Lucas Leiva doufá v nominaci na světový šampionát

14.03.2014, 10:20
Aktuality
Dlouhých sedm týdnů byl záložník Lucas Leiva zraněn a pomalu se léčil, ale přesto doufá, že bude mít místo na nadcházejícím mistrovství světa. Brazilský záložník Liverpoolu touží ve zbytku sezony zapůsobit na reprezentačního trenéra vydobýt si místo mezi nejlepšími.

Lucas se na hrací plochu vrátil teprve v minulém týdnu, když nastoupil za juniorský tým Reds v utkání proti West Hamu. Teď má defenzivní záložník další plány - chce si během dalších dvou měsíců, které ještě do konce ligové scény zbývají, zajistit místo v nominaci na světový šampionát. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky Liverpoolu se Lucas ohlédl zpět ke svému zranění, ale ke krátké reflexi přidal především pozitiva vzhledem k budoucnosti.

"Naštěstí jsem nebyl mimo hru příliš dlouho - původní prognózy nebyly příliš pozitivní. Teď se chci co nejdříve zapojit do akce prvního týmu. Doufám, že ve zbývajících zápasech již budu schopen nastupovat pravidelně a pomáhat svému týmu. Víme, jak důležité tyto zápasy budou vzhledem k našemu konečnému postavení v Premier League. Budou to dva těžké a dlouhé měsíce, které i pro mě budou rozhodující," uvedl zkušený fotbalista.

"Chci se zúčastnit světového šampionátu v dresu své země, takže si už nemůžu nechat žádný zápas ujít a naopak v nich podávat co nejlepší výkony. Věděl jsem, že to zranění nebude zas tak vážné, ale stejně jsem byl znepokojený. Přišel jsem o poslední mezinárodní zápas proti Jihoafrické republice, který pro mě mohl být příležitostí. Ale teď už s tím nemůžu nic dělat, takže na to nechci myslet," pokračuje Lucas.

"Když se nedostanete do výběru své země pro přátelské utkání, vždycky hrozí, že někdo zaujme víc. Míst je málo a naše země má tolik dobrých hráčů, kteří se perou o místo v sestavě. To je ale šance i pro mě osobně, protože když budu další dva měsíce hrát dobře, může si mě trenér všimnout a budu mít šanci zahrát si na mistrovství světa. To by pro mě byl sen, protože jsem byl často zraněný a tohle by byla skvělá zpráva. Hrát za svou zemi jsem vždy považoval za velkou čest a teď se navíc hraje v Brazílii. To je naprosto úžasný pocit," uvědomuje si brazilský záložník.

"Abych se tam dostal, musím ale nejprve pravidelně nastupovat za klub, to je jasné. Takže můj nejbližší cíl je plně se soustředit na zbývající zápasy, vytvářet šance pro mé spoluhráče a tvrdě pracovat ve prospěch sebe i týmu. Potom můžu doufat, že dobré věci postihnou nejen Liverpool, ale třeba také mě," naznačuje Lucas.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (451)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele