LYON MÁ DALŠÍHO DIARRU?

22.08.2006, 01:31
Aktuality
Mahamadou Diarra z Lyonu si to namířil do Realu Madrid, ale toto jméno z týmu francouzského mistra nezmizí. Z Lens totiž přichází jiný Diarra, jménem Alou. Ten by měl stát sedm miliónů eur a zdá se, že chybí jediné, souhlas samotného hráče.

Finančně je to tedy pro Lyon velice výhodná transakce prodej - nákup, protože od Realu dostal čtyřnásobek této ceny. A hráčsky? Alou je rovněž středopolařem, měří 190 cm a to znamená, že je o sedm centimetrů vyšší, než jeho malijský jmenovec, má zkušenost ze startu za reprezentaci Francie, byl v kádru týmu, který získal stříbrné medaile na MS 2006, na osobním kontě má deset startů.

Narodil se 15. července 1981ve francouzském městečku Villepinte. Debutoval v roce 1999 v dresu Louhans-Cuiseaux, odtud po roce přestoupil do Bayernu Mnichov. Za dva roky se vrátil do Francie a hrál vždy jednu sezónu v Le Havre AC a SC Bastia. Od zahájení ročníku 2004/05 se stal hráčem RC Lens.

Co toto rozhodnutí znamená? Pravděpodobně končí naděje AS Řím na jeho získání, pět miliónů je méně než oněch již zmíněných sedm. Lyon totiž zareagoval velice rychle a po dohodě s Realem Madrid ihned nabídl o dva milióny eur více...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon opět udělal skvělej obchod. Stejná kvalita a čtvrtinová cena. Podobně jako když vyměnili Essiena do Chelsea za Tiaga a mega moc peněz. Je vidět, že tam dělaj fotbal z rozumem a dobře, hodně dobře. Megalomani z Madridu by jim mohli závidět. Ti mají asi nejmenší možný podíl produktivity ze všech klubů . Když vezmeme vztupy, tj. ty ohromný prachy, co vyházej za nákupy a platy a mrkneme se na konečný výstupy, kterými jsou mizernej fotbal a nulový úspěchy ... Jsou k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ale. čemu se směješ. Jen si vzpomeň na ten tvůj trapas, jak jsi se bavil o Diarrovi s rominhem, opěvoval ho a pak jsi zjistil, že rominho myslí Mahamadou a ty Aloua. Tam ti přišli úplně stejní, takže ten smích je trochu mimo. Spíše bycho mse měli smát my tobě...

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, FCBéčko, tys kalil celou noc, ne? Takovou píčovinu bys přece jinak nevyplodil...

Reagovat
smazaný uživatel

Klídek, takhle přesně totiž mluví ti, kteří ho viděli hrát 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, ještě si povíme, kterej Diarra natrhne kterýmu Diarrovi prcku

Reagovat
smazaný uživatel

trhat bude vždy ten lyonskej. a je jedno, jestli to bude alou nebo mahamadou

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, tvý dva poslední články jsou skvělý.

Stejně jako naprostá většina ostatních.

Jen tak dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas..

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že sa tí dvaja Diarrovci moc nepodobajú a že tí vychcanci z Lyonu nám neposlali toho druhého

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, ale pro sichr bych to prubnul už na letišti...

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám, že za tři roky se bude stěhvoat do Madridu za 28 milionů, což bude označeno místními madristy jako skvělý obchod, protože Lyon bude chctít 35.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

A za ty tři roky se vystřídají 3 trenéři. Dva roky tam vydrží Capello a po něm tam hodí zase ňákýho zoufalce s velkym jménem, po polovině sezony ho odkopnou a daj tam trenéra béčka...

Real každý léto bude vyhazovat v rámci své "koncepční" politiky miliony euro za nové hvězdné posily.

Nic naplat, za tři následující sezony vyhrají jedinou trofej a to Copa del Rey.

V Primera División 06-07 jim hra ála Juventus přinese klidné druhé místo před skvěle hrající Valencií.

V Champions league se dostane Real do čtvrtfinále.

Po kritice fanoušků herního projevu "decentně" posílí kádr, ale trenér Capello bude mít od vedení plnou důvěru.

V ročníku 07-08 La ligy Real opět nebude stačit na Barcelonu, která stále pokračuje v úspěšném tažení a v létě lehce obměnila kád.

Dotírající Valencia nakonci sezony královský klub předežena a na Real zbyde jen třetí místo.

V Lize mistrů se Real dostane jen do osmifinále.

Následuje restrukturalizace týmu, vyhazov trenéra Capella.

Ani ve třetí sezoně nebude mít Real na růžích ustláno. Celý tým potáhne skvěle hrající Robinho, Ramos a Cicinho. Ač herní projev nebude stále přesvdčivý, Real s přehledem dosáhne druhého místa.

Co myslíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíme, že příznivci Barcelony vynikají množstvím skleněných koulí...

Reagovat
smazaný uživatel

Když pracuju v Santa Cecilii pro Bucha, tak mam zaručený informace z nejvyšších kruhů (Kolumbijci).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě bacha na kytarový pouzdra...

"Nevidíte, že máme kurva zavřeno?"

Reagovat
smazaný uživatel

Kytarový pouzdra mam rád stejně jako klapot umělých nehtů na baru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo "My víme, my do něj na.cali!" - "A nejen to!"

Reagovat
smazaný uživatel

Je s tebou docela sranda.

Škoda, že každej stojíme na jinym břehu.

"A co s tim Benjaminem Raisem? Zaplatit nebo voddělat?"

"No,... musim platit nájem..."

"Takže voddělat, jó voddělat!"

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, polepši se, "Benjamín Reyes". Desperado je můj oblíbený, hlášky má fakt dobrý... "A je po Cristosovi"

Reagovat
smazaný uživatel

to víte, málokdo má tak vychcanýho manažera, jako je Aulas. ale peníze jsou potřeba, OL chce prej stavět nový stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

sory to měla byt re. na kyslika, nějak sem se seknul.

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduj trochu i mladší hráče Realu, Kyslíčku, za tři roky bude hrát DM pořád M.Diarra a vedle něj buď Javi García nebo De la Red, Pokud padne systém dvou DM (v což doufám), tak Diarra a Javi Garcia vydrží dalších pět šest let. Ale co bych ti vysvětloval, ty přece hledáš jen špínu, žejo?

Reagovat
smazaný uživatel

Javi no ta k na ten jeho základ se velmi těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tak viz výše a křišťálové koule culos...

Reagovat
smazaný uživatel

to snad není možné. ráno jsem přemýšlel, koho by OL mohl přivést jako náhradu za M.Diarru. a říkal jsem si, že by mohli přivést A.Diarru. a teď se podívám a ono je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Alou Diarra hrál doteď v Lens famózně. Ve všech ostatních velkejch klubech v evropě sou blbci, že nedali za tohohle špičkovýho hráče víc. Jenom ať se přetahujou o Freddyho Adua nebo podobný bubliny, co za pár let splaskou a nedaj pár grešlí za takovýho hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

7 milionů eur-pár grešlí? hmm jinak aby byl někdo výbornym manažerem, nestačí "prostě jenom nebejt blbej".

Aulas přišel do Lyonu v r.87 když byl klub v podprůměru 2.ligy a měl rozpočet 2 mil. eur a 1mil. dluhů. V r. 2004 měl klub rozpočet 80mil. a každý rok profit dalších 20. nevím,jaká jsou ty čísla dnes, ale předpokládám, že ještě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě.

1) 7 milionů eur - řekněme 5 milionů liber, to je přestupní částka za průměrnýho hráče v anglii, španělsku... Diarra je hráč do top evropských klubů.

2) hezký čísla, ale copak řikám, že Aulas je magor?

Reagovat
smazaný uživatel

1)to první byla nadsázka, jako že pro mě jako pro každého člověka v ČR je 7 mil. docela balík v kč natož pak v eurech,a ne pár grešlí

2)já jsem neřekl, že ty si řekl, že je Aulas magor. jenom mě, jelikož Lyonu fandim, trochu popíchl ten nadpis.(já ani ty taky nejsme blbí,ale asi bysme klub formátu jako je Lyon nebyli schopni řídit.) a ty hezký čísla jsem napsal jen tak mimo a myslím si že jsou úctyhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

1) máš pravdu, špatně jsem to tedy pochopil

2) ten nadpis sem napsal naschvál v bulvárním stylu, aby si ten příspěvek aspoň někdo přečetl. myslíš, že bychom my dva, dohromady, nebyli schopni Lyon řídit? podle mě na to máme, já bych to aspoň zkusil jinak souhlasim, Aulas je frajer..

Reagovat
smazaný uživatel

no asi bychom lyon přivedli tam kde byl před 20 lety. jestli by nás dřív nevyhnali.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, yardo, když mluvíšo těch mladých hráčích Realu, jaké odchovance vůbec máte v týmu krom Ikera?

Reagovat
smazaný uživatel

Guti? Počítá se s J.Garcíou, s áčkem je i Adán a taky Diego López, pročpak?

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslík asi jen na to, že se oháníš dobrejma mladejma, kteří ale stejně u vás nedostanou šanci se prosadit a tak jim nezbude, než odejít jinam ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou tu šanci dostat musí

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že máte dobrou mládež. V mládežnických kategoriích se vaši prosazují velmi dobře, ale nějak se vám nedaří jejich přechod do "Áčka".

Já myslím, že vím, čím to je. Měli byste odepsat jednu až dvě sezony a angažovat trenéra, kterej bude systematicky budovat mančaft. Vy ho stále budujete jen dokupováním "hvězd", které potřebují čas na aklimatizaci a které jsou už mnohdy na vrcholem, těsně za nebo před ním. Problém vašich trenérů je ten, že mají hrozně slabou pozici, stále mají nůž na krku, a že se po něm chce úspěch a nic než úspěch (a taky často musí stavět určité hráče, kteří se mu třeba ani nehodí), nemají čas pomale někoho zabudovávat a prostě si nemůžou dovolit to riziko, postavit mladého hráče. Kdyby ten hráč vyhořel, hned by mu to někdo vomlátil vo držku.

Jak už jsem napsal. Chtělo by to mladého trenéra plného nových myšlenek a dát mu volnost. Říct, že když se něco nepovede, tak se nic neděje. Dát mu mandát třeba dvě tři sezony a nevivíjet na něj nátlak v podobě stavění vzdušnejch zámků. On by pak, kdyby viděl, že nemusí hrát pořád nahoře, měl hned víc odvahy postavit mladého z "Béčka", kterej by se třeba chytnul.

Ono to je v týhle atmosféře a tlaku hrozně složitý i pro ty mladý hráče, kteří ví, že když něco pokoní, tak jsou odepsaní a v Realu si už nekopnou. Kdyby šli na plac s vědomím, že když se jim to náhodou nepovede, tak je třeba trenér podrží a oni budou mít ještě šanci, tak by se jim taky hrálo jinak a víc by si dovolili. Už ani nepodotýkám, že i fanoušci by byli radši, kdyby v jejich mužstvu hráli dynamičtí snažící se odchovanci a ne zahraniční přeplácený statický rádobyhvězdy

Reagovat
HOST*alegre

Já si myslím, že nadcházející sezóna ukáže. To co říkáš je pravda, ale Realu asi nic jiného nezbývá, všichni okolo chtějí jen a jen úspěchy, 1. místa, a to hned, za každou cenu. To ce je pro ostatní životním úspěchem, 2. místo v lize, je pro Real zklamáním, hlavně když skonči před ním Barcelona. Peníze mají a tak je utrácejí. V mnohém připomínají nahou ženskou, který dáš 10 tisíc aby si koupila něco na sebe a druhý den ji potkáš, pořád nahatou, ale se zlatým prstýnkem na ruce.Koncepční, dlouhodobá, práce tam neexistuje, každou sezónu nový trenér, někdy taky 2 - 3, příchod drahých fotbalistů, každý z nich chce vyniknout, ale většina hraje jen "na sebe", klub je moc nezajímá. Těch srdcařů je tam šíleně málo. Když vidíš například Barcelonu, tam všichni hrají za klub. A s úsměvem. V Realu Beckham hraje za Beckhama a pro Vicky, Gilette, Pepsi, to samé Ronaldo, Cicinho, Casano a bude to RVN a další. A s tragickým výrazem ve tváři.Ať se na mně fanoušci Realu zlobí nebo ne, myslím si, že i oni to musí vidět. Ti mladí z Béčka, se jen tak proběhnou na pár minut, ke konci zápasu, podle smluv musí "hvězdy" hrát tolik a tolik zápasů a minimálně 60 minut v každém z nich, jinak sponzoři nezaplatí. A Capello to bude muset respektovat taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbý, MU je taky tři roky bez trofeje a píše se o tom někde?

Řekl bych, že důležitý je základ týmu, hodně kvalitní hráči, o které se můžeme opřít. Máme Ikera, Ramose, Cicinha, Diarru a Robinha, ostatní jsou s otazníkem, buď nám vydrží jen dva roky, nebo hrají hodně nevyrovnaně. Je potřeba anchor a levý bek, pokud bude fungovat kostra, tak to budou mít mladíčci daleko snadnější. Když nám vypadl Karanka, tak zaskočil Pavón a nic se nezměnilo. Zkrátka se dařilo. Teď je všechno špatně, včetně přístupu k největším talentům.

Takže si myslím, že napřed musí hrát dobře základní sestava, do které pak ti noví lépe zapadnou, ve špatně fungujícím týmu nemají šanci. Ublíží to jim i klubu.

Reagovat
HOST*alegre

Merengues, je pravdou že MANU je také bez úspěchů, ale nenakupuje každý rok jako nějaký šílenec, snaží se zachovat si svoji tvář, nemá skandální volby prezidenta klubu, neohání se tolik skvělou minulostí. Tu samozřejmě nikdo Realu nebere, já už vůbec ne. Tak proto se asi o tomto klubu tolik nepíše jako o Realu. Možná že letos budete zářit, zatím to tak ale vůbec nevypadá, nebo jste překopali sestavu takovým způsobem, že už to nikdo nikdy nedá pořádně dohromady. Capello je zkušený trenér, šéfoval velkým a výborným fotbalistům, ale do dnešního dne neměl nikdy v kádru minimálně 18 hvězd! Otázkou je, zda budou hrát pro klub nebo na sebe!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady je vidět ta chyba a najivita. Jak můžeš vůbec napsat, že vaší oporou bude Diarra. Ještě u vás nekopl do mičudy a ty už na něj vyvíjíš tlak, že je to prostě opora a s tím on jde na hřišti a nebude to mít lehký .

A pak další rozpor: Robinho - je vůbec otázka, jestli si pod Capellem vůbec zahraje, dokonce byl v létě spojován z různými výměnami do jiných klubů (což o silné pozici v klubu nenapovídá a o důvěře trenéra už vůbec ne) a zase ho řadíš mezi budoucí opory. Zase chyba.

Otázný by byl i Ramos. Co já ho viděl, tak kupil chyby, byl nejistý a dostával hafo karet. Dá se považovat za oporu?

To jsou otázky, který musíte vyřešit, než půjdete do sezony z myšlenkama na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nemáme jediného kvalitního hráče, se kterým můžeme počítat?

Ty děláš, jako kdybyste nás poráželi o 50 bodů Klid, to je názor drtivé většiny madridistů, já s tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsem řekl, že máte jen jednoho kvalitního hráče?

Jen jsem polemizoval o tebou napsaných jménech, nic víc. A že je to názor všech madristů, je mi jedno. Vám totiž nic jinýho, než doufat, že se tihráči chytnou nezbývá

Reagovat
smazaný uživatel

A že jsme vás loni neporazili o víc bodů je také tím, že jsme hráli půl sezony na půl plynu. Na těch hráčích bylo vidět, že kdyby chtěli, tak hranou tak o 30 % líp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Guti ale není odchovanec Realu...Stejně jako Raul.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, Kyslíku, tak jo. Guti odchovanec samozřejmě JE...

Když se to tak bere, tak je odchovanec i ten váš Messi, ač není ze země, z níž je i klub, kde hraje. Spíš je to takový "odchovaný nalezenec", ale za odchovance se může považovat, ač ne "čistého"...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele