MADRIDSKÉ DERBY VYHRÁL REAL

18.04.2004, 12:57
Aktuality
Real Madrid dokázal i v početním oslabení zvítězit v derby s Atléticem a zaplašil tak úvahy o jeho špatné formě či dokonce fyzické únavě. Skvělý zápas gradoval v druhé půli, vítězný gól hostí vstřelil poslední dobou kritizovaný Helguera. Boj o titul bude ještě dramatický.

Atléticu chyběl citelně distancovaný útočník F.Torres, jeho místo zaujal na hrotu osamocený Paunovič. Za ním nastoupil pětice záložníků. Realu chyběl zraněný Ronaldo, jehož nahradil opět Solari (nalevo, Zidane se tak posunul více do středu), v záloze s Beckhamem nastoupil místo Gutiho v obraně chybující Helguera, ve středu obrany dostali opět příležitost Raúl Bravo s Pavonem.

Real měl výborný vstup do zápasu, už ve čtvrté minutě se z gólu radoval Solari. Figo prošel excelentně středem hřiště, dal míč nalevo Solari, a jelikož gólman Aragoneses byl příliš vysunutý z branky očekávaje centr, překonal ho Solari chytrou střelou z úhlu na bližší tyč. Atlético gól nezlomil, hned vzápětí střílel nebezpečně ale těsně vedle Aguilera. V první půli se hra odehrávala převážně bojem ve středu hriště, příliš brankových situací diváci neviděli.

Beckhamův trestný kop Aragoneses vyrazil, stejně jako si poradil s Figovou střelou doprostřed branky. Stejně tak si poradil i Casillas se střelou Paunoviče. Velkou šanci těsně před přestávkou spálil Figo, když postupovali na obranu soupeře v přečíslení se Solarim, ale Figo zakončoval mimo tyče.

Atléticu chyběla na hrotu Torresova rychlost, a tak šel o poločasu posílit Paunoviče na hrotu Nikolaidis a byl to právě on, kdo se zasloužil o bleskové vyrovnání. Nikolaidis dobíhal dlouhý míč, byl ve vápně postrčen Pavonem a upadl. Pavon dostal po druhé žluté červenou kartu a Paunovič střelou doprostřed branky z penalty vyrovnal.

Od té chvíle by se dala atmosféra na stadionu Vicente Calderona krájet. Nano mohl být rád, že neviděl po faulu po přislápnutí Figova kotníku také červenou kartu. Další brilantní sólo středem hřiště předvedl opět Figo, Zidane však měl málo času na efetivnější zakončení a Aragoneses jeho střelu vyrazil.

Místo zraněného Ibagazy šel na hřiště Jorge a dostal se do sólového úniku na Casillase. Volil však střelu po zemi, kterou brankář Realu se štěstím zlikvidoval. Po další pěkné kombinaci Realu, která však vznikla jen díky faulu na jednoho z domácích hráčů, střílel jen vedle Zidane. Po spolupráci s Jorgem a Nikolaidisem trefil Paunovič jen vnějšek tyče Casillasovy branky.

Přestože hrál v oslabení, vypadal Real nebezpečněji, všichni jeho hráči dřeli nadoraz a dočali se i vítězného gólu. Zidaneho roh vyrazil Aragoneses jen k Beckhamovi, ten hlavou vrátil míč před branku, kde hlavičkoval osamocený Helguera lehce do prázdné branky. Hráči Atlética protestovali kvůli Raúlově faulu na Aragonesese, ale gól platil. Závěr utkání se nesl v duchu žlutých karet, vyrovnat se nepodařilo ani Nanovi z trestného kopu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (33)

Přidat komentář
exmafie

Jelikož jsem zápas neviděl,tak dík za ten článek,aspoň mám trochu přehled co se tam dělo....

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

nezmoudrel....

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fakt škoda, ale Valencie dneska potvrdí první příčku. Ale Barca to taky ješte nevzdává. Pájo TŘES SE.

Reagovat
antimadrista

kurvy (pardon)

Reagovat
HOST*yarda

Hm, král debilních příspěvků se nám vrátil (pardon Tolkiene)

Reagovat
smazaný uživatel

sakra kde ty to beres ty hlasky to je sial s tebou bych se hadat nechtel kazdyho setres

Reagovat
antimadrista

Ten trapák nikoho nidy nesetřel.

Reagovat
exmafie

kromě tebe

Reagovat
HOST*yarda

Hm, možná máš pravdu, taková sračka jako ty se stírá těžko.

Reagovat
HOST*Nezavisly

tento server upada cim dal vic!!! v posledni dobe jsou to jen prospanelsky clanky a par prispevku ubozaku fandicich komercnimu realu nebo zadluzene Barcelony!!! jeste tak chvilku pokracujte a bude tu chodit asi 15 lidi (10 madristu, 3 barcelonaci a 2 z jinych lig)!!! MERDA MADRID MERDA BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, čímpak to asi bude, možná, že španělská liga je nejatraktivnější??? Mám ale pocit že: a) sem nemusíš lézt b) ten poměr mezi šp.ligou a třeba anglickou je téměř vyrovnaný c) každý má právo na svůj názor a může fandit komu chce a pokud se ti to nelíbí tak viz bod a).

Reagovat
HOST*Nezavisly

nejatraktivnejsi?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, viz první část bodu c)

Reagovat
smazaný uživatel

zase:pekne si ho uzemnil

Reagovat
HOST*Honza

to teda jo, uplne jsi mne zesmesnil... a jinak srovnat anglickou ligu se spanelskou, to taky hovori za vse spanelska s italskou jsou na cele a pak az je nekde ta anglicka stereotypni liga tak se tu bavte dal madristi chudacci

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale já říkám jen svůj názor, nic proti italské či anglické lize nemám, naopak je považuji za jedny z nejlepších v Evropě. Hra některých týmů z La Ligy se mi ale líbí rozhodně víc než třeba hra italských klubů. Takže klídek.

Reagovat
HOST*Nezavisly

FORZA ROMA!!!!!!!!!!!!!! SPQR!!!!!!!!!! TOTTI CASTIGA!!! MERDA MADRID!!!!!!!

Reagovat
HOST*Honza

FORZA MILAN, kdyz uz!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak se rovnou poperte

Reagovat
PJ

Jestli ono to nebude tim, že o španělskou ligu je tu největší zájem??

Reagovat
HOST*Lucík

sorry,ale já fandím Atlétiku...

Reagovat
HOST*

Čaute. Jak si myslíte, že dopadne zápas s Barcelonou? Já doufám, že vyhraje REAL MADRID .

Reagovat
exmafie

Těžkej zápas,fandím Realu,ale Barca je teď rozjetá a vyhrává co může (až na Celtic )...Tipovat vítěze se neodvážím,ale myslím si že Real neprohraje...

Reagovat
antimadrista

5:0 pro Barcu vole!

Reagovat
HOST*Miguel

Zase si jedl vtipnou kasi, co?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, spíš je zas vožralej jak kára

Reagovat
antimadrista

Kdyžtak "ožralý" a ne vožralej, styď se

Reagovat
HOST*yarda

Hm, promiň, jen jsem se snažil přizpůsobit tvým vyjadřovacím schopnostem

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

Ne, nejedl

Reagovat
HOST*Lucík

Kdyby mělo Atlétiko Torrese, tak to vyhralo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele