Löwa nepřipraví historický debakl o místo

18.11.2020, 10:35
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (106)

Přidat komentář
Acrocephalus

Za tohle by byl Šilhavý u nás lynčován. Za jeho práci u národního mužstva za mě zatím spokojenost, naopak Löw už měl svoji pozici dávno přenechat někomu jinýmu. Už to není to Německo, co všude budilo respekt. Teď má takovej herní útlum jako Nizozemci ještě nedávno. Nevidím rozumný důvod, proč by měl Löw ještě u repre setrvávat.

Reagovat
Y.N.W.A

Naprostej souhlas jak s Löwem, kterej dokázal zklamat již několikrát v řadě... i za Šilhavýho, kterej je balzám na duši po Jarolímovi... ano, dá se leccos vyčíst, ale, že hrajeme stále o první místo v LN i přes defacto jeden kontumovanej zápas, navíc zvládnutá kvalda, to je na potlesk... ano, teď s Izraelem to byla bída, ale holt jsme chtěli vyhrát a mít šanci na první místo, navíc defenziva kvality fakt nemá... ano, Kopic, Dočkal, Matějů plus třeba Krmelec (bez podpory útoku) by nyní opravdu neměli hrát... ale jinak ten tým má hlavu a patu, má systém, ti hráči si nahrajou, daj gól, některý kombinace snesou přísný měřítko a hlavně, věřej si a jezdí na sraz rádi

Reagovat
VojtovaChelsea

Urcite sou v utlumu ale tak spatne jak nedavno nizozemci na tom nejsou

Reagovat
Rudnevs

Nemci narozdiel od vtedajších Holanďanov majú celkom dobrých hráčov, akurát to už fakt chce vymeniť trénera a športového riaditeľa, ktorí už sú tam pridlho.

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
db18

Němci jsou ještě ve stádiu, kdy si ten útlum neuvědomují...

Reagovat
Modroočko

Reagovat
king23

Když to srovnám s nekoučem Bílkem, tak je Šilhavý skutečně úplně někde jinde

Reagovat
Stannis Baratheon

A přitom z dnešního pohledu je čtvrtfinále EURO něco neskutečného.

Reagovat
king23

Z dnešního pohledu je postup z haluzově nejlehčí skupiny, která kdy existovala pořád stejná povinnost jako tehdy.

Reagovat
Stannis Baratheon

No dnes bychom měli větší problém z této skupiny postoupit, ale to je samozřejmě dáno zlepšením soupeřů. A nejlehčí bylo F na minulém Euru.

Reagovat
king23

Dnes bychom z té skupiny podle mě postoupili v pohodě, ale to jsou jen spekulace.

Nicméně s ME 2016 se to srovnávat nedá, protože tam bylo 24 týmů, takže logicky ty skupiny byly obecně lehčí. Takže opravuji - postoupili jsme z nejlehčí skupiny, která kdy existovala při klasickém formátu 16 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný jak spousta lidí tenhle "úspěch" připisuje Bílkovi. Tehdy se Bílek hlavně svezl na formě Plzeňáků, kteří mu dělali půlku repre sestavy.

ME o 24 týmech, skupina to byla lehoučká a přesto to nebyly žádný oslnivý výhry - konkrétně 2 výhry co stačily na čtvrtfinále. Nechápu jak to může cokoliv říkat o jeho kvalitách.

Reagovat
krupa1919

Kdo se bude bude ptát v historii na to jaká ta skupina byla? Zkrátka 1/4finále je 1/4finále

Reagovat
king23

Co se tím snaží básník říci?

Nebo to mění něco na tom, že je Bílek tragicky trenér?

Reagovat
Pablos

a copak není lynčován ? Svazem né, ale jinak okolím určitě.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Ferran válec, ten neměl z LL vůbec chodit a už vůbec ne za 25.

Reagovat
TrueCommunist

Proč by nešel za lepším? Myslím, že je vidět, že PL mu dává mnohem více..

Reagovat
smazaný uživatel

kurnik ak je skutočne pravda že ho navrhli kupit v barce za 10 a vedenie to odmietlo tak povesiť za gule do prievanu

Reagovat
Gazdo

Tak tipujem ze podla nasho vedenia nemal profil pre barcelonu

Reagovat
Bayern +

Hanba. DFB kleslo na úroveň rumunského alebo tureckého futbalového zväzu.

Reagovat
db18

Podle mne musí mít nějakou šílenou klauzuli ve smlouvě, jinak si nedovedu vysvětlit, že tam pořád je...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to se jen projevuje německá nátura...

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať, že či je toto typické nemecké, ale podľa mňa to bude niečo podobné, ako keď Uli Hoeneß vravel, že vedome nechcel nahradiť Riberyho s Robbenom dokým chceli hrať, pretože sú to zaslúžili hráči a legendy, a to je pre nich proste vyššia hodnota než iné veci.

Tak nejak si neviem predstaviť, že by sa Löw po tých všetkých rokoch, ktoré tam úspešne strávil v podstate so svojimi kamarátmi v príjemnom prostredí, tak bál o svoju prácu (od ktorej v podstate finančne nie je vôbec závislý), aby si tam dával nejake šialené klauzule v prípade vyhadzovu. Skôr si myslím, že tam ide tak nejak o vec vzájomného rešpektu práve kvôli tomu, čo všetko spolu prežili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako třeba v případě Mullera jde taky o zasloužilýho hráče, který má formu ale k repre si nečuchne, protože mu projevují respekt.

Nemám rád když se Němci dostanou do stavu, že jím něco stoupne do hlavy... no popravdě nemám rád vlastně jakoukoliv národnost když jí něco vstoupne do hlavy, jen Němci jsou většinou pak ještě arogantnější a mají tendenci jít do války

Reagovat
Rudnevs

To som úprimne ani nečakal, že by to s Jogim nejak pohlo. Očividne potrebujú ešte jedno fiasko na ME (alebo možno dokonca aj na MS, ale tak ďaleko to hádam nezájde) a potom to môžu s Löwom s kľudným svedomím ukončiť. A Bierhoff by mal ísť asi taktiež, ten už tomu podľa mňa tiež nemá čo dať.

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Modroočko

Reagovat
bayern987

Reagovat
celeb

Trumpizmus v praxi - vsetko odmietaj a nic si nepripustaj. Vsetko je v najlepsiom poriadku, a len stvave fake news media tvrdia opak.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Modroočko

Inými slovami, keď si tak zaryto tvrdohlavý, že si vôbec odmietaš uvedomiť, ako tvoja "vízia" národnému tímu škodí...ale pre futbal a ostatné tímy v Európe dobre.

Reagovat
Salfovic

Vyrazil bych ho už za ten ,,vyhazov´´ Mullera.

Reagovat
martin1

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
gazza62

Ty německé fotbalisty to myslí jako ten muslimsko -africký výběr ?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej ještě pár let než dospějí ti syrští uprchlíci. To pak bude mančaft!

Reagovat
bobis21

Ne, tím myslím ten německý výběr.

Reagovat
smazaný uživatel

*výběr z celého světa

Reagovat
Han střelil první

Ok, já tomu asi fakt nerozumím. Většina lidí stěžujících si na etnicky rozmanité reprezentace si zároveň často stěžuje na uprchlíky. Většinou z toho důvodu, že přijdou, budou pobírat dávky, nemakat nebo naopak brát práci, prostě tyhle píčoviny. Když se tedy najde úspěšný uprchlík či potomek uprchlíků, který chce zemi příležitost a důvěru splatit tím, že ji bude hrdě reprezentovat, tak by to přeci měl být důkaz toho, že mohou přínosem pro společnost, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Odpověděl sis hned na začátku. Když si někdo stěžuje na etnickou rozmanitost (včetně mě), tak je mu nějaký další přínos nebo ochota se začlenit, celkem ukradená, ne?

Reagovat
Rudnevs

Tak a neni v takom prípade človek proste len xenofób (alebo dokonca rasista)?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně

Reagovat
smazaný uživatel

*a nebo vlastně nemusí být nutně. Třeba mu etnická rozmanitost vadí z mnoha dalších důvodů či fenoménů. Například ji považuje za podhoubí pro občanskou válku. První generace Turků dokázala zřejmě taky celkem zapadnout a až ty další se začaly ostřeji vymezovat vůči německé společnosti a kultuře. Stejně tak Němci v našem pohraničí také dlouhodobě fungovaly, ale byla jen otázka času, kdy se ten konflikt rozhoří. Těch důvodu může mít člověk vlastně hodně a vůbec to nemusí být apriori rasismus.

Reagovat
Talker

Zajímavé - takže za druhou světovou válku mohou sudetští Němci a nešlo o psychopata ve vládě, nespokojenost s reparacemi, ztrátami území, teorii o nadřazenosti ras a podobné věci?

Co se týče toho podhoubí, tak podle mého jsou nebezpečnější psychopati jako Okamura, AfD a spol, kteří štvou lidi proti sobě a snaží se vyvolat rozbroje a rozdělují společnost ještě víc. Těch imigrantů do Čech z Afriky a blízkého východu bylo kolik? Stovky? Možná nízké tisíce? To je strašlivě nebezpečné, že by mohli vyvolat občanskou válku.

Osobně taky jsem proti masové migraci, ale tvoje "argumenty" jsou naprosto směšné.

Reagovat
Generalní Gladiator

Migranti mohou za uřezávání hlav v kostelích, za střílení lidí ve veřejném prostoru nebo třeba za projížďku kamionem po lidech.

Reagovat
Anacron

To že jsou to teď stovky ale neznamená, že to tak bude vždy. Třeba bude, ale třeba taky ne. Ale ono je asi lepší to řešit až potom někdy, když už to ty stovky nebudou a nepůjde s tím reálně udělat vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Sudetští Němci především i po těch stovkách let považovali za svou vlast Německo a jemu byli v kritický okamžik loajální. Stejně jako Turci, až bude Německu nejhůře, se za něj nepostaví. Proto se musím smát tomu příspěvku o "hrdém reprezenování" - asi jako Özil se svým osmanským páníčkem. O rozpoutání světové války tu nemluvím, jde o problematiku menšiny na cizím území. A to bude vždy a všude na světě rozbuškou pro potenciální problém. Proto pokud je to jen možné, měl by se stát vždy všemi silami snažit zamezit možnosti vytváření paralelních společností a růstu menšin.

Nebýt neustále skloňovaného Baldy, tak už nemáš coby argument absolutně nic, slovy nula, tak akorát ti zbydou klišé o populistech extrééémistech a "náckách".

Jestli jich tu byly stovky, tisíce? Problém lidí jako jsi ty je, že pro tebe existují pouze dvě fáze:

Fáze, kdy "tu přeci žádní nejsou, žádní sem nechtějí" a pak fáze, kdy "už je jich tu příliš mnoho, prostě tu jsou a "už se s tím nedá nic dějat" (jako Francie apod.), jedině do koncentráku a to je přeci fujky. A tu mezifázi vyplňuješ trpělivým nálepkováním lidí, kteří těm problémům chtějí předejít, popřípadě považuješ boj proti masové migraci za "boj proti dešti". Zajímavé, že stovky let nebyl problém ten "déšť" vykopat za Dunaj a dál, když to bylo nezbytné.

Naštěstí se tu máme zatím dobře, ale přece se občas nějakému dárečkovi podaří zatoulat do naší kotlinky (rozuměj na Litoměřicko), aby nám připomněl nesporný přínos Schengenu. Speciálně lidé, kteří tak rádi mluví o ČR jako o plnohodnotné součásti EU a volném pohybu osob, najednou z ničeho nic přepínají dle potřeby do módu "tady žádní nejsou, ti jsou přeci v Německu, s těmi nemáme nic společného, tady nám nic nehrozí, vůbec není volný pohyb osob".

Reagovat
mesyas

Snad tu máme takových bojovníků jako ty více, mohli byste tady vyřešit problém spoluobčanů. Je to lepší než debatovat o nějaké Turky v Německu.

ale přesto mě zaujala tahle část. "Stejně jako Turci, až bude Německu nejhůře, se za něj nepostaví." To je naprosto logicky, pokud tu stále budou Němci, kteří ty dětí nebo vnoučata prvních přistěhovalců budou odsuzovat a dívat se na ně jako na póvl, tak jaký mají důvod tu zemi bránit? A přitom ta mladá generace bude mít víc z německé strany než z té turecké. Co se takovému dítěti motá hlavou, když se narodil v Německu, vyrostl v Německu, pracuje v Německu a přesto tu budou lidi, kteří ho budou brát jen kvůli barvě pleti jako něco podřadného?

Reagovat
mesyas

*tfuj, mám tam nějak hodně "budou".

Reagovat
Benfica

yeeeees presne

Reagovat
mayday

Ono jich ale v Belgii, v Německu, ve Skandinávii, v Británii atd. kdysi taky bylo pár stovek, možná nízkých tisíc, a jak to tam vypadá dnes. Tady nejde jen o současnost, ale hlavně o budoucnost za pár desítek let.

Reagovat
db18

Reagovat
verv

Porovnávat německý Turky a sudetský Němce je dost nesmyslný. Ti sudetští němci se k nám nepřistěhovali s vidinou lepších životních podmínek, práce atd. ale žili na tom území už stovky let.

Reagovat
Achašveróš

Etnická rozmanitost není problém, problém je, když dovolíš těm etnikům se shlukovat to clusterů. Tady tohle se musí řešit trošku autoritářsky, protože nemůžeš mít stát ve státě.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Beči

Reagovat
Benfica

Reagovat
mayday

Když se ale pak objeví hovada jako Ozil nebo ten druhej, kteří vyrostli v německým systému a v německé společnosti a díky němu se stali špičkovými fotbalisty, a veřejně pak vzdávají hold tureckýmu prezidentovi, tak hodně lidí pak kouká skrz prsty i na ten zbytek.

Reagovat
Gazdo

Ozil a Gundogan napr?

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

jakože muslim je nějaká národnost nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko už taky není kdovíjak silný, ale pěkně si je rozebrali do posledního šroubku.

Reagovat
TrueCommunist

Nevim proč se z toho dělá tolik, však to je jen liga národů, v podstatě o nic nejde.. myslím si, že hrát nároďáky v týhle době je prostě blbost. Klubový fotbal je mnohem víc, i vzhledem k zajímavosti.

Reagovat
Modroočko

Lenže nemeckí fanúšikovia aj niektorí odborníci sa zhodujú, že ten tím už dlhodobo nemá dobré smerovanie a výsledky tomu nasvedčujú...

Reagovat
Salfovic

Protože dostali kanára.

Reagovat
Rudnevs

Nejde o tú samotnú prehru. Ide o to, že nemecká reprezentácia sa v tomto zložení znechutila väčšine nemeckej verejnosti a skoro nikto na tie zápasy už ani nepozerá. Je to dlhodobý proces.

Reagovat
TrueCommunist

Takže něco ja u nás

Reagovat
TrueCommunist

Alespoň z mého pohledu, se prostě taky na repre moc nedívám, prostě mě to neba.. to už klidně raději nějaký ligový zápas.

Reagovat
Rudnevs

Inak akože mňa teraz celkovo tak nejak futbal menej baví, bez tých fanúšikov to neni ono a navyše keď to ešte človek musí hľadať hocikde na nejakych streamoch, ktoré sa sekajú...

A v Nemecku je to okrem takej nejakej všeobecnej nechuti k futbalu aj o tom, že stále sa tam drží Löw a tá jeho grupa a hádam všetci to vidia, že tam už dávno nemajú čo hľadať. Taktiež všetci vidia, že Boateng, Hummels a Müller do reprezentácie patria, ale Löw ich stále prehliada, zatiaľ čo tam nominuje kadejakých priemerákov, čo nehrajú ani vo svojich kluboch a stále spolu s Bierhoffom všetko odbíjajú tými istými ničnehovoriacimi kecami. Je to proste pre fanúšikov taká akoby frustrácia a bezmocnosť, že sa aj tak nič nezmení. Ako píšem hore, zrejme sa čaká na poriadny debakel na eure alebo MS.

V Česku na tom podľa mňa až tak zle nie ste, momentálne síce nemáte takú generáciu ako za starých čias, čiže zrejme celkovo nie ste vo futbalovej eufórii (a celkovo nie ste tak futbalová krajina ako Nemecko), ale Šilhavý je podľa mňa v pohode kouč a nestvára tam žiadne kamikadze. Podľa mňa hráte tak nejak plus mínus to, na čo máte.

Reagovat
TrueCommunist

Samozřejmě to nemáme, ale přijde mi, že tady stále je ta pachuť z těch posledních pár let, kdy se na ten fotbal nedalo dívat, a to se v hodně zápasech nedá dívat ani teď. Prostě je to nuda, a lidem, ani mně nestojí trávit večer tímhle.

Reagovat
Jan Horáček

https://www.kicker.de/debakel-in-spanien-tv-quote-bleibt-unter-niveau-vergangener-tage-789995/artikel

Tak někdo se ještě dívá, ale je pravda, že čím dál méně lidí. A protože komerce (např. reklamy) rozhoduje, ať se nám to líbí nebo ne, tak by nakonec toto mohl být hlavní argument pro výměnu trenéra.

Reagovat
Pablos

samozřejmě, že reprezentační fotbal je úplně někde jinde a klubový fotbal se mu v globálu nikdy nikdy nikdy nevyrovná

Reagovat
TrueCommunist

To si právě nemyslím, přeci jen top kluby jsou fotbalem daleko výše, i vzhledem k tomu, že prostě mohou daleko víc pracovat na taktice a tak..jako repre dobrý, zvlášť teda ty hlavní turnaje, ale ta liga národů a přáteláky jsou prostě k ničemu, zvlášť v týhle době...

Reagovat
Acrocephalus

V klubovým fotbale jde jen o to, koho si můžeš dovolit koupit, v nároďáku kdo ti v té zemi (většinou) vyroste, ponechme výjimky stranou. Tím pádem mi přijde nároďák vždy mnohem zajímavější než klubový fotbal, protože je to víc o umu a schopnostech té dané skvadry než jak hluboko do kapsy si můžeš dovolit sáhnout. Prostě... pay to win není takový terno.

Reagovat
TrueCommunist

Tak když to bereš takhle tak určitě ano, dá se určitě oponovat tím, že i v mezinárodním fotbale hrajou peníze významnou roli, určitě není náhoda, že ty nejvyspělejší státy Evropy jsou vlastně ten evropský top.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám třeba rád repre, protože hraje moje země a když vyhrajou, můžu na ně být hrdý. Myslím, že jak je to nastavené (5 repre pauz ročně + ME, MS) je tak akorát.

Reagovat
Benfica

len by som ponechal na jeseň po 3 zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

jop.. presne tak..

Reagovat
ttopi

Díváš se na to až moc naší optikou. Chápání fotbalu v Německu je prostě jiný. Jsou zvyklí vyhrávat.

Reagovat
Y.N.W.A

"

Reagovat
Y.N.W.A

"Úžasný týden fotbalu" rýpnul si trenér Löw

Reagovat
Kovi81

Mit moznost udelat si kostru tymu z momentalne nejlepsiho muzstva na svete a hrat s tim tohle, to je fakt umeni. Low uz dlouhe roky presluhuje.

Reagovat
Liquid

Löw přesluhuje, měl by být vyhozen

Reagovat
stas87

Nemci maju niektore vlastnosti dost dobre, ked maju problem, dokazu ho väsinou efektne aj efektivne vyriesit. Tie skutocne problemy nastanu vtedy, ked nedokazu adekvatne analyzovat situaciu a mysli si, ze ide vsetko vyriesit, pripadne sa casom ten problem vyriesi sam od seba.

Ta sucasnost pri Nationalelf mi pride taka, ako ked si s lodou na sirom mori, zacne ti horiet v strojovni, ale ty si este vychutnavas drink na bare..ale uz citis smrad spaleniny. A myslis si, ze sa vsetko sithne uhasit a skody budu male...ale tvoja lod uz sa potapa a tebe je luto nevypit si ten drink.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houska

tak lepsi hasit zizen,nez nejakou strojovnu v podpalubi

Reagovat
db18

Reagovat
ACSMan

Přijde mi, že ten tým nemá žádnou kostru a točí se tam až příliš hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci 13 inkasovanych golu, jen 2 vyhry ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele