Mainz přišel o kapitána, Baumgartlinger jde do Leverkusenu

19.05.2016, 14:33
Aktuality
Mainz v letošní sezoně vybojoval šestou příčku tabulky německé nejvyšší soutěže a jeho fanoušci se tak mohou těšit na Evropskou ligu, problém pro ně ovšem znamená ztráta kapitána. S týmem se loučí Julian Baumgartlinger, který se stal novou posilou Bayeru Leverkusen...

28letý rakouský záložník strávil v Mainzu pět sezon a smlouvu měl ještě na tři roky, chtěl si ale vyzkoušet fotbal na vyšší úrovni. Právě proto se rozhodl uplatnit klauzuli zakotvenou v kontraktu, jež mu umožňovala přestoupit do jiného celku za čtyři miliony eur.

"V Mainzu jsem zažil skvělé a úspěšné období, ale chtěl jsem udělat další krok. Bayer 04 Leverkusen je pravidelným účastníkem Ligy mistrů a právě tuto úroveň si chci vyzkoušet, rád bych nastupoval proti nejlepším hráčům Evropy. Mám velkou radost, že jsem dostal šanci v Leverkusenu," sdělil Baumgartlinger po podpisu čtyřleté smlouvy.

Finance získané prodejem Baumgartlingera nyní Mainz použije na příchod Jhona Córdoby. Kolumbijský útočník zde letos hostoval z Granady a německá strana se rozhodla změnit hostování v trvalý přestup, celá transakce jí má vyjít až na šest a půl milionu eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach ty výkupky Smůla pro Mohuč a dobrý posila pro Leverkusen i když jak už tady bylo několikrát řečeno, těch střeďáků mají dost a bude to asi znamenat pro někoho konec.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě divnější je to z toho pohledu, že on právě ani není nikterak lepší, než jakýkoliv z těch jejich střeďáků. Řekl bych, že když někdo musí odejít, tak právě Baumgartlinger, který sotva přišel

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Smola pre Mohuč. Išiel do totálne nudného komerčného klubu, ale radšej bude hrať LM než EL (peniaze :D ). Na druhú stranu som radšej než keby išiel do Lipska, čo sa ani klubom nedá nazvať

Reagovat
JozkokozleJ

Aspon, ze je Mainz uz nasadeny do skupiny EL. Tiez sa priklanam k tym nazorom, ze Baumgartlinger je pre Mainz ako stvoreny, a prave tam dosahuje svoj futbalovy vrchol. V Leverkusene na neho caka az prilis vela nastrah, ktore ho mozu pokazit. No, ale keby som bol na jeho mieste, tiez by som siel

Reagovat
db18

Spíš to až moc nechápu z pohledu Leverkusenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to pochopíme s postupem času, až se trochu rozhýbou vody po Euru. Kolik z těch střeďáků je v nároďácích? Třeba prostě počítají s nějakým prodejem, který teď už může být rozjednaný

Reagovat
db18

Leverkusen tam má dvě křídla... A když se podíváš na sestavu Leverkusenu, tak je DM/CM společnně s útokem post, na který nemusí přivádět vůbec nikoho...

Bender, Kampl, Aranguiz, Frey, Heinrichs, Kramer, Ramalho...

A to máš hráče na dva posty (i když Heinrichs se začíná prosazovat na RB - a s Ramalhem se asi bude počítat na CB, jestli odejde Toprak, i tak ten střed mají luxusně obsazený)

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tím samozřejmě souhlasím, ale právě proto, že mi to taky nedává smysl, tak si myslím, že za tím možná bude něco, o čem nevíme

Reagovat
Rudnevs

Kramera chce Gladbach, ktorý bude mať peniaze za Xhaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa teší že skončili šiesty a že idú do skupiny. Je to sympatický tím prezentujúci sa atraktívnym, behavým a útočným fotbalom a do Európy sa dostal oprávnene teraz ale naspäť k Jensovi myslím že do Mainzu patrí a v Leverkusene, ako už spomínal napr. jinis vyššie bude skôr striedať, stejne ako iný. Je iné hrať LM ako EL, lenže mám pocit že on v LM mnoho zápasov neodkope.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to nechápu, teda. A zajímalo by mě, co si od toho slibuje on, když mu musí být jasné, že rozhodně není volba do základní sestavy (a možná ani na lavičku)

Reagovat
Werkrider

Kicker ho zhodnotil ako 13teho najlepšieho stredopoliara ligy, Kampl bol ôsmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je na někoho, kdo ještě na podzim hrál na křídle, dost vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že odchádza práve teraz keď sa dostali do skupiny EL, snáď ho nahradia a v skupine niečo uhrajú, v Európe je dôležité mať pevný stred.

Inak už som myslel, že nie je preview k baráži, lebo nezobrazuje ho pri článkoch, no objavil ho som ho napravo pri zápasoch dňa.

Reagovat
Rudnevs

Mainzu sa to pekne rozpadá: Odišiel Heidel. Odišiel Baumgartlinger, následovať bude Karius. Človek by si povedal, že ako každý rok to nahradia dobrými prestupmi, lenže tie robil najmä Heidel, ktorý je preč ... a už vlastne minuli 8 miliónov ( Baumgartlinger ide za 4, takže sú v mínuse už "len" 4 milióny ) ...

Reagovat
Rudnevs

OT: Benjamin Hübner oficiálne v Hoffenheime. ( síce je to Werksverein, ale Nagelsmann je snáď druhý najväčší sympaťák z pomedzi trénerov ... a skladá sa to parádne ).

https://pbs.twimg.com/media/Ci1OJFOWsAAWggx.jpg

Reagovat
db18

Paráda, tak aspoň FCI sestoupí.

Reagovat
Rudnevs

To by muselo odísť tých hráčov viac. ( Groß, Matip, Lezcano ... Özcan už odišiel ale )

Reagovat
db18

Hlavně odešel trenér a nečekám moc ,že by nový trenér dokázal navázat na senzační první sezonu...

Reagovat
Rudnevs

Aha, no to je fakt. Na to som takmer zabudol ...

... ale Kauczinski vyzerá ako schopný človek a netreba zabúdať na silnú automobilku.

Reagovat
db18

+ da Costa odešel

Reagovat
Rudnevs

Toho nepovažujem za nejaku veľkú oporu. Inak za ním do Bayeru mieri aj Özcan.

Reagovat
db18

Dle Kickeru je Bayer hodně blízko přestupu Vollanda z Hoffenheimu. Schmidt si jeho příchod přeje již delší dobu a nyní mu vedení zřejmě vyhoví. Cena by se měla pohybovat mezi 15 a 18 mil. €

Reagovat
smazaný uživatel

wow.. ti začínají být fakt nebezpeční (aby se Arneho slova nakonec fakt nenaplnily)

Reagovat
stas87

Skoda ze prevahali vhodny moment na predaj Calhanoglua.Hoffenheim strati hodne ale ta suma to vyvazi,Rosen to rozhodi do troch ci styroch hracov.A casom snad zapoji do acka svojich mladikov,uz som o nich pisal.

Reagovat
smazaný uživatel

s Hakanem to chtělo pořádně podojit.... nejlépe angličany

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, obávám se, že na tu částku už se prostě nedostane. Každopádně se začínám Leverkusenu celkem bát, posilují opravdu parádně.

Reagovat
stas87

Tak som si po par hodinach presiel nazorov fanusikov nie len Werderu na dnesny krok Bodeho.Prijemne pocitanie to veru nebolo...clovek co praje HSV napisal,ze uz zaciname v tom chaose vo vedeniu dobiehat prave pristav. Podla mnohych si klub vnutorne uzatvarame ludmi,co posobili ako hraci v klube a maju ku klubu vztah,a zatvarame oci nad ich kvalitami.Skratka ze na pracu vo vedeniu staci len bremska minulost.Zasa nadruhu stranu,posledny narusitel bol Dutt a vieme ako dopadol.

Dalsi nazor je ten,ze sialene riskujeme a Baumann bude potrebovat vela casu na to,aby pochopil problemy ktore ta funkcia prinasa.Ja uprimne neviem,ci sme spravili spravny krok.Mne by stacila dvojica Skripnik+Frings ako treneri s tym,ze az Frings nasbiera este viac skusenosti,tak by to casom mohol prevziat on.

Eichin nas tim svojmi tahmi neposunul ani vpred a ani sme s nim nezacali stagnovat.Cize je to plus minus rovnaky stav ako prisiel,leen teraz budeme mat o cosi viac prostriedkov na transferov.A podla slov Filbryho sa financna situacia zlepsuje,sice nie rapidne ale zlepsuje.

Zaciatky ale mal sialene,hlavne dvojica Makiadi a Obraniak bola krokom vedla.Dalsi tah ako Hajrovic taktiez nebol prilis stastny.Podarilo sa mu dotiahnut hracov ako Di Santo,Vestergaard,Yatabare,Bartels..takze to taka tragedia fakt nebola.

Co ma stve je to,ze na jesen predlzi zmluvu do roku 2018 a po par mesiacoch konci ale platit ho nadalej musime.Nerozumiem ale tomu preco chcel odvolanie Skripnika.Ked to teda v septembri podpisal,tak to uz vtedy mal v plane presviedcat vedenie aby prisiel novy trener?Po konci posledneho zapasu sa ani s realizacnym timom vraj neradoval a prilis radosti neprejavil.

Ked si ale zoberiem nase zapasy,tak to herne bolo urcite lepsie na jesen ako na jar.Len sa nepodarilo dotiahnut dobre rozbehnute zapasy do konca a posbierat v nich dolezite body.

Jedine co ma tak napada,v com mohol byt problem a mozno aj naozaj bol,bolo neustala snaha Skripnika davat do zakladu Öztunaliho na ukor Yatabareho.Trebars chcel Eichin tlacit do zakladu svojho hraca...a nakoniec prave vyborny vykon Yatabareho pomohol k vyhre nad VfB ci este pred tym nad Wolfsburgom.Mna teda za tych par zapasov Yatabare presvedcil ovela viac ako Levin.

Viktor by si casom vytiahol aj viac mladikov a daval im sancu,aj to malo Eichinovi vadit.A uz som to pisal minule a napisem to zasa-uz nam utiekol Eggestein,nesmieme dopustit aby nam usiel aj Schmidt.Takze dufam ze pojde do pripravy uz teraz a bude na lavicke nahradnikov cakat na svoju sancu.

Taktiez cudna situacia je s Lorenzenom.Viem,mal dlhe zranenie kolena v sezone 13/14 ale potom nechodil ani s ackom na lavicu.Ved co by sa stalo,ak by obcas nastupil?Som zvedavy ako teda Baumann vyriesi v lete post IV,kedze predame Jannika a Jumanji sa vrati spät do Anglicka.Z tohto pohladu mi pride ako sialeny risk dat teraz vypoved Eichinovi a nechat to na novacikovi.

Reagovat
cologneFC

Zlaty Schmadtke

Reagovat
LGT

Spekuluje se o přestupu Taha do Liverpoolu, je dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nejperspektivnější německý stoper (nebál bych se říct i bek) současnosti, který bude jednou v základu německé repre. Já být na místě Werkself, tak ho pod třicet mega nepustím, natož do Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, na to kolik mu je hraje s přehledem a moc by se mi líbil do Dortmundu za Hummelse. Ročník 96? Pffff! Ale pokud by šel do PL, aspoň by do Německa přitekly další nesmyslné peníze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele