Lyon má nového trenéra, potvrdil jmenování Bosze

29.05.2021, 19:14
Aktuality
Peter Bosz byl podle očekávání jmenován trenérem Lyonu. Sedmapadesátiletý kouč, jenž nahradí Rudiho Garciu, se s Olympique dohodl na dvouleté spolupráci...

Rodák z Apeldoornu ve Francii působil již během hráčské kariéry, kdy strávil tři roky v Toulonu. Posléze se bývalý obránce vrhl na trenérskou dráhu v rodném Nizozemsku.

Zde na sebe Bosz upozornil v sezóně 2004/05, když s Heraclesem Almelo postoupil do Eredivisie. Během ročníku 2016/17 dotáhl Ajax do finále Evropské ligy, v němž sice podlehl Manchesteru United, přesto si řekl o nabídku Borussie Dortmund.

Od roku 2018 působil Bosz v Leverkusenu, kde na podzim skončeného ročníku Bundesligy konkuroval Bayernu Mnichov, následně však přišel výkonnostní pokles a Bosz byl odvolán.

Bez práce ale dlouho nezůstal a dohodl se na angažmá v Lyonu. Na lavičce Olympique po necelých dvou letech skončil Rudi Garcia, jenž tradiční klub podruhé za sebou nedovedl do Ligy mistrů. Tak se bude chtít Lyon pod vedením Bosze vrátit, na podzim ho však čeká Evropská liga.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (11)

Přidat komentář
Slavia10

No to jsem zvědavý. Lyon má vždy dobrý začátky, špatný konec a vezme si jako trenéra člověka který ma dobry začátky sezóny a mizerné konce

Reagovat
Langi

Lyon ma hlavne nekonzistentni vykony a devalvuje tezce vydrene body naslednymi remizami s luzou…Bosz hraje utocny hura fotbal, coz by paradoxne Lyonu mohlo vyhovovat, protoze letos strasne chybel nejaky agresivni pressing a tlak proti branicimu tymu ze spodku tabulky…Lyon tradicne vedl 1-0 a pak se to snazil ve druhe puli pouze dohrat…coz samozrejme vedlo k vysledku 1-1…pod Boszem bychom mohli alespon v suchym triku porazet Nimes treba 4-2 a nesledovat bezradny Lyon jak 90 minut busi do obrany temer druholigoveho tymu, aby to nakonec skoncilo 0-0…nicmene, jak pisu nize, posileni obrany tady bude docela klicove

Reagovat
Kucka

Reagovat
Langi

Jako proc ne …libil se mi v Ajaxu a moc dobre si pamatuju ten hura fotbal, ktery oba tymy predvadeli ve vzajemnem zapase v EL 2017 …soucasny Lyon se od toho jehp Ajaxu zas tak moc nelisi…jen bude naprosto klicove stabilizovat obranu…tak at prosim prijde vic nez Damien Da Silva…protoze jinak to s jeho stylem bude o nervy a asi nebude nouze o vysledky 4-3 a podobne

Reagovat
Seydou Doumbia

Klíčové je že se trenér vyřešil tak brzy a ne týden před sezonou. Bosh si může poskládat kádr (snad) a upravit taktiku a na vše bude mít dostatek času. Galtier by se mi líbil více, ale u Boshe tu vidím oproti předešlým trenérům posun. Snad se nebudu mýlit.

Reagovat
Langi

Tak Bosz je prvni trener alespon se zkusenostmi z Evropy…vsechno predtim byly pokusy s ligovymi nebo nezkusenymi trenery…a vrcholem vseho byl Sylvinho…tady jednoznacne palec nahoru

Reagovat
Seydou Doumbia

Spekuluje se o nějakých posilách už?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude podle me pro Lyon terno, neuvazoval se jednu dobu ve spojeni s arsenalem?

Reagovat
REPLIKATOR

Nevydrží do konce sezony

Reagovat
Mass

Lyon má nového bosze

Reagovat
juveforever

Bosza som si furt plietol s trénerom Ajaxu Ten Hagom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele