Má bilance s Trpišovským? Žádné kouzlo nemám, uvedl Koubek po skalpu Slavie

14.04., 23:57
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Trenéra Miroslava Koubka těší, že ačkoliv jeho mužstvo ztrácí na první místo ligové tabulky 12 bodů, je na miskách vah důležitým faktorem bitvy o titul. Fotbalisté Plzně na jaře doma porazili jak vedoucí Spartu, tak nyní ve šlágru 28. kola také Slavii. Tým z Vršovic zdolali již na podzim v Edenu, takže s pražskými lídry má Viktoria vynikající bilanci. Litovat může bodových ztrát s níže postavenými soupeři, podle zkušeného kouče jde o daň náročného programu, který čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy má.

Svůj recept nechce prozradit, ale nějaký mít musí. Trenérský matador díky nedělnímu vítězství opět vylepšil svou bilanci s koučem Slavie Jindřichem Trpišovským. Z osmi posledních vzájemných zápasů jich hned šest vyhrál. "Nezveličoval bych to, žádné kouzlo nemám. S Jindrou jde spíš o náhodu. Nechci ale mluvit o sobě. Těší mě, že jsme ve druhé půli dominovali, byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli," řekl Koubek na tiskové konferenci po utkání.

"Na každý zápas chystám tým, jak uznám za vhodné z hlediska analýzy. Pokud vyhráváme s velkými soupeři, je to samozřejmě dobré. Ale mám špatnou statistiku s panem Svědíkem (trenér Slovácka), horší jsem poslední dobou také s Lubošem Kozlem (trenér Liberce)," dodal dvaasedmdesátiletý kouč.

Jeho tým vévodí vzájemným zápasům silné trojky. Jenže zatímco silným bere, slabším dává. "Nejdřív stojíte na hliněných nohou, potom musíte upevňovat základy a jít dopředu. Hrajeme šest týdnů před koncem ligy ještě tři soutěže. Nohy nám sem tam ujedou, takový kádr zase nemáme. Chybí nám Jirka, Valenta, Durosinmi. Ztráty jsou daně, které platíte. Naši soupeři z čela tabulky asi mají kádry do šířky silnější," uvedl někdejší brankář.

"Náš program je navíc vražedný. Za 11 dnů čtyři zápasy, tohle je šílené. Není v lidských silách se vyvarovat slabší chvilce," připomněl Koubek, že Plzeň kromě čtvrteční odvety na půdě Fiorentiny čeká také odložené semifinále domácího poháru se Zlínem.

Jeho tým byl po čtvrtečním duelu s italským soupeřem proti Slavii nečekaně svěží. "Naše filozofie byla jiná než ve čtvrtek. Být aktivní, co to půjde. Nemohla být stejná. V poháru proti nám stála italská Barcelona, míč vám nepůjčí. Ale česká mužstva vám balony dají, pokud jste aktivní. Dnes jsme podali skutečně týmový výkon. Jsem mile překvapený, jak skvěle fyzicky jsme zápas odehráli. Kolik naběhaných vzdáleností v různých intenzitách jsme po čtvrtku měli," poukázal pražský rodák.

Viktorii se lépe poletí do Florencie, první utkání čtvrtfinále Konferenční ligy skončilo bez branek. "Defenziva nás trápí ve všednějších zápasech. Pokud jsme v solidním stavu, tak zejména na velké zápasy se kluci dokážou připravit. Nemají ostych z týmů, co jsou před námi. Mezinárodní zápasy jim daly sebevědomí, že se dá hrát i se soupeři, kteří jsou v české lize nad námi," dodal bývalý kouč Kladna, Ostravy, Mladé Boleslavi, Slavie či Bohemians 1905.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
delfin

Maže na chleba.

Reagovat
zorz767

V létě Slavie podepíše Koubka jako "konzultanta", aby už nikdy nemohl koučovat nic proti Trpišovi.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
kilobyte

A bude Trpišovi radit tak, že prohraje každý zápas.

Reagovat
diskoschlampe

Kozel > Koubek > Trpišovský

Reagovat
Braunau-jihozápad

kozel > koubek > palička > žák > trpišovský

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele