LYON S EINDHOVENEM JEN REMIZOVAL

05.04.2005, 23:51
Aktuality
Olympique Lyon byl po demolici Werderu Brémy v osmifinále jistě hodně natěšený na čtvrtfinále, zvlášť, když mu los přisoudil zřejmě nejpřijatelnějšího soupeře, PSV Eindhoven. Ovšem první duel na Stade Gerland skončil remízou a před odvetou mají Francouzi poměrně složitou situaci.

Domácí i přes původní obavy mohli nastoupit v nejsilnější sestavě. Stejně tak i trenér Nizozemců měl k dispozici všechny své opory.

-    :

Po úvodním nezáživném oťukávání přišel poměrně rychlý gól. Po ose Diarra - Govou - Wiltord se míč dostal k Florentu Maloudovi a když jeho pohotovou střelu lehce tečoval jeden z bránících hráčů, nestačil gólman Heurelho Gomes na změnu směru reagovat a domácí vedli.

Hráči Lyonu byli při chuti a do přestávky mohli několikrát zvýšit. Diarra však mířil mimo a Essien ve dvou šancích nevyzrál na Gomese. Poprvé hlavičkoval přímo na něj a v druhém případě mu hostující brankář nebezpečnou střelu vytáhl na tyč.

Těsně před přestávkou zahrozili i hosté, ale Vennegoor of Hesselink z hranice vápna přestřelil. Po změně stran domácí jakoby ztratili rytmus, ale stále to byli fotbalisté Lyonu, kteří měli míč častěji pod kontrolou. Příležitost měl sice opět Vennegoor of Hesselink, pořádně však zahřmělo na druhé straně. V obrovské šanci se zjevil Govou, když byl s míčem u nohy sám na malém vápně, jeho střelu ale vystihl brankář Gomes a skvělým zákrokem vyrazil.

Dvacet minut před koncem přišlo jediné střídání zápasu, v dresu hostí se objevil DaMarcus Beasley a hned přinesl oživení, jehož výsledkem bylo i vyrovnání. Philip Cocu nejprve dalekonosnou střelou varoval zadáky Lyonu a později, v 79. minutě, se už prosadil gólově. Nenápadnou střelu zpoza vápna totiž namířil po zemi přesně k tyči a gólman Coupet byl krátký.

Výsledek 1:1 je do odvety jistě povzbuzující pro Eindhoven, ale Lyon to venku umí. V základní skupině vyhrál na Spartě i na hřišti Fenerbahce, pak sice prohrál v Manchesteru, ale v osmifinále v Brémách zvítězil přesvědčivým výsledkem 3:0. Také v lize se mu na hřištích soupeřů daří, ze šestnácti utkání prohrál jen dva a je ve Francii venku nejlepší. Eindhoven ale doma také podává skvělé výkony. V této sezóně jen remizoval s Arsenalem, prohrál v lize s Kerkrade a všechny ostatní zápasy vyhrál. Navíc dostal pouhých šest gólů, v Lize Mistrů jediný. Odveta bude jistě zajímavá a vše zůstává otevřené...

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*vazquez

Po hodoch býva bolenie brucha.Eindhoven je výborný mančaft a povedzme si pravdu-Lyon doma vyprášil Bremen nie preto,že by boli takí super(aj keď hrajú výborne),ale preto,že Bremen hrali totálny vabank so 4 útočníkmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon mam rad,ale myslim,ze PSV trochu podcenili.Velmi si veria a po zrebe si mysleli,ze maju isty postup,ale to nebude take jednoduche.

Reagovat
HOST*GREG

Děte oba do prdele ty nizozemský sračky to doma nezvládnou

ale až lyonskej Cacapa zvedne po finale trofej , tak si řeknem kdo měl dobrej typ. Lyon teď neměl štěstí ale to nemůže být furt.

Reagovat
HOST*

Moje rec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele