Lyon je nadále v krizi. Děláme laciné chyby, hledá příčiny nový trenér Grosso

09.10.2023, 20:10
Aktuality

Lyon zapracoval na ofenzívě, včera dal tři branky a vyrovnal tak statistický počin z prvních sedmi duelů nové sezony, jedná se ale o jedinou nedělní vlaštovku z pohledu OL. Dřívější sedminásobný francouzský šampion se nadále zmítá v krizi a topí se u dna tabulky Ligue 1.

Olympique stále čeká na výhru a když z prvních čtyřech zápasů vytěžil jenom jeden bod, přišel o práci trenér Laurent Blanc. Jeho povinnosti převzal někdejší obránce Lyonu Fabio Grosso a lepší výsledky se zatím nedostavily. OL nadále čeká na první výhru a se třemi body se krčí na předposledním místě tabulky.

Včera přitom měl velmi dobře rozehraný duel proti Lorientu a po prvním poločase vedl 3:1, aby pak po návratu z kabin vypadl z tempa. Hosté v 54. minutě snížili, jedenáct minut před koncem pak zařídil dělbu bodů Darline Yongwa.

"Odehráli jsme velmi dobrý první poločas a hodně se mi zamlouval týmový duch, vše jsme ale zahodili po změně stran, chtěli jsme vyhrát a to se nám nepovedlo," litoval Grosso.

"Z utkání si vezmeme pozitiva a pokusíme se vše co nejrychleji zlepšit, častokrát ovšem děláme laciné chyby. Jsme zklamaní z výsledku, pomýšleli jsme na výhru. Nemůžeme změnit to, co se stalo v uplynulých týdnech, ale můžeme vybudovat lepší budoucnost," pokračoval.

Grosso nyní díky reprezentační pauze dostane necelé dva týdny na práci s týmem, sám pak už pomýšlí i na leden, kdy by v kádru rád uvítal nové posily. "Samozřejmě, že pokud se nám podaří vylepšit kvalitu kádru, budu rád. Je to ale až za dva až tři měsíce, teď to není příliš důležité. Budu však nadšený, když se povede přivést kvalitní hráče," přiznal minulý týden.

Autor: Tomáš Pavlík / olweb.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
Godwinson

Jako nedá se na ně koukat, s Lorientem to bylo jako blbý a blbější. Oni se teda snaží teď jet své vlastní hráče, kteří ale tu kvalitu nemají. Pro mě je třeba takový Caqueret symbolem úpadku toho klubu. A třeba Alvero to byl jeden z nejhorších individuálních výkonů, co jsem za dlouhou dobu viděl.

Chtěl bych být muškou a vidět, co vše zapříčilo tu obrovskou degredaci takového týmu.

Reagovat
Langi

Se podívej, kdo za ten tým hraje a kdo tam hrál v sezóně 20/21...vždyť je to tragédie a navíc ostuda.

Ta příčina je hlavně jedna jediná a to je výměna vlastníka i managementu...zpětně fakt nechápu, proč Aulas udělal, co udělal a nechal nějakého miliardáře, který nerozezná normální fotbal od toho amerického, zcela zničit a pošlapat, co sám budoval 30 let. Ať se letos Lyon udrží nebo ne, tak nějaký návrat, jestli se o něm dá vůbec mluvit, bude hodně bolet a pokud se v tom klubu něco organizačně rychle a zásadně nezmění, tak se dost možná na ten širší vrchol už nevrátí nikdy.

Lyon ty hráče stále vychovat umí...za posledních několik sezón se pár jmen dost povedlo - Gusto, Lukeba, Barcola, Cherki, Bard...a ve finále tam zůstal akorát Cherki, který si letošní sezónou tu kariéru dost zadrbe, protože logicky ti mladí kluci se rychle svezou s (ne)formou celého týmu. Zároveň asi jak zhruba zajímavou destinací pro hráče Lyon reálně je, o tom dost svědčí letošní přestupy, kdy jsme vydělali 90 ME za 3 hráče a přišli borci jako Alveo, Clinton Mata nebo nějaký O'Brien.

Lacazette se možná do Lyonu vrátil dohrát kariéru a ve finále bude rád, když bude moct jít příští rok rychle do prdele...samozřejmě to, co za něco stojí, ho bude rychle následovat.

Reagovat
Langi

Tak pro letošek je jediným cílem se zachránit a nenapodobit Bordeaux a ASSE...jinak je to v prdeli...ten klub už ztratil identitu a spolu s nekompetentním managementem, který ho má, více méně, jako hračku a investici, je tohle přesně ta cesta do pekel...

Jako...rozhodně si po tom startu sezóny nemyslím, že je uplně nereálné, že spadnou...ta liga se ztenčila a záleží kdo o ten sestup bude reálně hrát...když vezmu, že ve velkých problémech bude určitě Clermont, ale furt říkám, že k jisté záchraně bude Lyon potřebovat určitě 35 bodů, na což trend nemají ani náhodou, pokud nezačnou vyhrávat. A známe Lyon, že neumí zabrat a ani první výhrou nečekám, že to zlomí.

Reagovat
Kucka

Bude to ještě boj. Když už to před půlí otočili na 3:1, Lorient byl na ručník a vypadalo to na jasnou výhru...

Reagovat
Langi

Lyon tohle umí...já viděl jen sestřih a bylo to jak přes kopírák, asi jako posledních 13 let...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele