Jednalo se o můj poslední zápas v Lyonu, potvrdil Garcia

24.05.2021, 10:53
Aktuality
Rudi Garcia nebude pokračovat na lavičce Lyonu. Sedmapadesátiletý trenér potvrdil odchod po včerejší porážce s Nice, která Olympique zajistila pouze Evropskou ligu...

Lyon ve včerejším utkání dvakrát vedl a vzhledem k remíze Monaca s RC Lens mohl v případě výhry postoupit do Ligy mistrů, po změně stran ale náskok neudržel a prohrál 2:3.

Francouzský klub se sice po roční absenci vrátí do pohárové Evropy, místo Ligy mistrů si však zahraje pouze Evropskou ligu. Tam už se ale představí pod vedením nového trenéra.

"Jsme po zápase velmi zklamaní. Je to nejhorší možný scénář, pokazili jsme si to ve druhém poločase. Jednalo se o můj poslední zápas v Lyonu. Rád bych se s klubem rozloučil postupem do Ligy mistrů, ale moje dobrodružství zde končí," potvrdil Garcia, jenž s Lille před deseti lety vyhrál titul i pohár.

Garcia působil také v Saint-Étienne, Dijonu, Le Mans, AS Řím nebo Marseille. Do Lyonu přišel na podzim 2019, a přestože v minulé sezóně nepostoupil do evropských pohárů, Olympique se dařilo v Lize mistrů, kde až v semifinále podlehli pozdějšímu vítězi Bayernu Mnichov.

Autor: Jiří Vojík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Díky za to semifinále LM. Pro mě to byl vždy spíš turnajový trenér, ideální pro nějakou reprezentaci ale na dlouhodobý boj na klubové úrovní to těžce nezvládal. Snad tedy příjde ten Galtier, ale jestli přivedou Vieiru tak to můžou ten klub rovnou zrušit.

Reagovat
Fill

Amen. Lille si bude chtít uhlídat své triumfy, ale doufám, že kdyby Galtier nevyšel, tak hlavně ne Viera!

Reagovat
Langi

mě na tom nejvíc fascinuje to, že se vůbec spekuluje o tom, že by Galtier mohl jít do takových destinací jako je Lyon nebo Nice...v prvním případě úhlavní rival obou jeho bývalých týmů...v případě druhém tým ze středu tabulky poté, co vyhrál mistrovský titul...vždyť tohle není normální

Reagovat
Seydou Doumbia

Říkal že chce zůstat ve Francii kvůli rodině. Pak moc možnosti už nemá.

Reagovat
Langi

tak jako furt mohl zůstat, prodloužit a hrát LM s kádrem, který si vybudoval, že jo ...Lyon je fakt WTF destinace s ohledem na to, že trénoval ASSE i Lille a koncepčně je to tam na hovno...Nice jsou asi tak tři kroky zpátky...

Já jen doufám, že až někoho fakt napadne ten Lyon, tak se Galtier podepíše rovnou v červnu, aby si ten kádr mohl vybudovat...ne že mu zase Aulas přes léto udělá rošádu, kdy pošle polovinu soupisky na hostování a v srpnu podepíše trenéra, kterému bude poslední týden přestupáku shánět hráče...

Reagovat
Seydou Doumbia

Stejně mu Lille rozprodají. Maignan do AC, Bamba odejde asi taky, Soumaré, Botman...to by budoval vlastně znova stejný projekt...LM + liga a dopadlo by to určitě hůř...on v Lille víc už nedosáhne tak je čas jít zase dál, aby si nekazil jméno...no výběr mezi Lyonem a Nice to je fakt jako beznohý proti bezrukému

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon jsem měl dřív hodně rád

V jednom týmu Coupet, Abidal, Cris, Squillaci, Diarra, Kallstrom, Juninho, Ben Arfa, Malouda, Govou, Benzema

Reagovat
Petrinho17

Tak to je dobré, že si to všetkým oznámil

Reagovat
smazaný uživatel

Coupet - Revelliere, Cris, Cacapa, Essien , Diarra, Juninho, Malouda, Govou, Carew, Fred

Reagovat
Madio Sané

To bola paráda

Reagovat
Fill

Lopes, Dubois, Marcelo, Denyer, Cornet, Aouar, Bruno, Paqueta, Toko-Ekambi, Depay, Kadewere

Reagovat
Fill

Denayer*

Reagovat
smazaný uživatel

Essien?

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia - Lille

Galtier - Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

Garcia - Lille, Galtier - Lyon a ten rumun z Nice do Lyonu nedivil bych se

Reagovat
Seydou Doumbia

Galtier - Nice

Reagovat
Langi

No horsi nez ta spekulace, ze by to trenoval sam Juninho, by to nebylo

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda toho posledního zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele