LIVERPOOL V AMERICKÝCH RUKOU

06.02.2007, 15:22
Aktuality
Liverpool následuje příkladu Chelsea nebo Manchesteru United a také on změní majitele. Anglický klub bude patřit americkým magnátům Georgi Gillettovi a Tomu Hicksovi, které celý obchod přijde na více než 400 milionů liber...

"Liverpool chce oznámit, že výbor souhlasí s nabídkou pana George Gilletta a Toma Hickse," stojí v prohlášení anglického klubu.

"Tohle je velký krok vpřed pro všechny vlastníky a fanoušky. Tento klub je velkou součástí mého života. Po důkladném zvážení jsem se rozhodl prodat svůj podíl, abych pomohl zajistit finanční prostředky pro stavbu nového stadionu a zkvalitnění hráčského kádru," rozloučil se s Reds dosavadní předseda David Moores. "Naléhal jsem na všechny vlastníky, aby učinili totéž. Pokud mě poslechnou, věřím, že tím zároveň podpoří úspěšnou budoucnost klubu," dodal dále Moores, který v klubu i nadále zůstává. "S potěšením příjimám nabídku pánů Gilletta a Hickse a rád budu spoluzodpovědný za chod klubu jako jeho čestný předseda."

Liverpool tak bude dalším klubem Premier League se zahraničním vlastníkem. Napodobil tak například Chelsea (Roman Abramovič), Manchester United (Malcolm Glazer), West Ham (Eggert Magnusson) nebo Portsmouth (Alexander Gajdamak).

Pánové Gillett a Hicks tak přidají další "hračku" do svých sbírek. Prvně jmenovanému patří hokejový klub Montreal Canadiens, Hicks zase vlastní baseballový tým Texas Rangers a hokejové Dallas Stars. Kolik bude převzetí klubu tuto dvojici stát? Za samotný klub zaplatí 174,1 milionu liber a uhradí rovněž dluhy ve výši 44,8 milionu liber. K této částce je pa ještě nutné započítat náklady na stavbu nového stadionu, ty se budou pohybovat okolo 200 milionů. Celková částka se tak určitě přehoupne přes 400 milionů liber.

Gillett se se zájem o Liverpool přihlásil minulý týden, Hicks ho následně podpořil. Dlouho to přitom vypadalo, že Liverpool padne do rukou společnost Dubai International Capital (DIC), která nabízela 156 milionů liber, nakonec však od svého původního záměru odstoupila.

Je to skvělé pro Liverpool, vlastníky i fanoušky. Tohle je začátek nové éry. Přinášejí s sebou velké zkušenosti, vášeň pro sport, opravdové zdroje a silný závazek vůči tradicím Liverpoolu," raduje se ze začínající dlouhodobé spolupráce výkonný ředitel Rick Parry.

Radost jistě bude mít i manažer Rafael Benitez. Španělský kormidelník se může těšit na tučnou sumu určenou na letní přestupy, k dispozici by údajně měl dostat částku pohybující se okolo sta milionů liber.



Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

To je dobře že maj bohatý vlastníky...

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

tak to je v ....

těch 50mio liber by mohli nabídnout

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

za Villu

Reagovat
smazaný uživatel

Bych se tak moc nebál. Já fandim Dallasu v NHL, ten vlastní Hicks - dřív do toho rval kupu peněz, ale po čase taky začal utahovat kohoutky ( bavíme se o období před zevedením platových stropů ). Určitě bych nečekal novýho Abramoviče.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, snad to budu seriozny majitelia aa vyriesia financnu situaciu tak ako slubuju

Reagovat
HOST*

Mohli by postavit ten novej stadion o kterym se mluví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele