tahle výmluva byla skvělá, ale v zimě se krásně ukázala pravda, když jsme nebyli schopný investovat 5 mega do brankáře. A ano, kabina bude naštvaná, nejen, že se o tom píše, ale je jasný, že klubová legenda jako Maldini, která dělá svou práci skvělé, se nějakým způsobem podepíše i na hracích.

Reagovat
bobis21

No minimálně do zimy to trvalo určitě. Něco takového se nestane za den

Reagovat
maras93

Moncada je třeba našel, ale Paolo byl podle mě ten, kdo je přesvědčil a "staral se o ně". Uplně bych nezatracoval přínos M&M v rámci jednotlivých přestupů. Co jsem četl rozhovory, tak hodněkrát byl zmiňován jako pomyslný jazýček na vahách právě Maldini. To že to hráče nepotěšilo není, dle mého, uplně mimo a výmysl médií. Neřikam, že se převrátí celá kabina, ale vliv to mít bude.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
SunFells

A Leao je uvězněn.

Reagovat
zurix_new

Když za něj někdo nabídne velké prachy tak půjde tak jak tak.

Reagovat
10

Amíci podle mě určitě nebudou odmítat nabídky 80+m

Reagovat
raduinho

výborně, ted už tam není jediný sympaták

Reagovat
Tsigi

Udělat to dva dny potom, co Leao podepíše smlouvu je neuvěřitelný svinstvo. Teda nechutný by to bylo i bez toho. Pokud má hrát v týmu bez ambice za půl peněz, tak by měl jít pryč.

Vítězství v lize, semi v LM, postup do LM. Teď to vypadá na návrat do let po prodeji Zlatana a Silvy.

Pokud je plán dělat z AC tým jak Lipsko...........

Reagovat
cr7sux

Reagovat
LAM

Loni titul, letos semifinále LM donedávna zcela průměrného AC a nakonec konec trenéra

Reagovat
Largo

Pioli ale nekončí.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Shevchenko

Před třemi roky Maldini tvrdil, že je potřeba se dostat do LM třikrát v řadě, abychom mohli dělat velké nákupy. Nedivím se že neustoupil, těch bídných let už prostě bylo moc. V Anglii utrácí miliardy kdejaká chcanka a my nejsme schopni trochu zainvestoval. Jako nevím co má Cardinale v plánu ale rozesrat si tímhle celý klub je majstrštyk. Maldini bude moc chybět, minimálně jako spojka mezi týmem a vedením byl skvělý.

Reagovat
janinho

majiteľ tomu zjavne rozumie lepšie jak klubová legenda co AC zasvätila celý život a rešpektujú ho fans všetkých klubov. minule pred semifinále LM keď davali štúdio anglani tak Henry, Carra a Richards keď mali možnosť hovoriť s Paolom tak prepli v sekunde do módu 12 ročných chlapcov keď stretnú Messiho alebo CR.

toto ten majiteľ nerozchodi. bud ustúpi alebo práve urobil najhorší obchod.v živote.

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlasím, že majitel tomu rozumí lépe. Mj. i proto je vlastníkem klubu, zatímco legenda je (byla) jen sportovním ředitelem ...

Reagovat
bobis21

Vlastním auto, to znamená, že o autech vím víc než ti kdo je navrhují a vyrábějí.

Reagovat
verv

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Spalovač šancí

Nikoliv auto, nýbrž automobilku ...

Reagovat
bobis21

A kdo ví víc o F1? Akcionář Mercedesu, nebo Toto Wolff?

Reagovat
Eldarion

Adrian Newey

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Spalovač šancí

Bude-li mít Mercedes kontrolního vlastníka, tak tento ...

Reagovat
bobis21

Ani náhodou

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
mistr129

Akcionář Mercedesu Toto Wolff

Reagovat
bobis21

No většinový akiconář není. Menšinový může být klidně i Maldini v AC.

Reagovat
mistr129

Většinový ne, ale největší (spolu s dalšími) ano

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
janinho

jasne, vlastnici akcii byvaju najtechnickejsi ludia vo firmach. ty uz prosim ta nic nepis. lebo by si ma mohol zacat presviedcat ze berlusconi vedel o futbale viac nez carlo alebo capello.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Salfovic

Já nechápu, že ti to lidi pořád žerou

Reagovat
nani92

Berieme

Reagovat
Kaka14

nechcem mat unahlene zavery, ale vyhodit najvacsiu legendu klubu hned po tom ako predlzi hrac s najvacsou hodnotou .. to je cista kalkulacia co nevesti nic dobreho ... dalej je jasne, ze by minimalne hraci ako Theo, Leao a Maignan mohli ist kludne za lepsim a nepredlzovat, keby nebolo Maldiniho .... takze mame tu zase tu podobnu situaciu ked predal Berlusconi cez noc Zlatana a Thiago Silvu v 2012 ...

Reagovat
Kaka14

na druhej strame doplnim .... ze skor bude rozhodujuce ako sa zachovaju dolezity hraci v tyme k tomu ...a naskytuje sa tu zase dalsia moznost pre Ibrahimovica, aby ostal v Milane a tym by to prebrala dalsia legenda

Reagovat
10

Inter se musí smát, jak se konkurence sama rozkládá. Přitom ani nemusí dělat nic zázračnýho, stačí to tak nějak držet, dělat aspoň trochu logický kroky a hlavně se nestřílet do vlastních koulí.

Reagovat
netopier

Reagovat
noustres

Inter by měl mít zájem na tom, aby AC bylo silné. Takhle ta liga bude ještě nudnější.

Reagovat
DelPiero137

Taliani robie vsetko preto aby som ich prestal mat rad. Squadra, Juve, AC....

Reagovat
zurix_new

Prodloužíme naše třicátníky v obraně a ještě přijde 33 letý Nacho ať to trošku omladíme A příští rok na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je favorit už teď.

Reagovat
celestial-

Bohužiaľ to asi nie.. Neviem si predstaviť kto bude hrať v útoku.. Inter ma šťastie, že Dzeko nestarne.. Alebo aspoň nie tak rýchlo.. Ale spoliehať sa na neho ďalší rok by bol fail..

Reagovat
snuff24

A kdo je favorit

Reagovat
Bandita_Harry

SSC

Reagovat
celeb

ak predaju Osimhena, bez ktoreho hrali tuzku, tak to budu mat velmi tazke s obhajobou. Navyse Spalletti skoncil. Tipovat favoritov bude rozumnejsie az v auguste, ked sa vykrystalizuju kadre.

Reagovat
Bandita_Harry

Beriem to k momentálnej situácii ADL sa vyjadril že Osimhena nepredá. Dúfam ze nájdu schopného manažéra.

Reagovat
celeb

No to uvidime, ci si ho skutocne udrzia. Konci Benzema, MU musia kupit hrot, CFC tiez, Bayern - otazne, ci im staci MCM. Hrot by sa hodil aj LCF po odchode Firminha napr. Ja si myslim, ze hlavnym cielom pre ADL bolo vyhrat scudetto, otazne je, kolko je ochotny obetovat aj na obhajobu.

Reagovat
Bandita_Harry

Bayern by takú palku asi nezaplatil a

s Realom sa spájajú iní hráči, MU asi zoberú Kanea, LFC ma hráčov do útoku dosť a pochybujem ze Chelsea zaplatí toto leto 150 za útočníka. Myslím ze ho udržia ešte na rok.

Reagovat
10

ano, to stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Massara prosím do AS.. a Pinto ať řeší infrastrukturu a mládež.

Reagovat
Truffaldino

Chtěl bych jedině Moncada, ale ten společně s Furlanim převezme role po M&M.

Reagovat
smazaný uživatel

Ricky dělal už s Walterem, Saba ho hodně chválil.

Možná že ve dvojici s Frantou.. ale kdo ví. Každopádně Pinto potřebuje svojeho Ruie Costu.

Reagovat
Truffaldino

Tenkrát se za něho tuším přimlouval i sám Spalletti po odchodu Saba, ale Pallotta chtěl Monchiho... Já si v AC si nejvíce cením skautingového oddělení, tedy Moncadyho s kolektivem, a pak toho propojení A-týmu a vedení s přátelskou atmosférou. To je obrovský přínos M&M, ale na podobnou činnost si může AS přivést své legendy a Massaru bych chtěl nejdříve vidět ve vedoucí roli v některém z menších klubů, kde by se jeho práce a schopnosti na přestupovém trhu a při skladbě kádru ukázaly naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu.

Reagovat
Pipo123

Tare

Reagovat
Salfovic

Tak to je hodně velká paráda To, že se bývalí hvězdní fotbalisté stanou i kvalitními trenéry/manažery je velká vzácnost. Maldini to dokázal ... tak ho vyrazí

Reagovat
Morgue

Tak to bude teď AC Milan jak spaghetti s kečupem...

Reagovat
Rudnevs

Legenda. A keď sa pozriem na výsledky, očividne i ako manažér schopný človek. Tri či štyri roky dozadu by som ho ako manažéra šmahom ruky vymenil za Rangnicka, ale čo spolu s Piolim a spol. dosiahli, fakt rešpekt. Snáď odchod jeho a Ibru neznamená opäť úpadok AC.

Reagovat
Sosi

Proč tu píšou samí Slováci?

Reagovat
Greaber

Asi tam bude Serie A víc oblíbená, než u nás, což je škoda.

Reagovat
Bandita_Harry

Veľmi ti to vadí?

Reagovat
j_mrazik

Protože tam měli Hamšíka a Lobotku.

Reagovat
Zark

Kucka a Škriniar a možná desítka dalších. Poslední roky jsou Slováci v Itálii oblíbení

Reagovat
DelPiero137

Pride mi za najviac Slovakov ktori su tu 10 a viac ma AC

Reagovat
kbtk23

Slováci jsou úplně v klidu

Reagovat
ACSeRw!n

vterky

Reagovat
Kaka14

Ibra by vraj mohol nahradiť Maldiniho ….. začína sa o tom čoraz viac špekulovať

Reagovat
Morgue

No ale pokud se Gerry nepohodl s Maldinim, tak bych chtěl vidět jak se dohodne se Zlatanem...

Reagovat
Kaka14

To je pravda

Reagovat
1899-1995

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele